Дебелина на повода при използване на Шок лидер

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дебелина на повода при използване на Шок лидер

Мнение от delio-haidutin »

rokoroko написа:Относно възлите,има няколко при които се къса влакното на разстояние от възела ,а не на възела.Така че не съм съгласен че там е най-слабото място.
и аз да потвърдя ,от влакната които съм ползвал досега ,все средна хубост от към цена,не съм имал случаи ,да се скъса от възела,а особено при голяма дължина ,все някъде по средата.при 0,35 основно и ако нямаш камъни и миди ,не повече от 0,45 за лидер.по-горе ,колеги споделиха ,,че може и без такъв,но лично не бих рискувал специално за силови замятания :)
и един съвет:може би имаш ел.кантарче ,вземаш си парче влакно и го подлагаш постепено на опън до скъсване,така приблизително ще знаеш на какво натоварване ти отговаря реално влакното ,и може да правиш съпоставки със други влакна :idea: .моите 0,35 издържат на 8-9 кг, имам едно на БАЛЦЕР,като ново вдигах с него 10 кг туба с вода,но не съм го срещал по магазините вече.е друг е въпроса дали са реални диаметрите :shock: :lol: .а за повод ,мисля че 0.30 е максимално,или ако си с плетен да издържа около 6 кг.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”