Пръчка за дъно!!

Модератори: Димо Михалев, dobria1

zehero
новобранец
новобранец

Пръчка за дъно!!

Мнение от zehero »

Колеги ,искам да попитам тази пръчка става ли за дъно и надеждна ли е и някои имал ли е проблем с нея ? http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... lass-Fibre" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Пръчка за дъно!!

Мнение от azareus »

zehero написа:Колеги ,искам да попитам тази пръчка става ли за дъно и надеждна ли е и някои имал ли е проблем с нея ? http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... lass-Fibre" onclick="window.open(this.href);return false;
На 3.60 е с тегло 1кг.!!! О_О Колега я погледни това http://megafishing.bg/product/2359/shar ... -3-6m.html" onclick="window.open(this.href);return false;, без претенции да съм разбирач ама ми изглежда доста по-добро!
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

И аз мисля,като колегата! Филстара го имам и за парите си става! Не съм сигурен,но водачите ми се виждат доста тесни и надали ще постигаш добра дистанция ако се наложи( имах подобна на 3 метра,абсолютно дърво и бързо я подарих на закъсал другар),но може и да бъркам,разбира се! Успех в избора! Лично за мен не става ,ако имаш някакви претенции за добър риболов и кастинг!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
zehero
новобранец
новобранец

Мнение от zehero »

Колеги мисля да си взема 2.70.Пръчката ще се използва предимно за сом.
konty
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от konty »

zehero написа:Колеги ,искам да попитам тази пръчка става ли за дъно и надеждна ли е и някои имал ли е проблем с нея ? http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... lass-Fibre" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще се опитам първо да отговоря на зададените въпроси от тебе...
1. Става ли за дъно? - Да става, пръчката е доста тежка и освен за дъно и да стои на стойка за друго трудно може да се ползва.
2. Надеждна ли е ? - Да , относно ако имаш в предвид дали е здрава, то тя е доста здрава и има голяма акция.
3. Някой имал ли проблеми? - Лично моите проблеми са били относно тежеста и , неудобство при замятане ако се търси дистанция, и най-големия и недостатък, че е морално и технологично остаряла.

Лично мое мнение е, че трябва да се ориентираш към по висок клас пръчки , както ти предлагат колегите , които са писали над мен, а ако имаш възможност да изчакаш и да събереш малко по-голям бюджет, може да си купиш шаранска пръчка 3,60 изцяло карбонова за около 80лв на някоя непретенциозна марка.
От както пипнах карбона в ръце за мен е немислимо да хвана пак такава сопа за която ти питаш.Просто сравнение не може и да става.

п.п Сега виждам, че си уточнил по горе, че ще ловиш сомове, а аз за сомовете съм пасс!
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

zehero написа:Колеги мисля да си взема 2.70.Пръчката ще се използва предимно за сом.
на каква дистанция ще го търсиш? на река? затворен водоем? :) Не друго ами да не пипнеш карбон и бързо,бързо да си купиш друга ,а тази да остане да събира прахоляка и да се чудиш какво да я правиш,после :) (с мен поне,така се получи в началото)
zehero
новобранец
новобранец

Мнение от zehero »

hshopov написа:
zehero написа:Колеги мисля да си взема 2.70.Пръчката ще се използва предимно за сом.
на каква дистанция ще го търсиш? на река? затворен водоем? :) Не друго ами да не пипнеш карбон и бързо,бързо да си купиш друга ,а тази да остане да събира прахоляка и да се чудиш какво да я правиш,после :) (с мен поне,така се получи в началото)
Сома ще то търся на около 40-50м. на река Марица.Първоначално за влакно мисля да сложа монофил и после да го сменя с плетено.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

40/50 метра ще покриеш с тази пръчка!
zehero
новобранец
новобранец

Мнение от zehero »

hshopov написа:40/50 метра ще покриеш с тази пръчка!
Колега ,знам че ще ги покрия ,но мен ме интересува дали е подходяща за големи натоварвания ,но ми се струва че върха не е достатъчно дебел.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

мен ме безпокоеше повече кастинга и че е тежка! за натоварвания е таман ,не се коси! според мен става за това което си намислил!
zehero
новобранец
новобранец

Мнение от zehero »

hshopov написа:мен ме безпокоеше повече кастинга и че е тежка! за натоварвания е таман ,не се коси! според мен става за това което си намислил!
То попринцип прътовете за дъно са тежки ,но като я оставиш на поставката няма проблем ,а и се колебая между тази и още една.Ако намеря снимки ще кача.
Аватар
mitushara
новобранец
новобранец

Мнение от mitushara »

...с такава сопа, здрава макара и монофил 0.60 и повече може да изчистиш реката от трънки и клонаци без проблем...имам такава от 1994 г. сменил съм 4-5 пъти водачите- но тоягата не се дава!!Може и човек да извади-да не дава господ.....че е тежка -така е -ама силен противник се бори със нещо такова!!вземай смело и наслука!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

zehero написа:
hshopov написа:40/50 метра ще покриеш с тази пръчка!
Колега ,знам че ще ги покрия ,но мен ме интересува дали е подходяща за големи натоварвания ,но ми се струва че върха не е достатъчно дебел.
Колко ще са големи натоварванията ти зависи от качеството на макарата, ако е някое дърво де не можеш му натамани аванса и цялото натоварване се поема от сопата и най-висок клас сопа па няма да издържи.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Колега,на тази пръчка,водачите трябва да се сменят,ако ще се лови с плетено влакно,а относно здравината и, е доста съмнително,дали ще издържи на големи натоварвания......другият важен недостатък,на тези пръчки е,че за разлика от карбоновите,нямат никаква жилавост и повдигането на трофеен сом с тях е доста трудно.Притежавам и двата варианта но стъклопластовите/разбира се малко по-горен клас от посочените с втулка на резба/,използвам само в краен случай при гръмотевици.........дебелият връх е лишен от всякаква чувствителност,а сома пипа доста леко.
валатът не най-лошото нещо на света
zehero
новобранец
новобранец

Мнение от zehero »

Колеги избрах ето тази пръчка
Снимка0031.jpg
дълга 3.00м акция 100-300
Снимка0034.jpg
2-те снадки се захващат с винт
Снимка0033.jpg
върхът е дебел 4мм
Снимка0032.jpg
като цяло пръчката ми хареса днес може да я пробвам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”