Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Новото робство
Модератор: dantho.mihov
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:

Годинките ми за съжаление са доста, но АЗ съм ДЛЪЖЕН да се боря до края на дните си за да създам по-добро бъдеще на децата ни

АТАКА

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Елегия
Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!
Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана - рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.
Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!
А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!
............ ХРИСТО БОТЕВ
прочетете го 2-3 пъти и го изживейте
Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?
Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
"Търпи, и ще си спасиш душата?!"
Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!
Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
Глухо и страшно гърмят окови,
не чуй се от тях глас за свобода:
намръщен само с глава той сочи
на сган избрана - рояк скотове,
в сюртуци, в реси и слепци с очи.
Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!
А бедният роб търпи и ние
без срам, без укор, броиме време,
откак е в хомот нашата шия,
откак окови влачи народа,
броим и с вяра в туй скотско племе
чакаме и ний ред за свобода!

прочетете го 2-3 пъти и го изживейте

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ненте
Последно промяна от Бат Мирче-5кила на Нед Юли 15, 2007 11:09 pm, променено общо 1 път.
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- CERRUTI
- сериозен играч
Пичове незнам кой е бил пиян,кой заспал ама не само Ботев го е казал(Паисий-"защо се срамиш да се наречеш българин..)....Българите открай време се подценяваме като нация и подценяваме външни и вътрешни опасности за родината(не искам да използвам думата "държава")хубавото е че досега колкото и пъти ножа да е опирал до кокала(войните)сме се оправяли(донякаде).Както е казал един немски генерал:Има три народа които са родени да бъдат войници-руснаците,немците и българите(прусаците на балканите).Въпроса е че с турския проблем няма да можем да се справиме с бой и оръжие(не че не ми се иска)не че няма да се справиме с Турция,а просто проблема е на много по високо ниво.....Според вас САЩ иска ли да има ЕС???Аз мисля че НЕ,затова американците натискат Турция да стане член на ЕС,защото влезне ли Турция в ЕС това ще бъде началото на края на ЕС(в това число и България).....
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- CERRUTI
- сериозен играч
Митак не съм съгласен с някои твой думи!С бой много неща се оправят-от малко дете та до цели държави.Споменаваш Косово,а ти знаеш ли какво е Косово и по точно Косово поле за сърбите?Поинтересувай се...И да те питам в косовския проблем "христянска"Америка на коя страна беше???Етническа основа-друг път...Сърбия(Югославия)беше една доста силна воена сила в Европа но не играеше по свирката на САЩ и съответно беше приложен метода -разделяй и владей.Имам роднини в Сърбия(етнически българи)и единия братовчет по това време беше войник,е той какви неща ми е разправял-масови кланета и геноцид над христяните(а по медийте се лансираха само кланета на албанци,а медала има и друга страна)той е виждал изкормени бременни жени,обезглавени деца и старци,изгорени и т.н.Идва при теб албанеца и ти казва-За къщата ти давам 1000евро.Ама как тя струва много повече.Не се съгласяваш!.вечерта идва бригадата и ви изтребва до крак цялото семейство...до седмица повечето комший сами се изнасят без да чакат "имотна оферта" след още една седмица във вашите къщи вече са настанени албански семейства......това ли е мирно решаване на етнически проблем???и това са неща които не си ги измислям а ми ги е разказал очевидец.Имам един познат кюрд,той ми каза така:"И ние в Турция се борим за същото както албанците в Косово,но за САЩ албанците са революционери а ние терористи...."въпрос на гледна точка и интереси(В предишния си пост ви бях казал че САЩ лансират Турция,ноо не и Сърбия....).Mitak написа:незнам касе сте гледали до сега но това е проблем на цяла европа... преди месец и нещо гледах един филм документален на ББС "ислямизацията на европа" и тя неща дето ги има на филмчетата на скат ги има и из европата... Във филма разказаха за много интересен случай.... Прети 50-60години Преподавател в един извистен университет при четене на лекция по този проблем казва настудентите си че след 100 години през прозорците на ауата ще се вижда минаре на джамия и това го повтарям няколко пъти и се наложило да го уволнят..... От тогава са минали 50-60 години и наистина сега там в консервативна Великобритания срещу въпросния университет има джамия.... това са фактите за Англия... във Франция в момента ако имаш голям кръст като накит на врата и ти се наложи да влезнеш в някое държавно учреждение ще те накарат да го скриеш под блузата или да го свалиш... В испания, португалия южна италия имат големе проблеми с арабите които проповядват тяхната религия и много млади хора им се връзват..Австрия, Германия, Холандия пък са почти превзети от турци и кюрди които също строят джамии... абе с една дума авторите на филма казаха че сме един вид обречени понеже коренното населени на европа застарява... като говоря за европа включвам и България незнам неискам някой да се обижда но има това за което се бореше Доган вече го има Кърджалийска област може да се каже че си автономна и на турците аз съм родом от Крумовград и от както падна комунизма кмет Българин не сме имали да не говорим че почти цялата администрация е турскоговоряща..... абе тежка тема оправия няма много ми е болно че много хора се връзват на Атака и като цяно на глупостите бълвани от Скат и се появява омраза.... незабравяйте войната в сърбия която беше на етническа основа хиляди невинни бяха заклани като животни само защото вярват в друга религия.. А със война нищо не се постига нека има мир и разбирателство и нека всеки е свободен да вярва в каквото си иска..
Затова момчета и мъже на България трябва да се срамуваме от себеси защото едно време дедите ни са умирали на уста с думите"ПО ПЕТ НА НОЖ"тичайки към турските позиций.....а сега ние спиме и пърдиме (и ходиме на риба..

Когато Ботев слязал на Козлодуй и тръгнал по селата да събира четници(повечето от който се били изпокрили,той и затова загива защото е очаквал много повече хора да се вдигнат)спира пред Борован,чакал да дойдат борованчаните който обещали,но никой не се появил...и той казал:"Борован спи,и вечно ще спи"спокойно може да се перефразира и за днешна България-България спи,и вечно ще спи.....
Така че гласувайте,ако ще и за Атака(поне са българи и не са подлоги на Доган),ВМРО и др.
СМЪРТ НА ДУШМАНИТЕ,ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Mitak дам и твоят мозък е промит към турцизъм определено
.....
И аз съм един от тези който вярват в Хитлер и му подражават да skinhead съм но това няма значение виж сега ти мислиш ли че БОТЕВ е мислил че четата от 13 човека ще освободи БЪЛГАРИЯ целта му е била възстание
Дедите ни са се били сега ние го предавам без бой просто ей тъй ТЕ се обръщат в гробовете сигурно ако го видят това което се случва-турците пак ще властват над нас.Не просто спирам да пиша защото за какво да споря с човек който не е чел историята или е от тези като в филмчето дето не знат за ЛЕВСКИ,БОТЕВ и за какво са се борили.
визирам мнението ти за "измислените" царе

И аз съм един от тези който вярват в Хитлер и му подражават да skinhead съм но това няма значение виж сега ти мислиш ли че БОТЕВ е мислил че четата от 13 човека ще освободи БЪЛГАРИЯ целта му е била възстание

визирам мнението ти за "измислените" царе

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- CERRUTI
- сериозен играч
TRANSKI много острого нападаш MitakaTRANSKI RIBAR написа:Mitak дам и твоят мозък е промит към турцизъм определено.....
И аз съм един от тези който вярват в Хитлер и му подражават да skinhead съм но това няма значение виж сега ти мислиш ли че БОТЕВ е мислил че четата от 13 човека ще освободи БЪЛГАРИЯ целта му е била възстаниеДедите ни са се били сега ние го предавам без бой просто ей тъй ТЕ се обръщат в гробовете сигурно ако го видят това което се случва-турците пак ще властват над нас.Не просто спирам да пиша защото за какво да споря с човек който не е чел историята или е от тези като в филмчето дето не знат за ЛЕВСКИ,БОТЕВ и за какво са се борили.
визирам мнението ти за "измислените" царе![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: