Помощ за избор на очила.

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Помощ за избор на очила.

Мнение от С.Върбанов »

http://www.nordfishing77.at/bekleidung/ ... nglas.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

poryazov написа:Аз използувам ето тези http://www.wuerth.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;Лични-предпазни-средства.html и съм много доволен.
Личните предпазни очила наистина са сертифицирани за работа продължително време с тях.
Купуват се от спец магазини за предпазни средства на смешни цени. Познават се по печата CE на лещите.
Аз също ги ползвам и работата (цяла смяна не ги свалям) и за риболов. Имат си УВ филтри и различни оцветявания според спецификата на работния процес. От безцветни през жълти за шофиране до тъмни.
Аватар
lyukost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lyukost »

Тези са много добри.

http://bfcflyfishing.com/bg/sunglasses-c-35" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muharcheto »

Здравей колега,според мен най-важното за очилата е да са с добра УВ защита и задължително с поляризация за отблясъците-иначе по-добре без тях.Когато се затъмни зеницата,тя се отваря и ако няма добра зашита на очилата УВ лъчите по-лесно проникват и увреждат окото.Модел,марка,цвят.....това са неща които и сам можеш да избереш според това колко ти е дълбок джоба.Дано съм бил полезен.Успех :D
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
Аватар
llboy
новобранец
новобранец

Мнение от llboy »

ето малко инфо за поляризацията и цветовете http://buhal.bg/polyarizatsia" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Това е много полезно.Благодаря.
dako71 написа: Личните предпазни очила наистина са сертифицирани за работа продължително време с тях.
Аз също ги ползвам и работата (цяла смяна не ги свалям) и за риболов. Имат си УВ филтри и различни оцветявания според спецификата на работния процес. От безцветни през жълти за шофиране до тъмни.
Добре де,ама нали трябва да имат и поляризационен ефект.В случая за пъстървов риболов точно това поне аз търся.То в гората това УВ не е чак толкова фатално.По-скоро поляризацията.
Аватар
muharcheto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от muharcheto »

llboy написа:ето малко инфо за поляризацията и цветовете http://buhal.bg/polyarizatsia" onclick="window.open(this.href);return false;
Найстина полезна информация,Благодаря :D Само са пропуснали да напишат,че освен оцветяване има и различна степен на затъмнение -CAT3/CAT4........,също така и ,че най-добре работят когато над очилата има и шапка с козирка... Успех:D
Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
rujkata
новобранец
новобранец

Мнение от rujkata »

Колега отидив някоя оптика и си избери. Но както са те посъветвали доста хора не пести пари за очилата. Не обичам да робувам на марки но при очилата за мен е само една Ray Ban. Но има доста марки, които са на сносни пари и доста качествени.

ПП сега е момента за очилата по оптиките има доста намаления,защото чакат новите модели. Успех в покупката и наслука
Only God Can Judge Me!!! PEACE!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Илянка , нема гора , нема поле , УВ защитата е на първо място при всички положения когато има сланце . muharcheto го е споделил . Иде реч че като си сложиш каквито и да било затъмняващи очила , еле па с поляризация , зеницата се разширява и като няма УВ защита се ебава бабата на ретината . Демек купувайки очила за 15лв. инвестираме доста по-големи суми последствие по очни лекари . Ако някой няма финансовата възможност за по-читави , по-добре да не си купува никакви , така поне не потиска естествените реакции за защита на окото .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Аз вече си взех. :D :D И с УВ и с поляризация.Ама нема да ви кажа какви.... :lol: :lol: :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

То и аз си имам няколко чифта - за шофиране , за разходка , в МОЛа , примерно , два чифта за риболов и един за всеки случай :lol: Уважавам си една конкретна марка и съм си угодил изцяло от нея . Купувал съм си доста други ама като крайно си държа на таз . Според мен очилата за риболов освен много добра УВ защита и поларизация трябва да са :
- възможно най-леки .
- възможно най-дуракоустойчиви по отношение драскане и пр.
- с възможно най-тънка рамка за да не ми става лицето на "ивици" след риболов .
- с по-големшки стъкла та да прихлупват по-добре от към отражения .
- да имат и вид .
- да вървят с читава кутия комплект .
На тоя етап с горното се връзват тия :

Изображение

имам и тези за привечерен сумрак

Изображение

и ми стоят ей тъй :

Изображение

Доволен съм от тях , много :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Павел Иванов написа:....няколко чифта - за шофиране , за разходка , в МОЛа , примерно....
Открил си най-доброто :idea: поздравления :!:

Както и аз писах в поста си:
Красимир Атанасов написа:Аз ползван на Leech.

само Рей бан съм имал с по-добри стъкла
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
YAROSHKH
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от YAROSHKH »

Само н разбрах за цвета как стоят нещата..четох някъде, че червените лещи например, са по-подходящи за риболов на плувка, защото тогава червеното се виждало по-добре. Така ли е ? Ьвета на лещите, подсилват л исъответният цвят Защото има и плувки с жълт цвят...
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

Колеги,
има ли лесен начин да се "убедим", че наистина са с поляризация още в магазина?
Чел съм че като завъртиш на 90 градуса картинка на GSM- а и ако са поляризирани се
размазва- вярно ли е?
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

vyrhara написа:Колеги,
има ли лесен начин да се "убедим", че наистина са с поляризация още в магазина?
Чел съм че като завъртиш на 90 градуса картинка на GSM- а и ако са поляризирани се
размазва- вярно ли е?
По принцип в магазина където се продават очила с поляризация,трябва да има тестер за това-една картинка с риба ,която риба се вижда с очилата,а без тях -не
Другото с телефона ,ако са от старите,монохромни дисплеи,като го завъртиш ,изобщо става черно и нищо не се вижда

http://www.youtube.com/watch?v=H_NoE6tG-5M

Това с монитори и лед телевизори се получава-тествано току що

http://www.youtube.com/watch?v=TyPxxD2Rs7U
Аз там съм пораснал...
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”