САФТЕР 450

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

maria88999
новобранец
новобранец

Re: САФТЕР 450

Мнение от maria88999 »

На 4.65 дъното е още по различно. С 40 к сузуки 63-64км/.Колегата Ralitex има виждане по въпроса.На тази дължина лодката е перфектна.По мое скромно мнение лодките Safter носят една идея повече дебелина.
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

на мен ми допадат тия багажни отделения с капаци из цялата лодка , така всичко е скрито , а и това , че има-няма пейка в средата е много практично
проблема е , че 20-та ще трябва да я сменя с 25-30 за да не се ядосвам , че с 20 ще лети ама с 3-ма и 150 кила багажи ще се тормози , а няма смисъл пък и отдавна мечтая за ямаха 40 коня (тежи колкото 30) или ще и дойде много
ама май 25 коня с два цилиндъра ще са и точно , че е и доста по-лек от 30 и 40
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

гледам, че се вълнуваш от Ямаха - 25-цата е карбуратор... Защо не погледнеш Меркури 25 - 3-цил. инжекцион... Сузукито 30кс също е супер, дори е една идея по-евтино от Ямахата (която пък струва колкото 50кс Меркури :) )
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

няма ли да потъва задницата много и да прави проблеми ако мотора е над 65-70 кила - 30-40 коня са по 80-90 кила , а 25 е 65-70
лятото забелязах , че много подскачат предниците на пластмасовите лодки с мотори по 80-100 кила
подобните лодки с 25 коня бяха пъргави а същите с 30-40 подскачат доста докато наберат
един познат има сафтер 465 с 50 коня и като има 1-2 бала скача по ГЪЗ и неможе да се кара
drosev
новобранец
новобранец

Мнение от drosev »

Колега didooo , аз имам лодка 4.40м от "новите" модели на един Мичурински цех. Лодката тежи 160 кила + 50 кила такъми + трима души 300 кг ( редовен екипаж). Мотора е Ямаха 25 коня 4т и при спокойно море си прави 35 км без проблем. Без единия пасажер 40+ км. Когато сме трима като излезе на глисаж поддържам скоростта на 50% от хода на газта , а като сме двама на 30% ( то си има една скаличка на газта).При целодневен риболов ми харчи средно 5 литра ( а ние си обикаляме). Мотора тежи 65 кила ( по табела не съм го теглил) и за тази дължина на лодката според мен е добре даже малко по- вирнат стой носа. Като гледам снимките на дъното на сафтера то е почти същото като на моята лодка и затова ти давам това сравнение. Мисля че с 25- ца ще си достатъчно мощен за 3- ма души , няма да ти се вдига носа толкова като при мен и в същото време 6-7 кила бензин ще те оправят за излет.
Ralitex
новобранец
новобранец

Мнение от Ralitex »

didooo написа:на мен ми допадат тия багажни отделения с капаци из цялата лодка , така всичко е скрито , а и това , че има-няма пейка в средата е много практично
проблема е , че 20-та ще трябва да я сменя с 25-30 за да не се ядосвам , че с 20 ще лети ама с 3-ма и 150 кила багажи ще се тормози , а няма смисъл пък и отдавна мечтая за ямаха 40 коня (тежи колкото 30) или ще и дойде много
ама май 25 коня с два цилиндъра ще са и точно , че е и доста по-лек от 30 и 40
Аз моя Сафтер 450 го карах с 25 коня Меркури, който тежи към 90 кг и нямах никакъв проблем и с трима човека на борда. Ако лодката ще се кара предимно на море 20 коня са и напълно достатъчни. Само Сузуки имат 20-ка инжекция и са сполучливи мотори. Имам познати, които си купиха 450 лодки и им сложиха Ямаха 40 коня, но още не знам как се държат на вода. Според мен 40-ката е прекалено мощен мотор за тази лодка и ще се овладява трудно. Меркури 25 и 30 коня са еднакво големи и 30-ката е максималния вариант за лодката.
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

може разликата да е само 5 коня ама самата мощ на 25 дава разликата едното е 350 кубика а другото 500 не е като между 25 и 30
аз за това се "притеснявам" , понеже мотора ми е перфектен , а ако се налага да го сменям трябва да стискам палци понеже ще е втора ръка , а искам и да е с всички документи да регистрирам лодката
че много се смях лятото как на 25-40-60 коня махат лепенките за да не ги регистрират сякаш неси личи , че е голям мотора
Колега твоята лодка с мотора - 225 кг е колкото сафтера без мотора - 220 и реално на твоите примери трябва да махна по един човек и така
в интерес на истината лятото питах трима с такива лодки с 20 , 25 и 30 коня и първия каза супер е ама 25-30 ще и са идеални и останалите 2 лодки го потвърдиха като тоя с 30 (меркури с управление към 90 кила) призна , че мотора идва тежичък и при вълни няма ли някой шопар отпред скача много
на мен ми трябва с ръчка(лекия вариант) .......... , а това скачане идва от тежестта на мотора явяващ се най-задна точка
Исках да разбера и в сладка вода как е хавата за това писах за мнения
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

С 20 к.с. двама на глисаж с газ. На 50% върната ръчка - забрави :)
С трима глисажът е мираж :) Освен ако не са каки по 45-50 кг и си без багаж ;)
Говоря за Сафтер 450.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

За глисажа с 25 и особено с 20кс си има един чалъм - трябва перката да е с по-малката стъпка... При Сузуки дългия ботуш стандартно си идва с по-малката стъпка /9Р/, защото се предполага, че ще са по-тежки лодките за дълъг ботуш...
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”