Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Ryobi Applause
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Ryobi Applause
Никаде на кутията не пише резервна шпула.
Късметът е на страната на подготвените.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Колега, отличен избор за макара, няма никакъв проблем да я ползваш с каквито ти душа сака влакна - плетени, моно....Колкото до шпулата - трябва да имаш резервна алуминиева, пише го в спецификациите на макарата. Май търговците правят някакви мушенгии, предполагам, че ги предлагат отделно, а е хубаво да имаш резервна шпула. Трябва хубаво да се гледа и пита в магазина, аз така миналата година си купих Стамина за 112 лева без резервна шпула. Така илки иначе ще си намериш резервна, с една шпула е много непрактично.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Както ти споменава Limanov не се занимавай с глюпостиМишката написа:А може ли да се сложи титанова ролка...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- mesket4eto
- научил се да хвърля
Със или без титаний едва ли ще има проблем с нарязване на ролката.
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
-
- ще става разбирач
За ролката е важно да се връти, ако спре тогава лошо 

- mesket4eto
- научил се да хвърля
Тя си е с лагерче, ако и от време на време се сеща да му капва по малко масло ще изкара дълго време.Limanov написа:За ролката е важно да се връти, ако спре тогава лошо
Аз на твое място бих попитал първо в магазина, по принцип моделът е доста масов и не би трябвало да ти е проблем да си намериш, ако не по магазините, то в радел "Продава".Мишката написа:Ясно. А как да се снабдя с шпула?
-
- ще става разбирач
Пиши или звънни на този колега http://olx.bg/ryobi-drzhki-shpuli-regul ... -i70027970" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Ориентировъчно цената е около 20 лв.
Ориентировъчно цената е около 20 лв.
Хубаво де ми щом са толкоз скъпи и кът ролерите, тва си е цяла пазарна ниша в която някой по-ербап шлосер може да се намести и да копира ролките ако не от титан, то от стомана или от материал тоя сорт. Само предлагам... Колкото до шпулата, ще питам.
Аз днеска ходих на ряката да повъртя ей тъй за лудо, за кадем дет се вика. Доволен съм, тва ми е първо Рьоби. Върви гладко, леко, без луфтове, нищо не трака, както при други марки (още в магазина лопат). Дано да е така и за напред. Много ми напомня като усещане за банакса, може би защото и той беше метален (Banax si700). Не знам обаче дали рьобито е с червеяк, както банаксчето. Приятни първи впечатления имам.
Аз днеска ходих на ряката да повъртя ей тъй за лудо, за кадем дет се вика. Доволен съм, тва ми е първо Рьоби. Върви гладко, леко, без луфтове, нищо не трака, както при други марки (още в магазина лопат). Дано да е така и за напред. Много ми напомня като усещане за банакса, може би защото и той беше метален (Banax si700). Не знам обаче дали рьобито е с червеяк, както банаксчето. Приятни първи впечатления имам.
Късметът е на страната на подготвените.
- pop_stavri_
- научил се да хвърля
Колега, ако държиш да знаеш какво има в макарата, тук ще намериш инфо: https://mulinete.wordpress.com/2011/03/ ... -applause/
- Павел Иванов
Айде ся да не бъркаме понятията . Скъпи са тези от титании , материал добиван само на едно място в света и страшно труден за обработване . Другите ролки нито са скъпи , нито са кът , пък да не кажем , че за макари от ценовият клас упоменат в темата изобщо не си струва капиталовложението от страна на евентуалният стругар .Мишката написа:Хубаво де ми щом са толкоз скъпи и кът ролерите,...
Павел Иванов
Павел Иванов
Малко в страни от темата ,но вес пак трябва да сме наясно с рекламните трикчета на производителите...
Титана (титаний от руски превърнало се в нарицателно понеже се добива там)сам по себеси е мек метал със сходни на алуминия своиства и маса но с едно голямо предимство не корозира.Обработва се изкючително лесно със металорежещи инстроменти но при условие ,че се охлажда със спирт своевременно(руска му работа) иначе се маже и става ужасно за тези които не знаят този малък трик .За да стане твърд износоустойчив въобще подходящ за водеща ролка се използва в сплав където самия титан не е преобладаващ % но вече се води"титанова ролка"...
Навремето имаше едни дайви ПИем1000 с не въртяща се керамична водеща ролка с доживотна гаранция на въпросната ролка, ползвал съм навремето такава с 4 жилно П.П. без да има и следа по ролката след години спининг...
Титана (титаний от руски превърнало се в нарицателно понеже се добива там)сам по себеси е мек метал със сходни на алуминия своиства и маса но с едно голямо предимство не корозира.Обработва се изкючително лесно със металорежещи инстроменти но при условие ,че се охлажда със спирт своевременно(руска му работа) иначе се маже и става ужасно за тези които не знаят този малък трик .За да стане твърд износоустойчив въобще подходящ за водеща ролка се използва в сплав където самия титан не е преобладаващ % но вече се води"титанова ролка"...
Навремето имаше едни дайви ПИем1000 с не въртяща се керамична водеща ролка с доживотна гаранция на въпросната ролка, ползвал съм навремето такава с 4 жилно П.П. без да има и следа по ролката след години спининг...
Питах гугала и ми показа това.
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... oLQ18DNYcw" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; .
Писателите пишат и в тоя форум-аз имам от по ефтиния модел-и то 5 броя-различни модели.
За тях общо дадох под 200 лв.
Ловя от 2007 година,и не са мръднали-даже не съм ги отварял за смазване.

Писателите пишат и в тоя форум-аз имам от по ефтиния модел-и то 5 броя-различни модели.
За тях общо дадох под 200 лв.
Ловя от 2007 година,и не са мръднали-даже не съм ги отварял за смазване.

Риболовци.
- Павел Иванов
Люс , а дали през това време , от 2007г. до сега , случайно ти се е случвало да ловиш на спининг с упоменатите макари , или го споменаваш ей тъй , за спорта 

Павел Иванов
Павел Иванов