Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Кефалски мъки на Zugеr Seeer
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Кефалски мъки на Zugеr Seeer
В момента живея в малко градче на брега на Zuger Seee и когато нямам време за нормален риболов идвам тук да си поначеша малко крастата. В сравнение с големите швейцарски езера си е като микро язовир,но сравнено с Итлимос си е направо море.Изглежда така:

А бе малко по-малко е от язовир Искър.
Лебедите са неделима част от пейзажа и са изключително нахални.Застане ли човек на брега идват много-бързо и чакат да ги храниш. Истински кошмар за риболовците.

Имаме си и водни маршрутки които свързват всички села и градове по брега на езерото:

Има много видове риба като най-ценна е езерната пастърва,достигаща до 15кг.тегло,но уви ловяща се само на тролинг.Шаран,лин,платика,червеноперка,кефал никой не ги брои за риба и са разрешени целогодишно и без ограничение в размера и килограмите които можеш да вземеш. И така,беше валяло 2 седмици абсолютно всеки ден и за риба изобщо не можеше и дума да става.Едва в събота сутринта спря и реших хем да разходя кучето,хем да огледам езерото.И тогава ги видях
На 10тина метра от брега плуваха голяма група кефали между 50 и 60+см. Бързо се върнах в къщи грабнах блеснарката кутията с дребните примамки и обратно. Разстоянието е само 12мин. пеша. Имам доста Аглии от №1 до №3 и започнах с тях. Никакво внимание от страна на рибите.Малко остана да затърмъча един,толкова близо успях да прекарам блесната покрай него,но нищо.И така 10-15мин. накрая се изплашиха и заминаха. Продължих по брега като сменях блесни с малки воблерчета, все примамки които са ми хващали много пастърви,но тук
Съвсем неочаквано видях как една риба подгони блесната ми, жълта Аглия №1 и я глътна
Оказа се костур около 22см.Този лакомник се беше зашил на 3те жила на тройката в хрилете и не преживя операцията по откачането.Продължих на същата блесна като се връщах към мястото където бях видял кефалите. Нямаше ги,но аз продължих да упорствам.В един момент блесната спря да се движи,помислих си закачка
натегнах малко с пръта и" закачката" дръпна рязко
аванса изсвири и ми стана ясно,че съм заковал някоя бухалка. Тя навътре аз навън докато не я видях, о ужас
вместо трофейния кефал бях хванал щука.Още по-лошо беше,че блесната не се виждаше на муцуната.Бях с повод от ФК а и брейда ми е стар и доста протрит. Нямах кеп та я водих покрай брега 20тина м. докато намеря подходящо място да я извадя.
Всичко мина успешно и ето една напълно мерна 54см.риба.

Блесната я извадих от устата и с ръка заради снимката.Ето и още една снимка:

Бях едновременно и радостен и разочарован. На другия ден сутринта с кучето дойдох отново,

но капо.Уви капотирането продължи цяла седмица, а риби виждах постоянно.Отправих зов за помощ в темата за кефалските воблери и получих доста напътствия. Използвах момента,че жената е в България та ми купи и донесе още примамки.Междувременно хващах ей такива пищови

а малка клатушка ми донесе кефалче около 200гр.

С новите примамки продължих с пълна сила и още на втория ден аванса на макарата изсвири. Воблер на Къца-Кълве успя да провокира това:

Хубав 47см.красавец. Същия ден имах още 2 кълванета но не се закачиха
От тогава до сега имам над 10 капота като ползвам и японски воблери,според специалистите най-доброто.Явно проблема е в задвъдичното устройство

А бе малко по-малко е от язовир Искър.
Лебедите са неделима част от пейзажа и са изключително нахални.Застане ли човек на брега идват много-бързо и чакат да ги храниш. Истински кошмар за риболовците.

Имаме си и водни маршрутки които свързват всички села и градове по брега на езерото:

Има много видове риба като най-ценна е езерната пастърва,достигаща до 15кг.тегло,но уви ловяща се само на тролинг.Шаран,лин,платика,червеноперка,кефал никой не ги брои за риба и са разрешени целогодишно и без ограничение в размера и килограмите които можеш да вземеш. И така,беше валяло 2 седмици абсолютно всеки ден и за риба изобщо не можеше и дума да става.Едва в събота сутринта спря и реших хем да разходя кучето,хем да огледам езерото.И тогава ги видях

Всичко мина успешно и ето една напълно мерна 54см.риба.

Блесната я извадих от устата и с ръка заради снимката.Ето и още една снимка:

Бях едновременно и радостен и разочарован. На другия ден сутринта с кучето дойдох отново,

но капо.Уви капотирането продължи цяла седмица, а риби виждах постоянно.Отправих зов за помощ в темата за кефалските воблери и получих доста напътствия. Използвах момента,че жената е в България та ми купи и донесе още примамки.Междувременно хващах ей такива пищови

а малка клатушка ми донесе кефалче около 200гр.

С новите примамки продължих с пълна сила и още на втория ден аванса на макарата изсвири. Воблер на Къца-Кълве успя да провокира това:

Хубав 47см.красавец. Същия ден имах още 2 кълванета но не се закачиха

-
- новобранец
Re: Кефалски мъки на Zugеr Seeer
Хубави риби си хванал колега.Кефалите в затворен водоем са трудни за улов,много са хитри.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз днес бях я същото положение с едни клендурници, като след проби сложих джакал чъби мат тайгър и с 5 проводки 2 клена по около кило и 2 удара. На друго не искаше да отлепи.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Чудесно място и супер рибоци,колега.Страхотен риболов се е получил:)
- daniel defoe
- разбира нещата
Zugersee е единственото място в Европа, където има в изобилие Арктически сивен (Salvelinus Alpinus)

p. s. Другият път да ни зарадваш със сивени

p. s. Другият път да ни зарадваш със сивени

-
- научил се да хвърля
Браво.Хубави риби на хубаво място.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- antivik
- кандидат преподавател
Красоти отвсякъде, друго нищо не може да каже човек.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Разкошна тема
Както описваш нещата,там е рая за плувкаря...и не само.
Аз бих пробвал за кефала на плувка със стръв.Поне в Бг.на язовирите където има кефал се лови много успешно така.
Ще се радвам да продължиш и показваш още красоти от там

Както описваш нещата,там е рая за плувкаря...и не само.
Аз бих пробвал за кефала на плувка със стръв.Поне в Бг.на язовирите където има кефал се лови много успешно така.
Ще се радвам да продължиш и показваш още красоти от там

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Re: Кефалски мъки на Zugеrsee
Здравейте
Изобщо не съм очаквал,че репортажа на един некадърен пишман спинингист може да предизвика такъв интерес
но се радвам,че ви е харесал.
И така,не съм чувал да има Арктически сивен,но има със сигурност много Seesabling казват му още Рьотер. Прилича на показаната на снимката риба,но муцуната му е нормална като на другите пастърви а не като на сьомгата. Рядко надхвърля 3кг и минималния разрешен размер за вземане е само 22см. През размножителния период корема му е червен,а през останалото време е оранжев. А ето и как изглеждат:

Това са мерни риби около 30см. На някои места се е развъдил прекомерно и няма ограничение в бройката и големината която можеш да вземеш само се спазва забраната за размножителния период.
По въпроса за плувкарския риболов:
Zugersee не е най-доброто място в региона,освен ако не искаш да скубиш червеноперка по 50-100гр и костурчета по 10-15см. Езерото гъмжи от дребосък и по-едрото не може да се уреди.Може би и заради това кефала е толкова капризен.Зимата когато не остане нищо друго за ловене им пукам гъзовете с болонезата,но на една река в съседен кантон.В галерията има някоя снимка на зимни кефали. Само на 10км е Lauerzersee където можеш да ловиш до насита от 200 до 700грамови платики,бабушки и червеноперки. Един път толкова бях натряскал живарника, че няма вадене от водата.Повече такива грешки не правя.Ходя на места където масовата риба е поне килограм. Кълвежите не са много,но винаги има шанс за голям бонус от 10+кг
Ха със здраве и на слука

Изобщо не съм очаквал,че репортажа на един некадърен пишман спинингист може да предизвика такъв интерес

И така,не съм чувал да има Арктически сивен,но има със сигурност много Seesabling казват му още Рьотер. Прилича на показаната на снимката риба,но муцуната му е нормална като на другите пастърви а не като на сьомгата. Рядко надхвърля 3кг и минималния разрешен размер за вземане е само 22см. През размножителния период корема му е червен,а през останалото време е оранжев. А ето и как изглеждат:

Това са мерни риби около 30см. На някои места се е развъдил прекомерно и няма ограничение в бройката и големината която можеш да вземеш само се спазва забраната за размножителния период.
По въпроса за плувкарския риболов:
Zugersee не е най-доброто място в региона,освен ако не искаш да скубиш червеноперка по 50-100гр и костурчета по 10-15см. Езерото гъмжи от дребосък и по-едрото не може да се уреди.Може би и заради това кефала е толкова капризен.Зимата когато не остане нищо друго за ловене им пукам гъзовете с болонезата,но на една река в съседен кантон.В галерията има някоя снимка на зимни кефали. Само на 10км е Lauerzersee където можеш да ловиш до насита от 200 до 700грамови платики,бабушки и червеноперки. Един път толкова бях натряскал живарника, че няма вадене от водата.Повече такива грешки не правя.Ходя на места където масовата риба е поне килограм. Кълвежите не са много,но винаги има шанс за голям бонус от 10+кг
Ха със здраве и на слука
- S.Delchev
- фен клуб-скобар
Уникално място,няма нищо общо с опосканите ни водоеми,браво страхотен репортаж

All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
-Winston Churchill
- Баш Щукар
- ще става разбирач
У- НИ- КАЛ- НО!!! 

- stankof
- ще става разбирач
Прекрасно езеро и природа,а и риби има,но са явно доста капризни.
Наслука за напред и да ни покажеш още хищници другия път
Наслука за напред и да ни покажеш още хищници другия път

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!