Shimano Beastmaster 8.5м + удължител за 10м
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Shimano Beastmaster 8.5м + удължител за 10м
Със здраве да си я ползваш,SammY!!!
Между другото,къпинга от къде го намери?

Между другото,къпинга от къде го намери?
- SammY
- фен клуб-скобар
Благодаря
Взех въдицата комплект с къпинга от колегата itzo , но го удължих телескопично с 90см , че беше толкова по къс от топ 2-та
В БГ онлайн магазини никаде не съм срещал въпросната приставка , но си мисля , че и нормален топ сет ще се справи със задачата .

Взех въдицата комплект с къпинга от колегата itzo , но го удължих телескопично с 90см , че беше толкова по къс от топ 2-та

В БГ онлайн магазини никаде не съм срещал въпросната приставка , но си мисля , че и нормален топ сет ще се справи със задачата .
- SammY
- фен клуб-скобар
Колаги преди една седмица някаде взех удължителя и най сетне намерих време да видя реалната дължина на щеката
Оказа се че е 10.2м с отрязани 11см от върха ( измерих с допълнителния , който още е не осквернен) . Това ме навя на мисълта , че въдицата е повече от 8.5м без да е рязана , но нямах повече време за глупости и да проверя това твърдение 
Има и още нещо интересно , което ще ви споделя
Оказа се , че може да стане 12м въдицата и дори повече , ако ви се купуват и носят повече удължители... обаче на 12м щеката е адския сопол с извивка на банан (пробвах я с 2 удължителя) Като я хванах щеката с 2 удължителя направо ми стана лошо ... баланс никакъв ... тегне напред страшно много , направо се стреснах да не я изпраскам в земята
Можеби дявола не е толкова черен колкото ми се струва , но става съвсем друга въдица . След извесно време може да пробвам , какво се случва на реален риболов с 12м БийстМастер 

Има и още нещо интересно , което ще ви споделя

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Честит ти удължител! 10м са напълно достатъчни за хубав риболов. Как се държи въдицата на тази дължина, харесва ли ти?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- SammY
- фен клуб-скобар
Благодаря , добре е на 10м , но не е като на 8,5м
Има леко провисване и много леко клатене при вкарване . Не е болка за умиране , но ако вкарваш бързо ти трябват 50см влакно от плувката иначе може да има оплитания , ако вкарваш по внимателно и с 20/30см ще стане работата
Поради НЕ стандартния ми къпинг и лекото клатене къпирането се извършва доста по внимателно спрямо 8,5м . За 6/7ч риболов не ме измори , а я държах само на ръка (нямам греда все още) .
Заключението ми е , че щеката е пИрфектна за начинаещи , като мен
п.п. Забравих да кажа , че на 8.5м хваща повече риба
... врътнах 1 капо на 10м 

Заключението ми е , че щеката е пИрфектна за начинаещи , като мен

п.п. Забравих да кажа , че на 8.5м хваща повече риба

Ти на тоя чируса ли е, суджука ли е, прошутото ли е..... не му вярвай.... какви слова чета от човека с двата ролера, който е пуснал обява, че търси да купи удължител за 19.70м и трети ролер...... 8 метра били достатъчни.....цццццццц.... Един съвет от аматьора (тоест аз) - отделяй повече време за сондиране. Убедих се многократно как можеш да си преебеш риболова, ако претупаш сондирането или ако опънеш щеката на едиколкоси метра щото така си решил. Уипа от средния клас е най-добрия който съм държал, успех и много риби 

Братче, това е невероятна тояга ! Имам я от година и нещо и още не съм и се нарадвал ! Вече залитам към 13 - те метра, но едва ли ще я продам някога !!!
Апропо и аз съм от Карлово, пиши ако искаш за впечатления от сопата !