Ryobi Applause

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ryobi Applause

Мнение от Мишката »

Купих си Ryobi Applause размер 2000, която мисля да ползвам за риболов на блесна. Хареса ми плавният ход, металната конструкция и начинът по който изглежда макарата. Особено добро впечатление ми направи меката работа на обръщача, гухото и меко тракване при затваряне на бигела, който е изработен от дебела канюла. Все готини работи. Никаде не намерих, обаче точно описание на техническите характеристики на такъма. Никаде не пише мога ли да ползвам плетени влакна. В магазинът продаваше човек(едно момиче) дето очевидно точно в тоя ден заместваше продавача, за което и просто платих стоката без много да питам, защото не очаквах адекватен одговор.
Водещата ролка не е жълта, а бяла, което ме накара да се съмнявам в материалът от който е изработена. Нали титановите са жълти? За това я отворих да видя дали е бяла и отвътре, дали е с покритие или е от еднороден материал. Вътре цветът на ролката е жълт. От какво е, от бронз или титан? Дали е бронзова с някакво по-твърдо покритие или е титанова с бяло покритие. Въобще, интересува ме мога ли да ползвам брайдове на тая макарка или да си карам на монофил? Благодаря.
Късметът е на страната на подготвените.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Ryobi Applause

Мнение от Павел Иванов »

Не ги мисли тия работи а си ползвай с кеф макарето , върши екстра работа за спининг . Това "титаниевите" покрития са за улов на риболовци покупатели и реално са пълни измислици при макарите под диапазона 400$ и то не превалутирани в лв. , щото тук като иде реч за такъми ги превалутират я х2 , я х3 .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

А нормално ли е при отворен бигел при тоя модел макарата да затяга някак си, при завъртането за затваряне на бигела. Тв го няма при ДАМ, Шимано, Корморан и Мичел, които до сега съм ползвал. Нормално ли е за рьобитата. Трябва следващия път да бутна нвкое в магазина. Иначе върви та направо пее.
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Затваряй със ръка и нямаш никакви грижи.
Остави само стъпки
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Мишката написа:А нормално ли е при отворен бигел при тоя модел макарата да затяга някак си, при завъртането за затваряне на бигела...
Нормално е човек да се научи да си затваря бигела ръчно. Един полезен навик, нещо като навика да се отваря бигела преди замятане :? Така и моментът когато бигела ще почне да се затваря сам може и да не настъпи.
Аватар
reelbigfish
новобранец
новобранец

Мнение от reelbigfish »

а защо е необходимо да затваряш бигела с оборот на ръкохватката? затварянето на ръка дава по-добър контрол над кастинга и в някаква степен щади механизъма от ненужен тормоз... да не говорим че оплитанията намаляват или направо изчезват
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Тва го знам и от скоро, мисля успешно, си създавам тоя навик.
Та значи да навивам плетенката? Става ли тоя размер за щукарски риболов на излуствено, не е ли малък, ще остиска ли. Принципно съм го взел за кефалски риболов на въртушка и воблер, ма въпреки тва с издържливостта на плетенките при малък диаметър на влакното имам мегдан за по едри риби.

И въпрос извън темата - може ли да ползвам дроп-шот пръчка за блесна? Нали е уж специално за силикон (да не отварям нова тема).
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Ролката на бигела е отвътре бронз отвън никелово покритие.,то е само няколко микрона дебело и не ти препоръчвам плетеняци за нея,още повече че при по големи натоварвания рязко се увеличават абразивните последици от тях. Можеш да ги смазваш ама много се усложняват нещата.

Титания е сивкав на цвят.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

Мишката написа:А нормално ли е при отворен бигел при тоя модел макарата да затяга някак си, при завъртането за затваряне на бигела. Тв го няма при ДАМ, Шимано, Корморан и Мичел, които до сега съм ползвал. Нормално ли е за рьобитата. Трябва следващия път да бутна нвкое в магазина. Иначе върви та направо пее.
Колега това е направено умишелно с цел бигела да не се затвори сам от инерцията си при замятане. Почти всички по-читави макари имат подобен механизъм като отвориш бигела :)
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

А може ли да се сложи титанова ролка. Има ли възможност за тунинг? Може ли да се изкопира тази едно към едно от неръждаема стомана?

В чисто състояние титанът е сребристо-бял блестящ метал. Оцветените му разновидности са сплави, до колкото знам.
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

Колега не се занимавай с глупости, ролката ти е перфектна прочети описанието на модела тук:

http://puffin.bg/index.php?item=1287&group=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

rap66 написа:
Мишката написа:А нормално ли е при отворен бигел при тоя модел макарата да затяга някак си, при завъртането за затваряне на бигела...
Нормално е човек да се научи да си затваря бигела ръчно. Един полезен навик, нещо като навика да се отваря бигела преди замятане :? Така и моментът когато бигела ще почне да се затваря сам може и да не настъпи.
Да не отварям нова тема,ще питам тук. Каква е причината да се затваря бигела сам,при хвърляне?
И как се оправя този проблем?
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

[Limanov написа]Колега не се занимавай с глупости, ролката ти е перфектна прочети описанието на модела тук:

http://puffin.bg/index.php?item=1287&group=1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
[/code]

Бре!!! Пише че е с две алуминиеви шпули. Мойта е с една. Какво става тука бе?! Да не са ме прецакали нещо?!
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

По принцип е с две шпули,но някои търговци се правят на тарикати. Освен да ти я дал по-евтино,в което се съмнявам. :)
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Намалена беше от 104лв. с 20% и я взех за 82лв. Имаше още един брой от същия модел, ама хилядарка. Моята е 2000. Магазинът е и за оръжие. Всичко рибарско е намалено с 20%. Всички въдици, макари и тнт. Рублексите са по 3.40ст. За сравнение в някои други горнооряховски магазини Рублекс Селта върви по 5 - 6лв. Силиконовите щурчета са по лев бройката в същите тия магазини ( не тоя от който пазарувах). Не знам какво да правя.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”