Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кефалски мъки на Zugеr Seeer
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Re: Кефалски мъки на Zugеr Seeer
Един бърз репортаж от днес следобед. Вчера най-после си получих новата гега закупена преди 2 месеца от USA с безценната помощ на колега от форума
На сутринта метнах шефа,че имам голям проблем и че ще работя само до обед
Хапнах на 2 на 3 взех няколко кутии с примамки и бегом към езерото. Тази пръчка я купих за джиг от брега,но кога ще чакам аз да става студено,че да вадя силиконите. То циганин кисело мляко държи ли? Започнах тестовете с 12гр. глава и 10см шад. Дистанция 50-60м и прочитане на всички камъни до брега. Още няколко проводки и се убеждавам напълно в качествата на американското пръчкостроене. Пробвах различни воблери и блесни.На една Аглия№3 усетих кълване и разбрах,че съм хванал нещо дребно.Извадих костурче около 12см
Исках да снимам този куриоз но рибата се откачи сама и отплува. От кефалските воблери които имам само Къцетата се водят добре защото са по тежички. Макар,че съм с РЕ 2 брейд отлитат на 20м. На 7мо-8мо замятане нещо удари. Когато го видях щях да се напикая от радост. Един от тия мъчни кефали се беше зашил и на двете тройки.

Рибата не е нищо особено,само 42см. но за мен е едно добро сефте на новия такъм.

Воблера съм го разкрасил аз с черни ивици,така е по-уловист.
Настоявах още около час докато не заваля но нищо.

Рибата не е нищо особено,само 42см. но за мен е едно добро сефте на новия такъм.

Воблера съм го разкрасил аз с черни ивици,така е по-уловист.

- stankof
- ще става разбирач
Честито сефте на новите хубави такъми.
Все големи риби да ти вадят

Все големи риби да ти вадят

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Благодаря,да ти се връща двойно и от твоята уста в ушите на Свети Никола 

- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Красота съчетана с риболов,пълно удовлетворение...
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
Господин Данев, благородно ви завиждам.
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Не виждам за какво? След над 20 капота една случайна риба не е повод за гордост,а по скоро висша форма на некадърност
До сега само на едно място съм виждал повече кефали на 1 кв. м. Бяхме отишли да разпуснем малко с жената на един водопад до германската граница

Обядвахме в този ресторант

и след това ги видях

Стотици кефали между 300и 600гр

плуваха във водата и чакаха да ги хранят. Хитрите швейцарци от ресторанта, продаваха малки пакети със стар хляб по 1 франк за храна на рибите. Аз бях във прединфарктно състояние от толкоз много риба,но като се знам какъв майстор съм сигурно и тук няма да хвана на изкуствена примамка.

Обядвахме в този ресторант

и след това ги видях

Стотици кефали между 300и 600гр

плуваха във водата и чакаха да ги хранят. Хитрите швейцарци от ресторанта, продаваха малки пакети със стар хляб по 1 франк за храна на рибите. Аз бях във прединфарктно състояние от толкоз много риба,но като се знам какъв майстор съм сигурно и тук няма да хвана на изкуствена примамка.

- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
За природата и всичко останало, и се справяте отлично! Чакам още!
"Над нещата."
- antivik
- кандидат преподавател
Да си жив и здрав, че ме разхождаш по места, които едва ли ще видя някога 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- stankof
- ще става разбирач
Водопада и природата около него са страхотни!
А тези кефали си мисля че щом се виждат значи не кълват,имал съм такива случай да виждам ята от кефали и те да ме виждат и да не кълват
А тези кефали си мисля че щом се виждат значи не кълват,имал съм такива случай да виждам ята от кефали и те да ме виждат и да не кълват

- koda33
- разбира нещата
Страхотна тема ))) повече слука следващия път ))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Re: Кефалски мъки на Zugеrsee
Прибирам се аз вчера от работа,отворило се едно хубаво време,слънце,няма вятър, а бе само за риболов. Работния ден приключи в 16.00ч. Всичките ми спининг въдици стоят в колата винаги а и пътя ми за вкъщи минава покрай брега на езерото. Събота и неделя валя и си бях в къщи
пълна загуба на време и след тази гледка

решението бе взето моментално

Местните лодкари скубят костур здраво,но след 1-2 седмици и ние бреговите риболовци ще го почнем. При хубаво време е трудно човек да си намери удобно за риболов място, особено след обед. Навсякъде е пълно с плажуващи, крещящи деца и др. вредители. Най-накрая си намерих свободно място на почти километър от обичайните ми.

Застанах до тази къщичка в която днес нямаше хора и извадих цялата чаршия.На ляво има още 50-60м. свободен бряг до една ограда. Идеята бе да пробвам новата гега с различни макари,влакна и примамки. Кефали не видях и за това започнах с Аглия№2.Въпреки че гегата е с тест 10-20гр усещах играта на блесната и отчетох кълване, даже видях и рибката. Веднага смених с №1 златна и заметнах. Дали този дребосък играе или не си нямах на идея но последва кълване и реализирах риба

Малка пъстърва

Сложих я в тези треви за кратка фото сесия и обратно във водата. Последваха още три такива за няма и 10 хвърляния. Кълванетата усещах перфектно,но не и блесната. Смених гегите със стария Лазер-Кобалт и малката Аглия буквално запя. Няколко проводки и песента и спря от не лош удар. Помислих си че е хубава мерна пъстърва даже си я представих с гъби в тавата и бутилка бяло френско вино. Миналата седмица имаше изложение на френски вина та купих едно кашонче.Уви извадих това:

Кефал около 300гр. За първи път съм разочарован от трофея си. Затова не му направих и по-хубава фото сесия.
Преди 3 год. живеех високо в Алпите а там освен пъстърва няма нищо друго за хващане. Тая работа с "хвани-пусни" важи само за маломерните. Ако някой швейцарец те види да пущащ мерна риба ще си помисли,че си луд. Но види ли те да взимаш маломерна ще се обади на горския и акта ти е сигурен. Тези две приспособления за измерване и за убиване на рибите са задължителни

и се изискват при проверка,а тази риба е хваната на 1600м надморска височина. Тогава живеех на 400м от тази река

това е на 6-7км нагоре по течението където правех разузнаване с кучето

Сега съм в "равното" и си купувам пъстърва от магазина ама не е вкусна
Понастоявах още малко но нищо а и не бях къпал още другия си фаворит Къца-Кълве. Почти се бях отказал когато мощен удар ме извади от унинието ми. Малко борба и до брега доведох това:

А ето го и в едър план

Хубавец около 600-700гр.
Опитът ми колкото и малък да е той ме е научил,че втора риба тук няма да хвана.Денят преваляше и реших да прослушам и другите переспективни места освободени вече от навалицата. На мястото където хванах първия кефал с къцев воблер видях нещо лъскаво да виси от едно дърво

Помислих си че е воблер,но се оказа блесна.Второ разочарование за деня. Ще я сваля по-късно,че не остана време за риболов. Тук на това място от дъното е израснала цяла гора от водорасли и може да се лови само с плитко газеща примамка. Единствено подходящ ми е само къцата
Къца-Къца ама кълве на него. Тъй като съм на високо място.брега е на 3м от нивото на водата видях атаката
страхотна красота.А ето го и него:

Взимането на риба от това място е трудно,трябва да влачиш рибата покрай брега около 25м

между камъните докато стигнеш едно каналче

и там да я вземеш с ръка

Снимки на брега няма защото рибата се откачи сама в последния момент.
Време беше да се пробвам и за блесната. Сглобих бързо едно леко търмъче от стара тройка и пъстърваджийско олово

Надявах се на бърз успех но едва на 11-стия път я смъкнах

Блесната е непозната за мен,но е чисто нова и ще я пробвам.Така завърши този изключително успешен излет.Явно задобрявам
а до майстор колко още хляб има да изям
Това че няма риба за ядене не е толкова важно,ще си купя и пак ще употребя виното

решението бе взето моментално

Местните лодкари скубят костур здраво,но след 1-2 седмици и ние бреговите риболовци ще го почнем. При хубаво време е трудно човек да си намери удобно за риболов място, особено след обед. Навсякъде е пълно с плажуващи, крещящи деца и др. вредители. Най-накрая си намерих свободно място на почти километър от обичайните ми.

Застанах до тази къщичка в която днес нямаше хора и извадих цялата чаршия.На ляво има още 50-60м. свободен бряг до една ограда. Идеята бе да пробвам новата гега с различни макари,влакна и примамки. Кефали не видях и за това започнах с Аглия№2.Въпреки че гегата е с тест 10-20гр усещах играта на блесната и отчетох кълване, даже видях и рибката. Веднага смених с №1 златна и заметнах. Дали този дребосък играе или не си нямах на идея но последва кълване и реализирах риба

Малка пъстърва

Сложих я в тези треви за кратка фото сесия и обратно във водата. Последваха още три такива за няма и 10 хвърляния. Кълванетата усещах перфектно,но не и блесната. Смених гегите със стария Лазер-Кобалт и малката Аглия буквално запя. Няколко проводки и песента и спря от не лош удар. Помислих си че е хубава мерна пъстърва даже си я представих с гъби в тавата и бутилка бяло френско вино. Миналата седмица имаше изложение на френски вина та купих едно кашонче.Уви извадих това:

Кефал около 300гр. За първи път съм разочарован от трофея си. Затова не му направих и по-хубава фото сесия.
Преди 3 год. живеех високо в Алпите а там освен пъстърва няма нищо друго за хващане. Тая работа с "хвани-пусни" важи само за маломерните. Ако някой швейцарец те види да пущащ мерна риба ще си помисли,че си луд. Но види ли те да взимаш маломерна ще се обади на горския и акта ти е сигурен. Тези две приспособления за измерване и за убиване на рибите са задължителни

и се изискват при проверка,а тази риба е хваната на 1600м надморска височина. Тогава живеех на 400м от тази река

това е на 6-7км нагоре по течението където правех разузнаване с кучето

Сега съм в "равното" и си купувам пъстърва от магазина ама не е вкусна

Понастоявах още малко но нищо а и не бях къпал още другия си фаворит Къца-Кълве. Почти се бях отказал когато мощен удар ме извади от унинието ми. Малко борба и до брега доведох това:

А ето го и в едър план

Хубавец около 600-700гр.
Опитът ми колкото и малък да е той ме е научил,че втора риба тук няма да хвана.Денят преваляше и реших да прослушам и другите переспективни места освободени вече от навалицата. На мястото където хванах първия кефал с къцев воблер видях нещо лъскаво да виси от едно дърво

Помислих си че е воблер,но се оказа блесна.Второ разочарование за деня. Ще я сваля по-късно,че не остана време за риболов. Тук на това място от дъното е израснала цяла гора от водорасли и може да се лови само с плитко газеща примамка. Единствено подходящ ми е само къцата

Взимането на риба от това място е трудно,трябва да влачиш рибата покрай брега около 25м

между камъните докато стигнеш едно каналче

и там да я вземеш с ръка

Снимки на брега няма защото рибата се откачи сама в последния момент.
Време беше да се пробвам и за блесната. Сглобих бързо едно леко търмъче от стара тройка и пъстърваджийско олово

Надявах се на бърз успех но едва на 11-стия път я смъкнах

Блесната е непозната за мен,но е чисто нова и ще я пробвам.Така завърши този изключително успешен излет.Явно задобрявам

- stankof
- ще става разбирач
Браво за пъстървите сигурно ще е имало и по големи,а блесната май е Байронка 

- dancho.danev
- научил се да хвърля
Ами чак много големи не е имало. Личния ми рекорд е 40см.
Но пък между 24 и 30см дал господ. Под 30 мерни риби на сезон не съм падал. Не че аз съм голям майстор,просто има много реки и езера в планината пълни с риба. Само да имаш здрави крака да катериш скалите. За мен пъстървата е една от най-глупавите риби, мине ли примамка покрай нея атакува веднага, не е като кефала

Прекрасни излети на красиви места. Успех.
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Един бърз репортаж от събота:
Получих информация от един мой приятел сърбин,че на яхтеното пристанище в съседното село вадели хубави щуки, а се въртели и "велики кленове". Това е само на 10км от нас, но до сега крака ми не беше стъпвал там. Щука+кефал е много съблазнително и багажа бе събран още петък вечерта. Воблери,воблерчета,силикони, блесни,втора макара с тънко влакно а бе пълна раница до горе. Като я вдигнах си помислих,че съм забравил вътре някоя кутия с шаранджийски олова, такава тежка беше. Но нали тръгвах за прехвалени ягоди с големи кошници, гледах да не забравя нищо.До обед бях планирал щуколов а след обед кефали. Времето хубаво спокойно с тенденция за слънце. Тук поне има паркинг та не се налага дълго носене на багажа на гръб. Харесах си място и претърсването за зъбатки започна. Още на втора проводка, покрай едни водорасли имах слаб удар и засякох това бебче:

Да му се чудиш на акъла защо се хвърля на неща които не са за него.

Старото СПРО се отчете нищо,че това е най-малката ми щучка за тази година. Кратка фото сесия и да върви да расте, а аз обнадежден тръгвам да търся баба му. Търсих я още около 2 часа но нищо. Смених доста примамки ефект нула. Тогава ми звънна телефона,жената питаше да слагала ли тигана
След разговора придърпах и почувствах някаква тежест. С удивление извадих това 

Камък се беше закачил между тройките и воблера при падането му на дъното. Ако човек отиде до една купчина с камъни и се опита да си закачи един може и цял ден да не успее,но случайността какво ли не прави. Продължавах да упорствам,смених на клатушки после на силикони и отново нищо. Без да искам направих тест за издръжливост на влакното в една закачка. Бая напънах докато куката се отвори

Тази Дайва Самурай май ще излезе читаво влакно
Постепенно мерака ми за щуки мина и реших да мина на кефалите, а и имах да пробвам новото си тънко РЕ 06 влакно. До сега не съм ползвал толкова тънко нещо. Кастинга е много добър въпреки,че пръчката ми не отговаря изобщо за лайт риболов. Къцетата отлитат на 32-35м а малкият Хипноуз достига 25-27м при безветрие. С още по-леките положението е зле
За целия след обед имах само един удар

Ей този хубавец

С това май кефалската сага приключва за тази година. Ще трябва да си купя нещо наистина ЛАЙТ за пролетта иначе една шепа малки воблерчета ще си останат в кутийката
Сега започва сезона на костура така че има какво да се лови. После ще тръгне бялата, ще извадим от калъфа и болонезата,а на пролет ги почвам отново.
На слука на всички!
Получих информация от един мой приятел сърбин,че на яхтеното пристанище в съседното село вадели хубави щуки, а се въртели и "велики кленове". Това е само на 10км от нас, но до сега крака ми не беше стъпвал там. Щука+кефал е много съблазнително и багажа бе събран още петък вечерта. Воблери,воблерчета,силикони, блесни,втора макара с тънко влакно а бе пълна раница до горе. Като я вдигнах си помислих,че съм забравил вътре някоя кутия с шаранджийски олова, такава тежка беше. Но нали тръгвах за прехвалени ягоди с големи кошници, гледах да не забравя нищо.До обед бях планирал щуколов а след обед кефали. Времето хубаво спокойно с тенденция за слънце. Тук поне има паркинг та не се налага дълго носене на багажа на гръб. Харесах си място и претърсването за зъбатки започна. Още на втора проводка, покрай едни водорасли имах слаб удар и засякох това бебче:

Да му се чудиш на акъла защо се хвърля на неща които не са за него.

Старото СПРО се отчете нищо,че това е най-малката ми щучка за тази година. Кратка фото сесия и да върви да расте, а аз обнадежден тръгвам да търся баба му. Търсих я още около 2 часа но нищо. Смених доста примамки ефект нула. Тогава ми звънна телефона,жената питаше да слагала ли тигана

Камък се беше закачил между тройките и воблера при падането му на дъното. Ако човек отиде до една купчина с камъни и се опита да си закачи един може и цял ден да не успее,но случайността какво ли не прави. Продължавах да упорствам,смених на клатушки после на силикони и отново нищо. Без да искам направих тест за издръжливост на влакното в една закачка. Бая напънах докато куката се отвори

Тази Дайва Самурай май ще излезе читаво влакно

Постепенно мерака ми за щуки мина и реших да мина на кефалите, а и имах да пробвам новото си тънко РЕ 06 влакно. До сега не съм ползвал толкова тънко нещо. Кастинга е много добър въпреки,че пръчката ми не отговаря изобщо за лайт риболов. Къцетата отлитат на 32-35м а малкият Хипноуз достига 25-27м при безветрие. С още по-леките положението е зле

Ей този хубавец

С това май кефалската сага приключва за тази година. Ще трябва да си купя нещо наистина ЛАЙТ за пролетта иначе една шепа малки воблерчета ще си останат в кутийката

Сега започва сезона на костура така че има какво да се лови. После ще тръгне бялата, ще извадим от калъфа и болонезата,а на пролет ги почвам отново.
На слука на всички!