xzoga или sakura за джиг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: xzoga или sakura за джиг

Мнение от Павел Иванов »

Съдейки по един пост по-нагоре , колегата аксел използва Ст. Кроа Ледженд Екстрийм , геги с доста високумодулна бланка . Иначе и аз му се чудя , при тези геги със силно занижен горен тест какво точно има предвид под това "подсмърчане" при близък горен тест , особено ако иде реч за обявен такъв :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Интересно, в неделя на последния риболов нямах нито едно подсмърчане при няколкото кълванета на 20-25 метра дълбочина с пръчка 2,13 тест до 21гр., джиг глава 20гр. и силикон 10-12гр.
Според мен по-важно е каква е пръчката и от какъв карбон е направена, а не какъв грамаж по примамки и дават.[/quote]
рибите бяха ли налапали силикона,или само го бяха докосвали??...при налапване на силикона,целия в гърлото рибите се самозасичат,там акцията на пръчката не играе роля,друг е въпроса,когато само побутват примамката :idea: С второто твърдение съм напълно съгласен.
......колега Жиро,притежаваш ли въпросната Зога,ловил ли си с нея???.....ако не мога да ти осигуря модела,само че на 240/10-45/,за тестове,вярно грозна е,но е с много добра чувствителност, аз лично предпочитам американския стил на водене/повдигане с пръчката на примамките/ и затова си взех по-голямата дължина.
Павка,поради спецификата на местата, на които ловя,дълбочини,камъни,миди и не на последно място минусови температури,съм оставил Кроато/не мисля,че точно този модел превишава указания тест на примамките 5.5-17.5гр/ за по-плитко при по-топли дни.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

аксел написа: ......колега Жиро,притежаваш ли въпросната Зога,ловил ли си с нея???.....ако не мога да ти осигуря модела,само че на 240/10-45/,за тестове,вярно грозна е,но е с много добра чувствителност, аз лично предпочитам американския стил на водене/повдигане с пръчката на примамките/ и затова си взех по-голямата дължина.
Благодаряти колега, бих я пробвал единственно за тролинг на лефери за бели на силикон мисля че ще ме измъчи.
П.П. сори за спама.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Благодаряти колега, бих я пробвал единственно за тролинг на лефери за бели на силикон мисля че ще ме измъчи.
П.П. сори за спама.
Значи нямаш никакви лични впечатления от пръчката.........така си и знаех.......горките мъченици....познавам поне 8 елитни джигисти,ловящи с модела посочен от колегата,хората са достатъчно грамотни и платежоспособни,защо след като могат да си позволят всяка пръчка,ловят с Мамбата????????.....сигурно са мазохисти........
Така като гледам искаш с екстрафастова пръчка да тролиш за лефери,много странно,сега, пък трябва в язовирите и лефери да пускам та да я пробваш!!!!
......не за друго, ама човека си пита нещо конкретно,а не по принцип.......
Сори за спама.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

аксел написа:Интересно, в неделя на последния риболов нямах нито едно подсмърчане при няколкото кълванета на 20-25 метра дълбочина с пръчка 2,13 тест до 21гр., джиг глава 20гр. и силикон 10-12гр.
Според мен по-важно е каква е пръчката и от какъв карбон е направена, а не какъв грамаж по примамки и дават.
А, според мен по важното е да намериш рибите къде са, и там да ги търсиш...
Второто по важност е задвъдичното устройство... Това, защото прилични пръчки вече има за пари и за без пари...

п.п. Лично също врътнах няколко капота. Мисля, че просто тази година във все си сезони е откачена като време, което и прави риболова доста трудно занимание...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Второто по важност е задвъдичното устройство... ]
.......мисля,че е ПЪРВО по важност.........с другото съм съгласен,пръчки да искаш.........както,някъде бях написал,като ниско бюджетен модел препоръчвам Премиер Кристал спин 233см/5-21,по-скоро 10-35/,който има много подходяща акция,сравнително добра чувствителност/като тук мога да кажа смело,че при риболов от лодка чувствителността не е толкова важна,колкото при риболов от брега,който според мене е истинския спортсменски начин/ и не на последно място изключително ниско тегло,може би най-леката пръчка в този теглови диапазон/чу ли колега Жиро/,само за някакви около 45лв.......пиша това не защото съм рекламен агент,а защото лично притежавам и двата модела М и МН ловил съм с тях и имам 4 риби 3-5кг,така,че дори и колеги с ограничени финансови средства да могат да си купят,нещо подходящо,ако им хареса..........то с много пари и баба знае. :idea:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Последно "теглови" или ценови диапазон :roll:

Павел Иванов
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Павел Иванов написа:Последно "теглови" или ценови диапазон :roll:
И аз това се зачудих?
Ако е теглови М - по малко от 110гр а Н- по малко от 130 при 7,6 дължина
Ако е ценови , там вече е божа работа (колкот излезе на кантара, ма ако и той е китайския най лек в своя ценови клас)...
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

......"и двете дядо попе и двете........пръчката е невероятна за парите си....посочете ми една пръчка на 7,6 при реален тест на примамки 10-35 с 9бр водачи/които не са новата фуджи концепция/, акция върхова/че мразя чуждиците/ с по-малко тегло на тези пари......най-обичам да разплаквам манекени теоретици с евтини китайски пръчлета......иначе имам някъде около 10бр. джиговици/китайски,японски,американски,малоазийски/,та да мога на живо да се убедя,колко много твърдения относно пръчките не отговарят на истината.......всяка от въдиците ми е тествана с риби,не рибки.
Последно промяна от аксел на Пет Яну 16, 2015 8:13 pm, променено общо 1 път.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.......понеже колега Жиро,нищо не каза за тайнствените смазки с които водачите ми няма да замръзват си чакам бутилката с уиски..............................няма страшно можеш да я дадеш на дълбокоуважавания от мен модератор/той беше човека който без да знае ме накара да си заприходя новия Сертейт 3012Н,макар да съм фен на Шимано,за което не съжалявам/,но публично,защото аз не пия.
Последно промяна от аксел на Пет Яну 16, 2015 8:22 pm, променено общо 1 път.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.....между другото,Филистите,май бяха публикували снимки на въдиците с теглото им на кантар,ако ли не помолете ги,сигурно ще ги публикуват отново......пука ми дали кантарът ще е китайски,немски,швейрцаски или марсиански,важното е да мери точно,всичко останало е една илюзия в нашите глави.
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

аксел написа:най-обичам да разплаквам манекени теоретици с евтини китайски пръчлета
.......
аксел написа:понеже колега Жиро,нищо не каза за тайнствените смазки си чакам бутилката с уиски..............................няма страшно можеш да я дадеш на дълбокоуважавания от мен модератор/той беше човека който без да знае ме накара да си заприходя новия Сертейт 3012Н,макар да съм фен на Шимано,за което не съжалявам/,но публично,защото аз не пия.
Хахаха ,колега и аз си падам, ама по манекенки....
П.П.
ходи да си мериш п****ата с манекени па бла тя и най арната с или без смазка както ви харесва и не ма споменавай вече :fishing4: ...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

аксел написа:.......можеш да я дадеш на дълбокоуважавания от мен модератор...
Ей тук сърце ми прескокна от умиление и по левата ми бузка се стече сълзица :wink: :oops: :lol:

Павел Иванов
maria88999
новобранец
новобранец

Мнение от maria88999 »

аксел написа:......"и двете дядо попе и двете........пръчката е невероятна за парите си....посочете ми една пръчка на 7,6 при реален тест на примамки 10-35 с 9бр водачи/които не са новата фуджи концепция/, акция върхова/че мразя чуждиците/ с по-малко тегло на тези пари......най-обичам да разплаквам манекени теоретици с евтини китайски пръчлета......иначе имам някъде около 10бр. джиговици/китайски,японски,американски,малоазийски/,та да мога на живо да се убедя,колко много твърдения относно пръчките не отговарят на истината.......всяка от въдиците ми е тествана с риби,не рибки.
Евала колега.Тези с бамбука преди време,риба не са ловили никога.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Нема , нема па некой се изхвърли като ч...я на мокър песък . То и сега си се лови с бамбук ама не са много хората които могат да си го позволят .

Иначе дискусията между двамата си е интересна . Изказа на база собствено мнение е за уважение , особено когато диалога се води без влагане на излишни нерви .

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”