Риболов около Стратони.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Риболов около Стратони.
Никога не съм ходил в Гърция и намирам темата за полезна,за да не помъкна един куп безполезни въдици.За дъно нещата са по лесни намотал съм 0.80 и 0.50 и куки до 8.0.Ще взема фидера до 120гр.за дребна риба.За бомбарда 4.50 телемач с акция 20-80гр.влакно 0.20 за едно ходене не си струва да копувам плетеняк.Спинга е 2.70 акция 15-60 и се чдя какво влакно да намотая за чепарета,железа и воблери?
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Не мога да се съглася с теб колега. Темата просто разводнява още повече информацията. За техниките и тактиките е достатъчно изписано в другите теми.Просто иска четене. Места за риболов в Гърция има наистина много и просто се нагаждаме според мястото. Относно такъмите ти. Туни ли ще търсиш, че залагаш на такива груби влакна и куки. От брега са трудна работа да бъдат изкарани. Ако търсиш дистанция ще имаш проблеми и с кастинга. на тези куки 8.0 каква стръв ще закачаш- кутийка акровати или бая грозд цуцини(като се замисля за цяла цуцина може и да е подходяща) или пък кило жива рибка. Не мога да ти схвана идеята. За дъно, ако ще търсим дребна риба- мурмура, меланура, гопа, спароси, церуля, салпа, кефалови и др., основно влакно о,28 е пре достатъчно. ако очакваме да се закачи нещо по-голямо може да достигнем и до 0.33. Куки в зависимост от стръвта. най голямата която използвам е 2 номер за жива рибка. 10, 12 номер за пилешко и от морските серии 8-10 за акровати и другите му червейчета, това когато търсим изброените по-горе рибки(не че не се закачат на тях и скатове) а за плувка съм достигал и до 16-18 номер.asen77 написа:Никога не съм ходил в Гърция и намирам темата за полезна,за да не помъкна един куп безполезни въдици.За дъно нещата са по лесни намотал съм 0.80 и 0.50 и куки до 8.0.Ще взема фидера до 120гр.за дребна риба.За бомбарда 4.50 телемач с акция 20-80гр.влакно 0.20 за едно ходене не си струва да копувам плетеняк.Спинга е 2.70 акция 15-60 и се чдя какво влакно да намотая за чепарета,железа и воблери?
- icefire
- ще става разбирач
хм.. Някой хора не искат да се научат.... и т'ва си е ....
Той мързела не мори а мъчи ...
Както и да е , сега горе/долу по темата ... Колеги така нареченото "полиангистро" не се мъчете да отгатвате какво е , как се връзва или да се мъчите да си го приготвяте сами . Първо когато отидете в Гърция ... има го във всеки риболовен магазин , не е скъпо цените варират от 0,60 цента до 1 - 1,50 евро.Закупете си вижте какво преставлява и тогава ако сте по-ловки в пръстите се опитайте да си направите и сами полиангистро , щом зора е толкова голям. И да знаете , полиангистрото не е чепаре , не е капан , не е каквито и да било измишльотини , както много колеги по форумите желаят да го изкарат. Полиангистро в буквален превод на БГ означава "много котви "...
Друго нещо което ме дразни и много се спекулира е това за уловът на ТУНА от брега!!?! ... значи аз не съм от най-големите разбирачи но ... ще Ви кажа : колеги престанете да говорите глупости!!!
Шанса да се улови риба тон от брега е равен на шанса да спечелиш шестица от Тото-то ...
Виж там за Дорадото е друга бира ... това от брега може , но едва ли ще е най-лесният ви улов при положение , че отивате там за сефте ....
Ако не сте практикували морски спининг ... също шансовете клонят към зануляване .... Няма нищо лошо да се опита , човек се учи нали така
Гледайте да си изкарвате пълноценно почивката и това е , ако съчетавате с риболов от брега , препоръчвам ви за през деня някой по-див плаж , една -две въдици сърфкастинг ... привечер на някой кей , за предпочитане на рибарско пристанище .. лек дънен риболов или на плувка светеща антена.... Едвали скумрията и сафрида ше са ви на слуката по-скоро : спарос , некое мормури и тук/таме някой дракон .
Прочетете поне за стръвта .. акробати , цуцуни , каравидаки .. кое какво е и т.н. ( ама вас ви мързи, бях забравил) ... и стига с тези безмислени въпроси .. какво влакно ,,, колко куки , кой номер куки ... по колко червея се слагат на куката
Както и да е - карай ... Пожелавам приятно изкарване и много скука да имате !
Той мързела не мори а мъчи ...
Както и да е , сега горе/долу по темата ... Колеги така нареченото "полиангистро" не се мъчете да отгатвате какво е , как се връзва или да се мъчите да си го приготвяте сами . Първо когато отидете в Гърция ... има го във всеки риболовен магазин , не е скъпо цените варират от 0,60 цента до 1 - 1,50 евро.Закупете си вижте какво преставлява и тогава ако сте по-ловки в пръстите се опитайте да си направите и сами полиангистро , щом зора е толкова голям. И да знаете , полиангистрото не е чепаре , не е капан , не е каквито и да било измишльотини , както много колеги по форумите желаят да го изкарат. Полиангистро в буквален превод на БГ означава "много котви "...
Друго нещо което ме дразни и много се спекулира е това за уловът на ТУНА от брега!!?! ... значи аз не съм от най-големите разбирачи но ... ще Ви кажа : колеги престанете да говорите глупости!!!
Шанса да се улови риба тон от брега е равен на шанса да спечелиш шестица от Тото-то ...
Виж там за Дорадото е друга бира ... това от брега може , но едва ли ще е най-лесният ви улов при положение , че отивате там за сефте ....
Ако не сте практикували морски спининг ... също шансовете клонят към зануляване .... Няма нищо лошо да се опита , човек се учи нали така

Гледайте да си изкарвате пълноценно почивката и това е , ако съчетавате с риболов от брега , препоръчвам ви за през деня някой по-див плаж , една -две въдици сърфкастинг ... привечер на някой кей , за предпочитане на рибарско пристанище .. лек дънен риболов или на плувка светеща антена.... Едвали скумрията и сафрида ше са ви на слуката по-скоро : спарос , некое мормури и тук/таме някой дракон .
Прочетете поне за стръвта .. акробати , цуцуни , каравидаки .. кое какво е и т.н. ( ама вас ви мързи, бях забравил) ... и стига с тези безмислени въпроси .. какво влакно ,,, колко куки , кой номер куки ... по колко червея се слагат на куката
Както и да е - карай ... Пожелавам приятно изкарване и много скука да имате !
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- icefire
- ще става разбирач
ааааа....
щях да забравя .. тука малко смях в залата ...
Хора които отиват за сефте .. и ... Маркос Видалис ... хах
та тези неща са на светлинни години едно от друго ... Абе .. зае.и ...........

Колега примерът от линка е добър , страхотна лекция ... Но в случая е напълно неуместен...njoyz написа:https://www.youtube.com/watch?v=EddKcdZ ... EGF42rrNzg" rel="nofollow
Тук има всичко необходимо, което трябва да се знае за спининга в Гърция!
Хора които отиват за сефте .. и ... Маркос Видалис ... хах
та тези неща са на светлинни години едно от друго ... Абе .. зае.и ...........
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Само за туните дето не съм съгласен. В неделя/31,05/ изкарах една от брега. Кило. На Мах Рап.
И паламудите и туните /малки/ не са някаква рядкост, та чак за 6 от 49 .
Иначе горе -долу нещата взеха да се поизбистрят в поредната дискусия. Както и във всички предишни.
Иначе горе -долу нещата взеха да се поизбистрят в поредната дискусия. Както и във всички предишни.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
И големите туни не са чак такава рядкост, само дето от брега са доста трудни за вадене.
Ето нещо за туните от брега:
https://www.youtube.com/watch?v=CgZp2NFQ2Ok" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
0.40 монофилно влакно издържа 10 секунди!
https://www.youtube.com/watch?v=CgZp2NFQ2Ok" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- icefire
- ще става разбирач
!?!! Туна , тунакя или тонаки .. 1 кг - връщай обратно , ако наистина е ТУНА това е бебе !!!nikolas3 написа:Само за туните дето не съм съгласен. В неделя/31,05/ изкарах една от брега. Кило. На Мах Рап.
Все едно си уловил шаран 100гр ...........
Ето това на клипа е истинска ТУНА!!!stan4opk1 написа:Ето нещо за туните от брега:
https://www.youtube.com/watch?v=CgZp2NFQ2Ok" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
Точно това имах в предвид , благодаря за пояснението колега .Efimov написа:И големите туни не са чак такава рядкост, само дето от брега са доста трудни за вадене.
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Идеята за дъно доиде от пръчката която е Дам 4.20 комплект с макара Дам 550п.Дядото с тая пръчка през 70-те г.в Бенгази е хваштал 20кг.баракуди и седи 35 г.в килера Мерси на всички коеги който взеха отношенние.Идеяа с многоте куки не ме кефи.ще омотая рибето със сликонов конец ,като е гарга да е рошава.Явно си трябва ходене с интернет не става.
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Днес си напазарувах малко за други ден.Поръчах си две про минолчета,и аз имам някой друг воблер,ще взема и дватаа бели,които сам съм ги правил те са светещи в тъмното,някоя клатушка и кастмастерче.Взех си пилкери за чепаретата,бомбарди си имам, само трябва да нямеря накое раглу рибенце щот имам едно само,и ще импровизирам с тея зелените.Купих нов конец за по лекия спининг,и флурокарбон за лидери 0,35(не мисля,че е дебело)Някоя кука N1 за полиангистро,но май ще си купим от там,и една калмариера така доволно голямка(да очаквам ли удари на нея на риби или на сепий,калмари там квот кълве на нея на над 10кила,да знам, ако не да мятам с якия спининг.А и да попитам дали става да ловя на фидера с морска захранка,примерно кефал,ципура или там квото кълве много не съм в час с морските обитатели.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
-
- ще става разбирач
Кефиш отвякъде бе ентусиаст
....пАри, пАри ти под краката вече....
Някои от воблерите и клатушките са таман... Фидера го маай само на пясъчно дъно ..... или на висенеееее
, че иначе ....
Не знам за колко време отивате, ама не съм сигурен, че тва оборудване е достатъчно
Тряя да земиш още поне полвин кило бял, пак по толко пилешко и свинско - за стръв, 7-8 пакета цаца да фърляш за захранка. Гърците фащат и на хляб с полиангистрото - помисли от тук или от там ще снабдяваш. Октоподиера да си купиш от по-големте - към 6 евро са там. Раглуто е лесна работа 4-6 евро и то, по три в пакет са, не слагай повече от две на линията. На място зареди с акровати, цуцуни, американо, каравидаки, прясна сардела (за полиагистрото), накрая и една канджа за тия 10 килограмовите, ако дойдат... и си готов за бой за една година напред
Мани майтапа - избери си мах 2 техники на риболов и ще успееш да имаш и радостни моменти. Другото е много усилия, пари и загубено време на вятъра. Едва ли търсиш точно това...
П.С. С по-добри отзиви като риболовни дестинации се водят Йерисос и Неа Рода. Или ако не за друго поне си направете екскурзия към Уранополи - има какво да се види..
!! Виж в нета как изглежда рибата дракон и много внимавай, ако случайно ти навести куката!!
.... ииии чакаме репортажа, нали помниш

Някои от воблерите и клатушките са таман... Фидера го маай само на пясъчно дъно ..... или на висенеееее

Не знам за колко време отивате, ама не съм сигурен, че тва оборудване е достатъчно

Тряя да земиш още поне полвин кило бял, пак по толко пилешко и свинско - за стръв, 7-8 пакета цаца да фърляш за захранка. Гърците фащат и на хляб с полиангистрото - помисли от тук или от там ще снабдяваш. Октоподиера да си купиш от по-големте - към 6 евро са там. Раглуто е лесна работа 4-6 евро и то, по три в пакет са, не слагай повече от две на линията. На място зареди с акровати, цуцуни, американо, каравидаки, прясна сардела (за полиагистрото), накрая и една канджа за тия 10 килограмовите, ако дойдат... и си готов за бой за една година напред

Мани майтапа - избери си мах 2 техники на риболов и ще успееш да имаш и радостни моменти. Другото е много усилия, пари и загубено време на вятъра. Едва ли търсиш точно това...
П.С. С по-добри отзиви като риболовни дестинации се водят Йерисос и Неа Рода. Или ако не за друго поне си направете екскурзия към Уранополи - има какво да се види..
!! Виж в нета как изглежда рибата дракон и много внимавай, ако случайно ти навести куката!!
.... ииии чакаме репортажа, нали помниш

Последно промяна от s4etovod на Чет Юни 04, 2015 7:28 pm, променено общо 1 път.
- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега максимов96,моля като се върнеш да споделиш впечатления за двете риобита като кастинг,и да даде господ
уловистост,иначе на цветове си ги улучил.
Късмет и хубаво време!

Късмет и хубаво време!
-
- научил се да хвърля
Koлега,тъй като питаш с фидер може ли да се лови-виж в темата морски риболовни излети ;За риба през зимата на Бяло море;Там накрая съм показал монтаж за фидер с полиагистро,а има и обяснения с подробности-дано да сьм ти полезен

- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Ето тук има Raglou http://www.filstar.com/bg/%D0%98%D0%B7% ... Ragot/331/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; може и тези да погледнеш http://www.filstar.com/bg/%D0%98%D0%B7% ... 0Gill/170/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
и тук може да погледнеш http://puffin.bg/index.php?category=106" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
и тук може да погледнеш http://puffin.bg/index.php?category=106" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Тия същите две риобита ги въртях на Тасос без успех. Кастингът мен лично ми се видя слаб, тъй като с по-малки като тежест примамки имах по-добър кастинг. А и още нещо, вероятно трябва да се мият със сладка вода веднага след риболов, че сега като ги погледнах имат ръжда.asenfisherman написа:Колега максимов96,моля като се върнеш да споделиш впечатления за двете риобита като кастинг,и да даде господуловистост,иначе на цветове си ги улучил.
Късмет и хубаво време!