Спиниг пръчка Angler's Republic Palms SHORE GUN

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Спиниг пръчка Angler's Republic Palms SHORE GUN

Мнение от batvanko1 »

Здравейте. Питането ми е за този спининг http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... -shore-gun" onclick="window.open(this.href);return false;
103MH/12-42g. Притежава ли го някой, отговаря ли си на посочените данни за акция и тегло на пръчката ? Вгледах му се за риболов по Дунава на разпери, най-вече ме изкушава дължината и теглото - на 314см. 188гр. пък и акцията ме устройва идеално тъй като ползвам примамки в диапазона 20-36гр. Благодаря предварително на всички които ще отделят от времето си за моите глезотии.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Спиниг пръчка Angler's Republic Palms SHORE GUN

Мнение от Павел Иванов »

Както всички "японки" , дори когато са произведени извън страната , зададените данни от рода на строй , тест , акция и пр. , са максимално достоверни . Трябва да имаш предвид че според зададените параметри - тест 12 -42гр. и строй МН е една доста сериозна гега . Демек с примамки под 12 гр. няма да се справя добре и ако основната ти цел е само распера идва малко по-мощна от нужното , ако я ползваш основно с примамки в обявеният диапазон няма да имаш проблеми .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
plamen57
новобранец
новобранец

Мнение от plamen57 »

И аз имам въпрос относно този прът http://www.filstar.com/bg/%D0%9F%D1%80% ... Spin/2708/" onclick="window.open(this.href);return false;

май трябва да търся с по-ниска акция за да мятам хем воблери хем блесни та и за йива стръв да става.По-принцип си търся нешто до 60 лв.
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

Благодарско на Павел за отговора. Това лято изкарах доста риболови по Дунава за распер, аз може би бях с най-леката акция на пръчката 15-45 на три метра. При удар на распер над 3кг. и като влезе в бързея си трябва сериозна гега, повечето колеги бяха с акция 20-60. Ако някой притежава въпросният SHORE GUN нека сподели дали наистина теглото е 188гр. на 3,14м.

Относно питането на колегата plamen57 - имам стария модел на този спининг 2,7м. акция 15-40гр. тежи 177гр. Това беше първият спининг, който си купих 49лв. беше тогава - не бих го продал никога, прекрасна пръчка е. Разликата с новия модел освен в акцията е и в дръжката - на моята корка е по цялата.
Аватар
plamen57
новобранец
новобранец

Мнение от plamen57 »

явно трябва да реша дали искам да мятам и на блесна,с акция 15-45 г. май няма да стане.сори за въпроса ,новобранец съм в спининг риболова
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

@batvanko1 Като цяло написаният и реалният тест , или акция както я наричаш , в повечето случаи е много далеч от реалността . Точно поради тази причина споменах че япончетата , дори когато производството им е извън страната , гледат да са коректни в това което обявяват .
@plamen57 По принцип преди да попиташ дали става дадена гега за "мятане на блесни и воблери" , първо трябва да си отговориш до колко грама от съответните примамки ще ползваш , по възможност и долният , и горният праг , съответно основно къде ще я ползваш , язовири , реки , море и пр. По принцип ако си ловиш само с тежки блесни и воблери , пръчката би трябвало да стане , но с леки , не , просто универсализъм няма нийде , как се казва .

Павел Иванов
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

batvanko1 написа:Благодарско на Павел за отговора. Това лято изкарах доста риболови по Дунава за распер, аз може би бях с най-леката акция на пръчката 15-45 на три метра. При удар на распер над 3кг. и като влезе в бързея си трябва сериозна гега, повечето колеги бяха с акция 20-60. Ако някой притежава въпросният SHORE GUN нека сподели дали наистина теглото е 188гр. на 3,14м.
Распер с такива колци.....3кг риба си се вади почти на глисаж :D
Распера е рибата,която при подсечка излиза на чисто...ама никога не се вре като щуката примерно,в най големите драки,закачки и камъни ;)
Вземи си пръчка с тест до 35 гр. бърза гъвкава и лека,такива колци по 3 метра и 200_грама си е убийство...
По мое мнение,само есента ти трябва такъв дълъг прът с дължина 2,70-2,90 пролета в мътилката е в брега,лятото също,единствено при групирането се издърпват на вътре.
Поздрави и много рибки през новата година!

П.С Изображение 1-ви октомври,2012 дистанция 65+ метра
Изображение 6-ти септември(ако не се лъжа) 2013 дистанция 65+ метра,през другото време пръчка до 2,40 ще ти върши перфектна работа ;)
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

Както се казва - БРАВУС karaburov. Пръчката Dragon Express Spinn 2.70м. 10-35гр. ли е ?
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

Колегата Карабуров е много ,ама много прав. Аз за распер използвам търсената от теб пръчка, но в следния вариант SFGS-86L/7-21g, използвам примамки до около 20 грама и тази ми върши идеална работа, до колкото разбирам ти ще използваш примамки в малко по-горен диапазон, та аз бих ти препоръчал SFGS-86ML/8-28g. Пръчката е изключително удобна за риболов от брега по Дунав. Кастинга с примамки в работния диапазон е много добър, чувствителността е на ниво. Предимство според мен е тънката дръжка, която поне на мен ми пасва идеално. Като забележка може би трябва да се отчете, че корка не е от най-качествения, но пък не е болка за умиране. Цената в момента е отлична имайки в предвид колко платих за моята, но това може би се дължи на ниската цена на йената в момента. Пръчката е доста лека, но не съм я мерил. Прави идеален баланс с макара с тегло около 280г /без влакното/.

Поздрави
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

batvanko1 написа:Както се казва - БРАВУС karaburov. Пръчката Dragon Express Spinn 2.70м. 10-35гр. ли е ?
15-40
Но не си отговаря грам на теста ;) завишен е доста от фирмата :D
Нещо от рода на 8-30 примерно,чак толкова не съм на вътре в тия неща.
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

Здравейте! Желая да си заприходя спининг на G. Loomis който ще използвам за риболов на джиг.
Джиг глави от 7 до мак-12гр плюс силикона. Цена 200 до 350 долара. Моля и линк на това което
ми предлагате.
Аватар
batvanko1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batvanko1 »

Е, не си на вътре, пък я виж какви си ги натръшкал.

czd - имам един Maver Stralis Ultra Top 2.70m / 8-25гр. който е почти същия като тази която ти ми препоръчваш, но дори не ми е минавало през ум да го ползвам за распер - имам чувството че ако ударя някой над 2кг. ще има да го вадя половин ден. Благодаря за препоръката все пак. Пръчката която ти ползваш SFGS-86L/7-21g - ако си си играл да я мериш колко тежи, толкова ли е, като в сайта към който съм качил линк 125гр ?
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

Ще я използвам от лодка и дължината и да не надвишава 2,20м
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

batvanko1 написа:Е, не си на вътре, пък я виж какви си ги натръшкал.

czd - имам един Maver Stralis Ultra Top 2.70m / 8-25гр. който е почти същия като тази която ти ми препоръчваш, но дори не ми е минавало през ум да го ползвам за распер - имам чувството че ако ударя някой над 2кг. ще има да го вадя половин ден. Благодаря за препоръката все пак. Пръчката която ти ползваш SFGS-86L/7-21g - ако си си играл да я мериш колко тежи, толкова ли е, като в сайта към който съм качил линк 125гр ?
Нямам къде да я премеря, но е доста лека. Принципно не виждам смисъл да се презапасяваш с мощност според мен ML или както в моя случай L пръчка е напълно достатъчнa. Все пак риболова е удоволствие, в което целта е да пребориш рибата, а не да я изхвърлиш на брега като с кеп.
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

ionko , 842 М строй във всичките му варианти е търсеният от теб модел , но все пак темата като цяло е за определена марка въдици , та питането ти не е много на място :wink:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”