Shimano Beastmaster 8.5м + удължител за 10м
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- SammY
- фен клуб-скобар
Shimano Beastmaster 8.5м + удължител за 10м
Здравейте колеги ! Тъй като съм решил да взимам такъв маргин/"уйп" на 8.5м , по точно го чакам утре да ми престигне , ми е интересно как се държи с удължител на 10м ? Това което съм срещал като мнения е , че на 10м си е с перфектен баланс , но никой не пише дали почва да виси или си остава изпънат ? Как е с клатенето при вкарване ? Интересува ме вашия опит за да знам струва ли си да си купувам такава "уйовина" или не
Иначе 10м са много съблазнителни , но пък да си развалям кефа от риболова и да си вкарвам излишни нерви не ми се иска:)
Нядявам се притежателите на звяра на 10м да се изкажат и да помогнат на един начинаещ "уйпаджия"

Нядявам се притежателите на звяра на 10м да се изкажат и да помогнат на един начинаещ "уйпаджия"
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Shimano Beastmaster 8.5м + удължител за 10м
нормално е да се влоши малко строя, все пак е типичен шарански уип, иначе уипа е супер
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Взимай с удължител - винаги можеш да го махнеш ако трябва.
Ловя с този уип и удължител и драстична промяна няма. Мога да ти покажа и снимка на 10 метра, поставен на платформа ако искаш да видиш колко провисва.
Ловя с този уип и удължител и драстична промяна няма. Мога да ти покажа и снимка на 10 метра, поставен на платформа ако искаш да видиш колко провисва.
Здрасти колега!Уипа който си закупил е перфектен избор.С добавянето на удължителят почти няма провис.Въпреки че е шарнаджийски,уипа е перфектно балансиран.
Аз дори го ползвам за риболов на скобари и мрени по река Струма.За 7 часа риболов на изтичане от ръка няма никакъв проблем.
Ето и две снимки да видиш как стои на платформата.

Аз дори го ползвам за риболов на скобари и мрени по река Струма.За 7 часа риболов на изтичане от ръка няма никакъв проблем.
Ето и две снимки да видиш как стои на платформата.
- SammY
- фен клуб-скобар
Благодаря за мненията и снимките
На първата снимка изглежда доста провиснал , но като се загледах то си има наклон на цялата въдица
Абе май ще скочим на 10м , но първо ще половя на 8.5м да добия малко тренинг 
п.п. Ако някой има хубава странична снимка върху платформата и реши да я сподели ще съм много доволен
п.п2 Като свърших работа го рапънях в гаража и определено е доста приятна въдица ... сега остава да взема още една "камара" аксесoари , платформи , ролери и съм готов
п.п3 Колега то въдицата може да е шаранджийска , но аз нямам никакво намерение да ги търся с нея . За шарани си имам друго оборудване

п.п. Ако някой има хубава странична снимка върху платформата и реши да я сподели ще съм много доволен

п.п2 Като свърших работа го рапънях в гаража и определено е доста приятна въдица ... сега остава да взема още една "камара" аксесoари , платформи , ролери и съм готов

п.п3 Колега то въдицата може да е шаранджийска , но аз нямам никакво намерение да ги търся с нея . За шарани си имам друго оборудване

Последно промяна от SammY на Чет Яну 23, 2014 7:34 pm, променено общо 1 път.
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
- SammY
- фен клуб-скобар
Колега това 10,30м реалната дължина ли ти е ? С външна втулка ли си го оборудвал , че е толкова или ... ?
Някой мерил ли си е звяра , колко е дълъг реално ? Аз съм решил да го направя , но в това време ... трудна работа , 'щото като нищо ще ми замръзнат пръстите за въдицата
п.п. Резнал съм му върха с около 10см (за 6-ти номер ластик на Престън) и си мисля , че с удължителя трябва да иде на 10,1 / 10,15м , освен ако въдицата реално не е повече от 8,5м без да е рязана
Някой мерил ли си е звяра , колко е дълъг реално ? Аз съм решил да го направя , но в това време ... трудна работа , 'щото като нищо ще ми замръзнат пръстите за въдицата

п.п. Резнал съм му върха с около 10см (за 6-ти номер ластик на Престън) и си мисля , че с удължителя трябва да иде на 10,1 / 10,15м , освен ако въдицата реално не е повече от 8,5м без да е рязана

- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
В интерес на истината никога не сьм я мерил,но простата сметка е 8.50 плюс удьлжител на 1.80=10.30 мт.
А бе много си е добра щеката,няма да сьжаляваш за този избор 

- SammY
- фен клуб-скобар
И аз смятам като теб , но вадя 10см рязане и 5/8 см влизане на удължителя
За съжаление дума и лаф да не става , на сухо предизвиква ерекция , трябва да я вкарам вече в бой , че много ме сърбят пристите 
Когато я примеря ще пиша реалната дължина , че тея от Шимано хитро са се измъкнали с този знак преблизително 8,5м

Когато я примеря ще пиша реалната дължина , че тея от Шимано хитро са се измъкнали с този знак преблизително 8,5м

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Моята си беше почти 8.50 с грубо мерене,но 10 см при свободен риболов ,а и не само не са от значение-винаги няма да ти достига едно коляно 
Избора ти е много добър

Избора ти е много добър

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- SammY
- фен клуб-скобар
За сега има изход на проблема с малкото колена
като се наложи ще взема удължителя + щипка малки тайни и ще го докараме до 11м някаде
Ако пак са малко колената вадя боло-то или помпа лодката 

- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Понякога и на мен много ми се иска да мога да го докарам до 11-11.50 мт. ама няма какSammY написа:За сега има изход на проблема с малкото коленакато се наложи ще взема удължителя + щипка малки тайни и ще го докараме до 11м някаде
Ако пак са малко колената вадя боло-то или помпа лодката

- SammY
- фен клуб-скобар
Има как да стане 11м
По системата на колегата Мунчо с шпиц връх , но се лишаваш от ластика и евентуалните бонуси 

- SammY
- фен клуб-скобар
Колеги , няма как да не се похваля , че тествах маргин-а ... два пъти 
вчера ...

днес ...

Гегата цепи мрака , но вече знам , че удължителя е задължителен
Ако днес не се бях улисъл прекалено в риболова , щях и тема в излети да пусна ... Заковах една червеноперка (бабушка) 8/900гр абе голям кеф и голям "тутмак" , който не документирах и много ме е яд
Днешния риболов беше , като по книга с много риба , присъствиха и платики и малко мелезаци м/у платика и перка 
п.п. Къпинга бил голяма работа

вчера ...

днес ...

Гегата цепи мрака , но вече знам , че удължителя е задължителен

п.п. Къпинга бил голяма работа

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво! Да ти върви с въдицата и много риби!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.