Директен телескоп Colmic Extreme New model 8 метра

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Директен телескоп Colmic Extreme New model 8 метра

Мнение от boki speca »

DJONI RINGO написа:
boki speca написа:Аз лових с колмик екстрийм доста време , и от опит ще ти кажа нещо много важно
Пръчката поради много финната си бланка се ,,уморява ''провисва и след време се чупи съвсем безпричинно.
А цените на резервни снадки са умопомрачителни , сменял съм вече и съм казал че вече никога няма да пазарувам от бате Веско ,,щедрия,, ако ще и последния търговец в Бг да е останал,даже в момента си продавам на части последните снадки за някой закъсал и приключвам с колмик завинаги.
Ебаси ужаса-човек ти почти ме отказа бе ебаси мамата! Колмик скъпи,за Шимано ги няма въобще.......Имам аз хубави тояги,но исках и топ модела-не знам кво да правя честно
За съжаление е 100% вярно това което ти казвам и по лошото за мен е че съм го проверил и изпитал лично , а не са непроверени слухове от агенция махленски клюки. За цените на резервните части можеш и сам да се убедиш като се свържеш и попиташ съвсем ''небрежно'' колко струва примерно една пета снадка за твоя модел и ще изтръпнеш от отговора. А за провисването съжалявам че не сме по близо за да ти го демонстрирам на живо-много грозна картинка за пръчка за тия пари и от тоя клас.
Да не ти говоря за унижението да си гониш здравите снадки след счупването пред 20 колеги по реката,особено ако си честолюбив и с авторитет сред тях.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Боби,аз по принцип имам осмици-има тъкмо три Мивардита Феномени на 8 метра един и същи модел-защо са три е логично-право като струна,красиво и много много здраво,малък диаметър-да по тежки са 340 грама са но са уникални-изобщо не ме уморяват! Две са ми чисто нови-с едното ловя 4 години ако не се лъжа-ценовия им диапазон е 300 лева за пръчка! Не си ги давам на никой :D..... Имах и Мавер-продадох го,имах и Шимано-продадох го,имам си и Фокус финеса-сополче ,но си е антика :DИ все пак ми се искаше Колмик,но май ще отида към Шимано
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

lishev_64 написа:
Colmic Extreme e произведен в завода на Tica и е 1:1 с модела Tica Exclusive ...
:lol: :lol: :lol:
Колега виждам че ти е смешно, сравнявал ли си ги двете една до друга?

Пак казвам моделите са 1:1 по тегло, строй, транспортна дължина, вид на карбона, дължини в които се произвежда, кухия връх дори и металната капачка отдолу е еднаква единствено външния вид и надписите на най-долното коляно са различни ... провери и ми кажи каква е страната на произход на пръчката Colmic Extreme щом си такъв Тома Неверни?

:drinkers:
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Limanov написа:
lishev_64 написа:
Colmic Extreme e произведен в завода на Tica и е 1:1 с модела Tica Exclusive ...
:lol: :lol: :lol:
Колега виждам че ти е смешно, сравнявал ли си ги двете една до друга?

Пак казвам моделите са 1:1 по тегло, строй, транспортна дължина, вид на карбона, дължини в които се произвежда, кухия връх дори и металната капачка отдолу е еднаква единствено външния вид и надписите на най-долното коляно са различни ... провери и ми кажи каква е страната на произход на пръчката Colmic Extreme щом си такъв Тома Неверни?

:drinkers:
Колега като се вижда от горните ми постове изобщо не съм фен на колмика обаче не знам къде си гледал ама двете сравнявани от теб пръчки нямат нищо общо.
Ловил съм и с двете и то доста време ,като баланс тиката може да се сравни само с фитнес уред- абсолютно небалансирана пръчка, а шуплите по карбона са да си сееш райграс в тях, за здравина да не говорим пълен т@ш@к ама пълен , отвсякъде,когато си я купувах съм разпъвал всичките 6 налични на щанда докато си намеря такава която да не тропа в снадките. Накрая взех тая дето ''тропаше'' най-малко и си я дошлайфах у нас.Счупи се при замятане , а аз не замятам от вчера. Как разбра че карбона е еднакъв, със спектрален анализ ли?
Не се изказвай неподготвен че не само ще ти се смеят,ами и ще те съдят ако някой с по-слабо сърце вземе та умре от смях.
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

boki speca написа: Колега като се вижда от горните ми постове изобщо не съм фен на колмика обаче не знам къде си гледал ама двете сравнявани от теб пръчки нямат нищо общо.
Ловил съм и с двете и то доста време ,като баланс тиката може да се сравни само с фитнес уред- абсолютно небалансирана пръчка, а шуплите по карбона са да си сееш райграс в тях, за здравина да не говорим пълен т@ш@к ама пълен , отвсякъде,когато си я купувах съм разпъвал всичките 6 налични на щанда докато си намеря такава която да не тропа в снадките. Накрая взех тая дето ''тропаше'' най-малко и си я дошлайфах у нас.Счупи се при замятане , а аз не замятам от вчера. Как разбра че карбона е еднакъв, със спектрален анализ ли?
Не се изказвай неподготвен че не само ще ти се смеят,ами и ще те съдят ако някой с по-слабо сърце вземе та умре от смях.
Хмм ок явно аз съм се заблудил или пък има различни партиди, но в един магазин сравнявах двете и на кантара и на държане и като оплетка (това имах предвид за карбона) ми се сториха еднакви ... както и да е извинявам се ако съм подвел някой :roll:
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Limanov написа:
boki speca написа: Колега като се вижда от горните ми постове изобщо не съм фен на колмика обаче не знам къде си гледал ама двете сравнявани от теб пръчки нямат нищо общо.
Хмм ок явно аз съм се заблудил или пък има различни партиди, но в един магазин сравнявах двете и на кантара и на държане и като оплетка (това имах предвид за карбона) ми се сториха еднакви ... както и да е извинявам се ако съм подвел някой :roll:

:prayer: :supz: :prayer: :supz: :prayer: Евала за отговора и извинението към колегите, само истинските пичове могат да си признаят грешка и да поискат извинение
Браво
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Колега "спеца", ти осра всичко де що хората са чували!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

А и като гледам колко директни е строшил "без причина"...
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Телескоп "Colmic Extreme New" модел 8 метра в сайта на Куюмджиев е около 600 лв. Да речем, че боки спеца е прав, че провисва и се чупи. Нямам никакви основания да мисля, че колегата боки спеца НЕ е прав! Обаче питам все пак какво позитивно предложение ще направи (а и другите колеги също) за тия пари каква по-добра директна пръчка на 8 метра да си вземе човек от българския пазар първа ръка. Защото пролетес ще купувам точно директен на 8 метра и се бях спрял баш на тая колмикова гьостерица. И следя темата упорито.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

кирил великий написа:Телескоп "Colmic Extreme New" модел 8 метра в сайта на Куюмджиев е около 600 лв. Да речем, че боки спеца е прав, че провисва и се чупи. Нямам никакви основания да мисля, че колегата боки спеца НЕ е прав! Обаче питам все пак какво позитивно предложение ще направи (а и другите колеги също) за тия пари каква по-добра директна пръчка на 8 метра да си вземе човек от българския пазар първа ръка. Защото пролетес ще купувам точно директен на 8 метра и се бях спрял баш на тая колмикова гьостерица. И следя темата упорито.
Търси директен с доживотна гаранция :wink: :idea:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

boki speca написа:Аз лових с колмик екстрийм доста време , и от опит ще ти кажа нещо много важно
Пръчката поради много финната си бланка се ,,уморява ''провисва и след време се чупи съвсем безпричинно...
Че е чуплив-приемам :idea: Всички тънкостенни въдици са такива, при еднакъв материал намаленото тегло е компромис със здравината, няма откъде другаде да се докарат тези 260 гр на 8м. Затова човек трябва да се хвърли на скъпа въдица, след като си е извадил поуката от трошене на евтина шир потреба и е придобил навици. В случая за това се двоумя, дали съм готов...?
Но с провисването няма как да се случи, освен ако не е от ластик.Вероятно в случая първо са напукали краищата на снадките от грубо боравене и въдицата първо е провиснала, а след това пукнатините са се разширили и снадките са почнали да се вадят
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Търси директен с доживотна гаранция
Затова човек трябва да се хвърли на скъпа въдица..

Дайте предложения за конкретни модели на 8 м., колеги, които се продават у нас с доживотна гаранция и са скъпи въдици, щом "Колмикът" идва евтин и компромисен. В смисъл ако някой е ползвал нещо по-добро, купено в България, да сподели модела. Ако иска де :wink:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

кирил великий написа:
Търси директен с доживотна гаранция
Затова човек трябва да се хвърли на скъпа въдица..

Дайте предложения за конкретни модели на 8 м., колеги, които се продават у нас с доживотна гаранция и са скъпи въдици, щом "Колмикът" идва евтин и компромисен. В смисъл ако някой е ползвал нещо по-добро, купено в България, да сподели модела. Ако иска де :wink:
Въпросната въдица е една от най-добрите и скъпите на БГ пазар.Това исках да кажа, че ако човек няма опит има реална опасност да счупи преждевременно скъпа вещ
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

naskobo написа:Това исках да кажа, че ако човек няма опит има реална опасност да счупи преждевременно скъпа вещ

Да, защото дето се вика не намирам нещо по-така скъпо в бг. сайтовете. Сега водена е дускисия в този форум ли беше или в другия, че има директни, дето излизат по три -четири хиляди, ама в нашите сайтове няма. И освен това при тази цена по-добре да се минава на щеки и платформи, защото не виждам приимуществото особено при вятър. А в България друго може да няма много, ама вятър яко :D . Но от друга страна боки спеца си е форумен участник, има си опит, чел съм му доста мнения и осван това споделя личен опит.

Та взех да се колебая като среден селянин при влизане в ТКЗС :lol:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не се колебай!
Всички въдици провисват с времето. Това е напълно нормално и е заложено "генетично".
Конкретния Колмик не го познавам, но всички въдици от марката са с изключително качество на изработка. Ако нещо ги отличава от Тика, то е изключителната изработка и не защото Тика са лоши, хлопат им снадките, имат шупли по карбона и прочие небивалици, а просто, защото колмика е много "пипнат" в детайлите.
Що се отнася до Чичо Веско, личните ми впечатления са за много коректен и отговорен търговец.
Шимано не ти ги препоръчвам. Сервиза им не е зле, той просто отсъства. Отделно, Аспаер 8м, топ моделът им по онова време, отстъпва на актуалната тогава Тика Уинър по всички показатели с изключение на здравина. Разбира се и цената му беше почти 4 пъти по-висока :D
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”