Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

САФТЕР 450
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
САФТЕР 450
Искам да попитам има ли тук хора с преки наблюдения по тая лодка
модела и е 450 , но реално е 447 см - трябва ли да се регистрира
трябва ми и за морето - от 2 години ги гледам в морето и май те най-малко се клатят на вълна , но предимно 4 метрови са тука , а аз искам 450 , а 50 см при лодките е = на друго поведение
мотора ми е 20 коня 4 тактов - с 2-ма , 3-ма ще глисира ли или ще вижда зор и ще трябва да сменям и него
лодка 220 , мотор 54 , багаж 25 и грубо общо 300 , и 2-ма 150 отиде 450-500
И дали изработката им и качествена
трябва ми и за морето - от 2 години ги гледам в морето и май те най-малко се клатят на вълна , но предимно 4 метрови са тука , а аз искам 450 , а 50 см при лодките е = на друго поведение
мотора ми е 20 коня 4 тактов - с 2-ма , 3-ма ще глисира ли или ще вижда зор и ще трябва да сменям и него
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: САФТЕР 450

Добри са,поне на мен ми харесаха.

Не им трябва регистрация,но си до 500м от брега,
другото е на твоя отговорност.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
500 нее ли эа гумените , 2000 трябва дя е с тая с 20 коня
Но эа 5000 двигатела трябва да е над 25 коня и регистрация , но неэнам дали няма минимум эа дължината на лодката
Но эа 5000 двигатела трябва да е над 25 коня и регистрация , но неэнам дали няма минимум эа дължината на лодката
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
за дължината на лодка - 15 фута = 4.57м
за мотора - над 20кс
Едно от двете ако превишиш, трябва регистрация, но какъв е проблема - като имаш регистрация, това ти е документ за собственост - можеш и в Гърция да отидеш за риба и т.н.
за мотора - над 20кс
Едно от двете ако превишиш, трябва регистрация, но какъв е проблема - като имаш регистрация, това ти е документ за собственост - можеш и в Гърция да отидеш за риба и т.н.
- КИРО
- Обратна връзка:
Еее,не - много неща има при даването на разрешително за определена дистанция.didooo написа:500 нее ли эа гумените , 2000 трябва дя е с тая с 20 коня
Просто за 2 мили,не можеш да събереш задължителното оборудване в тази лодка.
А за 5 мили забрави,и аз не мога се преборя за там.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
от моите РИБ 520 има регистриран за 5 мили - втори двигател, радиостанция и т.н.
- КИРО
- Обратна връзка:
Не ме учудва.Тедо написа:от моите РИБ 520 има регистриран за 5 мили - втори двигател, радиостанция и т.н.
Обаче прегледай това разпореждане - http://www.marad.bg/upload/docs/SF_razpo_68.pdf" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
виж какво пише под I-Б ( погледни къде има + ),
и после кажи колко реално е получено разрешението.
За 5 мили,само радиолокационния отражател трябва да е 10м2
И на мен ми са малко 2-те мили,ама не дават повече......

Няма задължително условие за втори двигател,поне не съм го видял това нещо.
Да се върнем на темата...

А ето я отвътре:

На 400 имам само тези снимки:

На 4-метровата определено е опасно да се качваш. Супер неустойчива и няма никакво място вътре. Виж 450 е съвсем друга лодка. За размерите си 450/165 е много устойчива. Гази плитко и не и трябва голям двигател. Има вградени живарници с постоянно прясна вода и т.н.
Разликата между Сафтер 400 и 450 е огромна. Ето дъното на 450:didooo написа:Искам да попитам има ли тук хора с преки наблюдения по тая лодка

А ето я отвътре:

На 400 имам само тези снимки:

На 4-метровата определено е опасно да се качваш. Супер неустойчива и няма никакво място вътре. Виж 450 е съвсем друга лодка. За размерите си 450/165 е много устойчива. Гази плитко и не и трябва голям двигател. Има вградени живарници с постоянно прясна вода и т.н.
- КИРО
- Обратна връзка:
Тези живарници и мен ме изкефиха - сега се чудя на
сеферката кога да си направя.
сеферката кога да си направя.
Сбъркал съм размера на оранжевата лодка. Всъщност тя е дълга 3.50 м, а не 4.
- КИРО
- Обратна връзка:
Да ,ама има голямо предимство - хеликоптера от далеч ще я види.Ralitex написа:Сбъркал съм размера на оранжевата лодка. Всъщност тя е дълга 3.50 м, а не 4.

Въпроса остава дали 20 коня реално и стигат
понеже необичам да цедя докрай двигатела за да глисира
Въпроса остава дали 20 коня реално и стигат
-
- научил се да хвърля
Колега,
моята лодка е друга, но с подобни параметри. С 20 коня ще излизаш на глисаж, но почти си на долната граница (говоря за дължина 4,50м). 25-30 коня ще и дойдат идеално. 15 коня е долната граница. В сайта на производителя обаче пише 15 коня максимум:
http://www.safter.com.tr/eng/?sayfa=uru ... etay&id=22" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
А по въпроса дали е качествена - мой приятел притежава такава от около 5 години и няма оплаквания. Неговата е 4,00 метра и е с 20 коня двигател. Лично яз не я намирам по-устойчива от другите лодки с подобни размери и форма на подводната част.
моята лодка е друга, но с подобни параметри. С 20 коня ще излизаш на глисаж, но почти си на долната граница (говоря за дължина 4,50м). 25-30 коня ще и дойдат идеално. 15 коня е долната граница. В сайта на производителя обаче пише 15 коня максимум:
http://www.safter.com.tr/eng/?sayfa=uru ... etay&id=22" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
А по въпроса дали е качествена - мой приятел притежава такава от около 5 години и няма оплаквания. Неговата е 4,00 метра и е с 20 коня двигател. Лично яз не я намирам по-устойчива от другите лодки с подобни размери и форма на подводната част.
Четириметровата лодка въобще не е устойчива. Дъното е различно от 4,50. Наистина нямат база за сравнение тези два размера лодки, въпреки, че са направени от един производител.