xzoga или sakura за джиг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

nikolincho1972
новобранец
новобранец

xzoga или sakura за джиг

Мнение от nikolincho1972 »

Моля по вещите в тоя риболов коя пръчка да си взема за джиг от лодка от тези двети марки? BLACK MAMBA - XZOGA 2.13м 8-35г или Sakura SHINJIN
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Re: xzoga или sakura за джиг

Мнение от fixxer »

Според мен трябва да си вземеш нещо с по-сериозна акция. Леките джигове потъват доста по-бавно. Аз лично имам xzoga mastery 80h2 за shore jigging и съм много доволен. При всички случаи, на каквото и да се спреш е МНОГО важно пръчката да е СПЕЦИАЛНО за джигинг!
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Определено Зогата.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Я па за сефте чувам някой да ползва Зога за джиг?
Ама що не? То човек се учи доде е жив...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Vid написа:Я па за сефте чувам някой да ползва Зога за джиг?
Ама що не? То човек се учи доде е жив...
.......,а пък я за сефте,чувам,че някой за сефте чува,че се ползва Зога Бляк Мамба за джиг,ми тя Видьо е най-използвания модел за джиг от лодка,на 213см/8-35гр/ екстрафаст,с широки водачи,които не замръзват,лесно се хвърля много чувствителна и т. н......................,а пък ако все пак гледаш Хобито филимите за джиг от лодка и без да чуваш, ще видиш как Иво Джидров трътка големи бели от лодка с Шитено Сейриу/7-40гр/,ама нейсе.
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Аз не разбрах обаче колегата за пилкери ли търси въдица или за силикони по гьоловете?
Двата риболова имат коренно различна проводка и изискват различни въдици при това по няколко за различни условия.Примерно по гьоловете за през зимата 20+метра или пролет 1-5м дълбочина , през лятото кастмастери и тн...Така че нека колегата да конкретизира за какъв по точно риболов търси въдица.
За мен трябва да отговаря на 4 основни критерия спомагащи чувствителността :
1)да е не по дълга от 2,3м
2)да е с "fuji new kr concept" водачи
3)да е възможно най лека в класа си
4)да е със строй "екстра фаст"
И двете упоменати въдици не отговарят на повечето посочени от мен критерии на които според мен трябва да отговарят съвременните въдици с претенции в този ценови клас...
nikolincho1972
новобранец
новобранец

Мнение от nikolincho1972 »

колега vid на жреба юнаците от Н.З само с zoga джигват
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

моите критерии са други
1.теста за препоръчителната тежест на примамките,с които работи въдицата да е горе-долу в средата на използваните джиг глави.
2.дължината не е задължително да е по-малка от 230см,зависи от големината на лодката и начина на водене на примамките.
3.за зимен джиг да е с възможно най-широки водачи-по трудно се обледеняват.
4.Чувствителността, както казват зависи от съдържанието на карбон в дадена въдица първо и после от нейната акция.
5.Да не е най-леката ,а възможно най-здравата в този тест при ударите в подводни препятствия леките са най-трошливи.Препоръчително е снадката да усилена,поне така казват руските специалисти.
......така,че колега Жиро,въпрос на приоритети.
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

аксел написа:моите критерии са други
1.теста за препоръчителната тежест на примамките,с които работи въдицата да е горе-долу в средата на използваните джиг глави.
Защо след кто не целим максимална дистанция , можем да се позиционираме по близо с лодката, а и освен това ако въдицата работи в горния си тестови диапазон чувствителността ще е по добра?
аксел написа:2.дължината не е задължително да е по-малка от 230см,зависи от големината на лодката и начина на водене на примамките.
Защо след като с увеличаване на дължината чувствителността(тактална) на коя да е въдица пада най осезателно и презентацията на примамката(проводката) е чувствително ощетена ?
аксел написа:3.за зимен джиг да е с възможно най-широки водачи-по трудно се обледеняват.
Защо след като има препарати според замръзване да ползваме въдици с големи по диаметър водачи които влошават чувствителноста ,не намаляват риска от оплитане и пр?
http://www.fishonmag.com/new-fuji-kr-concept/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

аксел написа:4.Чувствителността, както казват зависи от съдържанието на карбон в дадена въдица първо и после от нейната акция.
Това е така но не толкова осезателно колкото влияние оказват другите фактори...
аксел написа:5.Да не е най-леката ,а възможно най-здравата в този тест при ударите в подводни препятствия леките са най-трошливи.Препоръчително е снадката да усилена,поне така казват руските специалисти.
Колега това е джиг риболов а не тралене (косене) все пак...
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Айде сега , то откога вече се ползват Y-Guide при LY технология , а тука се за K-Guide с KR технология се споменава :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.

Защо след кто не целим максимална дистанция , можем да се позиционираме по близо с лодката, а и освен това ако въдицата работи в горния си тестови диапазон чувствителността ще е по добра
Може пък,да се цели максимална дистанция.....рибите вече се изучиха :idea: въдицата ще е чувствителна когато работи в горония диапазон на примамките,но ще закъснява при подсичане :idea: на дълбочина 26м с глава 22гр и тегло на силикон 10гр с въдица с акция до 30гр само ще подсмърчаш
аксел написа:2.дължината не е задължително да е по-малка от 230см,зависи от големината на лодката и начина на водене на примамките.
Защо след като с увеличаване на дължината чувствителността(тактална) на коя да е въдица пада най осезателно и презентацията на примамката(проводката) е чувствително ощетена ?
това пък откъде го измисли?????.[/quote]можеш ли да го докажеш,това означава да изхвърлим всички по-дълги от 230см въдици като крайно нечувствителни и глухи,много интересно :idea:

Защо след като има препарати според замръзване да ползваме въдици с големи по диаметър водачи които влошават чувствителноста ,не намаляват риска от оплитане и пр?
http://www.fishonmag.com/new-fuji-kr-concept/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Колега Жиро,предлагам ти следния облог:ще си взема една от пръчките си Кроа ЛЕекстрийм
7.6М на 233см,доколкото знам е с точно такива водачи и сутринта примерно на Антона,когато е под нулата ще ти дам да я намажеш с каквито смазки искаш,ако водачите замръзнат ще купиш бутилка уиски,ако не замръзнат,аз купувам.......мислиш ли,че преди напиша не съм ползвал и най-скъпите смазки?????
аксел написа:4.Чувствителността, както казват зависи от съдържанието на карбон в дадена въдица първо и после от нейната акция.
Това е така но не толкова осезателно колкото влияние оказват другите фактори...
аксел написа:5.Да не е най-леката ,а възможно най-здравата в този тест при ударите в подводни препятствия леките са най-трошливи.Препоръчително е снадката да усилена,поне така казват руските специалисти.
Колега това е джиг риболов а не тралене (косене) все пак...[/quote]
колега,ти камъни и закачки при този риболов не удряш ли???....или ловиш само на равно тинесто дъно????
Аватар
JIRO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от JIRO »

Явно си имаш свой тертип на този риболов колега няма лошо, аз предпочитам да ловя колкото се може по деликатно и с по леки такъми, неми се влиза в безмислени спорове,бих се радвал ако съм те накарал да се замислиш от по различен ъгъл по въпроса...
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Купувай Екзогата и няма да съжаляваш
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

аксел написа: се ползва Зога Бляк Мамба за джиг,ми тя Видьо е най-използвания модел за джиг.......,а пък ако все пак гледаш Хобито филимите за джиг от лодка и без да чуваш, ще видиш как Иво Джидров трътка големи бели от лодка с Шитено Сейриу/7-40гр/,ама нейсе.
МноУ ша ма прощавате за невежеството, ама тези филми отдавна не ги гледам, щото са пародия на риболов с джиг....
Последно гледах Джибров и Белополски в Гръцко и останах с усещането, че филма е пълна фалшификация и нагласация...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

[quote="аксел"].

въдицата ще е чувствителна когато работи в горония диапазон на примамките,но ще закъснява при подсичане :idea: на дълбочина 26м с глава 22гр и тегло на силикон 10гр с въдица с акция до 30гр само ще подсмърчаш

Интересно, в неделя на последния риболов нямах нито едно подсмърчане при няколкото кълванета на 20-25 метра дълбочина с пръчка 2,13 тест до 21гр., джиг глава 20гр. и силикон 10-12гр.
Според мен по-важно е каква е пръчката и от какъв карбон е направена, а не какъв грамаж по примамки и дават.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”