Проблем с миди

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak написа:Малее не съм се изразил ясно, става въпрос за воблери тип
Ратлин на рапала и такива който газят на 2 метра .

Проблема е че като го зацепя някъде по дъното, вместо да се скъса линията тя се претрива от мидите, ако успея да го откача се налага смяна на първите 1-2 метра. Много често ми се случва да зацепи някъде да го откача посредством сменяне на ъгъла на дърпане и посоката и в следващите няколко метра при съвсем леко запиране на дъното да се скъса. Да за мятане в ями и на места с каменисти прагове става въпрос.

Какъв спининг практикувам по Дунав , малко е смешно да обясня :oops: , почти всеки ден вечер след работа облавям около 200-300 метра бряг на Дунав за който знам че държи сом , та се надявам все някога да клъвне все за 60-70 излета този сезон трябва да клъвне, ама знаеш ли го :evil: :evil:
Хм, май вече е по-ясно какво те тормози. И все пак за тази болка ми се струва, че лекарството е именно по-дълъг здрав повод :roll: Продължавам да недоумявам как претриваш линията над повод от 90 см...
Друг вариант: Предполагам, че действаш с монофил, но предвид и увлечението ти по сомове бих ти предложил да сложиш един плетеняк. Аз действам само с такъв по Дунав от половин година насам и не мисля, че съм имал късане в следствие на претриване от миди :!: Важно е обаче, при всяко забелязано нараняване на конеца, да отрежеш първите 1-2 м., иначе ще береш ядове :idea:

Поздрави и успех със сомовете ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

С плетено съм разбира се на Спайдъруер :D
Спининга е с акция 50-80 гр на 2,70 и съм му турнал едно Шимано Катана 2500
и се получи много добър баланс , не че съм го търсил де :lol:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ivak написа:С плетено съм разбира се на Спайдъруер :D
Спининга е с акция 50-80 гр на 2,70 и съм му турнал едно Шимано Катана 2500
и се получи много добър баланс , не че съм го търсил де :lol:
Абе трябва да направиме един общ спининг по Дунав някой ден, но кой знае кога и къде ще е... Може би като се запилеете есента с Кърцата по Цибър :wink: Тъкмо може да отскочим и до Колзодуй да пробвате една тукашна скара - умопомрачителна е :shock: :lol: :lol: Саламурата и бирите са от мен, че още не сме се черпили за онези силикони ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
[ScoTT]
новобранец
новобранец

Мнение от [ScoTT] »

Коя е наи добрата корда 0.16 :?: :roll:
Щото се колебая :roll: :smt076
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

абе пич, като се колебаеш, баш тук ли трябваше да го цапнеш това?

Най-добрата корда 0.16 е тази, която се усуква трудно, има точен диаметър и слаба разтегливост.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”