Пръчка за дъно!!

Модератори: Димо Михалев, dobria1

zehero
новобранец
новобранец

Re: Пръчка за дъно!!

Мнение от zehero »

Колеги ,само да попитам на макарата пише Line Cap(mm-M)28-220 ,30-165 ,35-125 това е за влакното ,но има още едно изчисление и пише Line Cap(NO-m)3-220 ,4-165 ,5-125 тези първите изчисления са за дебелина и метри ,а вторите изчисления за какво са ?
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

предполагам,че е вместимоста на шпулата на влакно по английската система,но като цяло според мене трябва да я смениш,като неподходяща за риболов на сом.........прекалено "нежна"/ненадеждна/ ми се струва........разбира се за дребните сомчета до 4-6кг,макарата няма никакво значение,но за по-големите.......ти си знаеш,пожелавам ти слука и най-важното,задължително пускай обратно маломерните сомчета,ако са нагълтали дълбоко най-добре отрежи влакното,куката ще падне и сомчето ще оживее,до година две ще го хванеш вече пораснало и станало вече сом!!!!!
валатът не най-лошото нещо на света
zehero
новобранец
новобранец

Мнение от zehero »

Колега ,не се тревожи аз малките ги пускам ама се нагледах на цигани ,а и не само вземат маломерни викам к'во ще го правиш той вика продавам ги за 2лв. :axe: :axe:
SP_A0050.jpg
ето такъв калибър са това удари на грозд червеи даже леко се виждат такива ги вземат манговците.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Прав си колега,за съжаление в момента "малчовците" се хващат повсеместно,а циганите,като "баш далавераджии" веднага усещат откъде могат да изкарат някой лев и ги продават на арендаторите,които отново,но вече по трънския курс ги продават на нас.Така,хем циганите доволни,хем арендаторите.......,но такава ни е държавата!!!
валатът не най-лошото нещо на света
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

В събота не ставаше за риболов, край буната нямаше хора и затова още един път в присъствието на колеги/свидетели и участници направих поредните тестове на продуктите на FL(Falai)- сърфовите триколенни пръчки 3.9 м, акция 3.5 либри: Диамонд Карп и Карп Легенд.Причината за теста беше проверка на максимална дистанция с влакно на Трабуко: S-Force XPS Surf Cast, 0.205 мм, 300 м оранжево на цвят, навито на макара Дайва БГ 60. Тестова тяжест: 100 гр. Шок-лидер монофил на Квантум 0.30 мм.
Лично аз с лекота първоначално постигах дистанции с двете пръчки от порядъка на 115- 120 м.Един от колегите се изяви по-добре от мен /все още бях предпазлив и не напъвах пръчките/ и няколко пъти хвърли на дистанции 127-137 м. Същите дистанции ги повторих след него вече с по-силово замятане.
Изводи:
1.Посочените пръчки на FL имат качествата и характеристиките за използване при сърфов/дънен морски риболов на кефалови, като предоставят повече от достатъчен диапазон за избор на дистанция, в която да се вмествам според случаите.
2. Строй на пръчките: бързият, леко изразен параболичен върхов строй, е достатъчно чувствителен, като същевременно ще мори хванати по-големи екземпляри за безпроблемно вадене, а с шок-лидер даже и без кеп от буните.
3. Двете изпълнения на FL са много близки по характеристики, като Диамонд-а е едва забележимо по-еластична във върха..Жалко, че вече не се предлага, но на нейно място е Легенд-а, която по нищо не и отстъпва!
4. Достатъчно мощни, гъвкави, могат да издържат и тяжест до 110-115 гр.
Лично на мен ми паснаха по тегло, строй и дизайн.Възможно е с по-модерни вече макари с удължена шпула да се постигнат още по-големи дистанции, но наличните ми такива са все още годни и засега нямам намерение да се дооборудвам.
Това са впечатленията ми до момента.Предстои да се натрупат още през сезона.
Намерих това, което търсих с помоща и съдействието на Сапуна, за което още един път му благодаря!
Това от мен засега!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”