Риболов около Стратони.
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Риболов около Стратони.
Здравейте колеги.Следващият уикенд мисля да направя един излет на морето,както казах ще ловим на Стратони, или евентуално някъде другаде по морето,но ще настояваме там.Та понеже съм доста спънат в морският риболов,ловил съм само сафрид и зарган,бихте ли споделили каква риба мога да ловя по това време на годината,как, някой монтаж ако може,стръв и т.н.Мисля да потърся лаврак,лефер ако излиза на рагу(ако някой знае добра дължина на повода да сподели)и на някой воблер евентуално и така.Ще съм Ви благодарен ако ми помогнете колеги.

Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
-
- ще става разбирач
Re: Риболов около Стратони.
Маке, брат, моля те не отваряй нова тема за следващото гръцко село дето ще ходите... Петрич, Сандански знаете бая повече инфо от доста от нас тук...
Всичко за гръцкия риболов е изписано тук и в двата други форума - отдели време и разгледай темите, разцъкай ГугълМапс и си готов.
Със здраве и ви желая на слука от сърце.
П.С. С интерес ще чакам да видя репортаж (а ще има ли) от събитието, да видим колко сте сериозни....
Всичко за гръцкия риболов е изписано тук и в двата други форума - отдели време и разгледай темите, разцъкай ГугълМапс и си готов.
Със здраве и ви желая на слука от сърце.

П.С. С интерес ще чакам да видя репортаж (а ще има ли) от събитието, да видим колко сте сериозни....
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Както очаквах отново забележки.Колега аз да ти кажа ,че 2/3 от колегите по морето са Софиянци и от северна България
Здравей,
мен също ме чака след 2 седмици пътуване към Гърция и събирах информация напоследък от различни места. Наистина има много, но е малко разпиляна и се опитах да събера някои съществени неща за мен, може би ще са ти от помощ.
Като цяло има няколко вида риболов, които могат да се практикуват - на дъно, на плувка, спининг, джигинг, тролинг. Мисля че това са най-разпространените. Аз мисля плувката да я пропусна и съм се подготвил за другите варианти.
На дъно може да ловиш лефери, скатове, морски кефал.. Като такъма от това което намерих като информация е:
Да ловиш на цяла сардина, която се омотава с повод 20-25см. На повода през 3 см кукички и рибката се увива отвсякъде с тези 10тина куки. ( така нареченото полиангасто). Над повода се слага тежест 30-40г олово. Основно 0.5, към 200-300м. Метален повод или някакво дебело флуоро за лидер. С флуорото вероятно ще има повече удари, но има риск някой по сериозен хищник да го прегризе, въпреки това аз лично мисля на флуоро да заложа - 0,5-0,6.
За морски кефал може да се ползва и пилешко филе за стръв. Също така внимавай с драконите и ако имаш си вземи щипка за тях, имаше тук някъде тема с отровни риби прегледай я да няма фал
Мен преди 2 години на ТАсос ме жилна един дракон и не е хич приятно..
За спининг монтажа който мисля е плетено влакно 0,2-0,3 отпред флуоро за лидер(0,4) и накрая вирбелче и на него воблерите. Там трябва да се тества, като някои твърдят че марковите воблери ловят повече от немарковите, но за мен лично единственото което има значение е цвета и играта. Има някои основни правила, като това че ако е по мрачно се ползват едни цветове, ако е по светло други. Иначе също цветовете под вода се виждат(или не се виждат) до различна дълбочина по
различен начин. Аз лично си поръчах от китай имам към 50 вече различни цветове, украски, тежест, с различна дълбочина и мисля да тествам... Имам и 4-5 по скъпи маркови воблери, но според мен всичко си зависи от деня, светлината, малките рибки, които плуват в този район.. Така че тествай. Със спининг можеш да гониш всякакви хищници - лефери, дорадо, туни.. Другото което мисля да пробвам е монтаж от октоподчета или силиконови рибки като чепаре и накрая воблер. Твърди се че дава резултат.
Джигинг монтажа е подобен, пак с плетено и флуоро шок лидер, но накрая слагаш джиг и пак може да вържеш и октоподчета. Има слоу и фаст джигинг, има бая клипчета в нета може да погледнеш..
Мисля че това е накратко, надявам се да ти даде някои идеи
. Наслука
мен също ме чака след 2 седмици пътуване към Гърция и събирах информация напоследък от различни места. Наистина има много, но е малко разпиляна и се опитах да събера някои съществени неща за мен, може би ще са ти от помощ.
Като цяло има няколко вида риболов, които могат да се практикуват - на дъно, на плувка, спининг, джигинг, тролинг. Мисля че това са най-разпространените. Аз мисля плувката да я пропусна и съм се подготвил за другите варианти.
На дъно може да ловиш лефери, скатове, морски кефал.. Като такъма от това което намерих като информация е:
Да ловиш на цяла сардина, която се омотава с повод 20-25см. На повода през 3 см кукички и рибката се увива отвсякъде с тези 10тина куки. ( така нареченото полиангасто). Над повода се слага тежест 30-40г олово. Основно 0.5, към 200-300м. Метален повод или някакво дебело флуоро за лидер. С флуорото вероятно ще има повече удари, но има риск някой по сериозен хищник да го прегризе, въпреки това аз лично мисля на флуоро да заложа - 0,5-0,6.
За морски кефал може да се ползва и пилешко филе за стръв. Също така внимавай с драконите и ако имаш си вземи щипка за тях, имаше тук някъде тема с отровни риби прегледай я да няма фал

За спининг монтажа който мисля е плетено влакно 0,2-0,3 отпред флуоро за лидер(0,4) и накрая вирбелче и на него воблерите. Там трябва да се тества, като някои твърдят че марковите воблери ловят повече от немарковите, но за мен лично единственото което има значение е цвета и играта. Има някои основни правила, като това че ако е по мрачно се ползват едни цветове, ако е по светло други. Иначе също цветовете под вода се виждат(или не се виждат) до различна дълбочина по
различен начин. Аз лично си поръчах от китай имам към 50 вече различни цветове, украски, тежест, с различна дълбочина и мисля да тествам... Имам и 4-5 по скъпи маркови воблери, но според мен всичко си зависи от деня, светлината, малките рибки, които плуват в този район.. Така че тествай. Със спининг можеш да гониш всякакви хищници - лефери, дорадо, туни.. Другото което мисля да пробвам е монтаж от октоподчета или силиконови рибки като чепаре и накрая воблер. Твърди се че дава резултат.
Джигинг монтажа е подобен, пак с плетено и флуоро шок лидер, но накрая слагаш джиг и пак може да вържеш и октоподчета. Има слоу и фаст джигинг, има бая клипчета в нета може да погледнеш..
Мисля че това е накратко, надявам се да ти даде някои идеи

- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Мерси колега,повече от изчерпателен си...Да те питам само куките кой номер са и дали случайно няма да излиза вече скумрия,и сафрид на чепаре?fullhouse написа:Здравей,
За морски кефал може да се ползва и пилешко филе за стръв. Също така внимавай с драконите и ако имаш си вземи щипка за тях, имаше тук някъде тема с отровни риби прегледай я да няма фалМен преди 2 години на ТАсос ме жилна един дракон и не е хич приятно..
Мисля че това е накратко, надявам се да ти даде някои идеи. Наслука
Аз по скоро се целя в по големи хищници от сафрид и чепарето са всъщност 3 октоподчета или 3 рибки силиконови(нещо такова: http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=383 са рибките с куки 2/0 и отдолу мисля да сложа пилкер около 80 грама ако ловя от брега, а за тролинг съм си подготвил 100-200 грамови. Като тия рибки силиконовите ми казаха че най вървяло синкаво или прозрачни, аз си поръчах от китай, но и от тук си взех няколко има в почти всеки магазин. Октоподчетата са с подобна дължина и големина и куки и монтаж. Имам и едни дето змийорки силиконови им викат, те са много подобни, просто с дълга опашка предполагам има по различна игра. И за тях съм взимал готови монтажи с 3 змийорки и две уши в двата края към пилкера и към шок лидера..
Също може да си вземеш каламариери и октоподиери, ако имаш интерес към тези морски създания. Тук са по 2 лв в магазините и се връзват пак към лидера си слагаш вирбелче и на него..
Също може да си вземеш каламариери и октоподиери, ако имаш интерес към тези морски създания. Тук са по 2 лв в магазините и се връзват пак към лидера си слагаш вирбелче и на него..
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Ясно де,ама за монтажа със сардината кой номер кука връзваш.
№ 6 до № 4 в зависимост каква риба ще търсиш
-
- ще става разбирач
Сметам колегата се е вече осведомил и темата е за заключване
Моеше да си разцъкате тва всеизвестно инфо и на ЛС.
Чакаме репортажа

Чакаме репортажа

- максимов96
- вече хвърля и на тежко
А на теб к'во ти пречи ,че темата е отворена и споделяме инфо в нея.Може някой да прочете и научи нещо.Всеки се учи докато е жив.s4etovod написа:Сметам колегата се е вече осведомил и темата е за заключване![]()
Чакаме репортажа
-
- ще става разбирач
Прав си - ти научи доста
.... и то наготово 

- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Добре колега,сега защо се заяждаш.Щом мислиш,че темите ми са тъпи,добре.Подмини ги,не ги чети,не отговаряй и готово.Няма да си пречим взаимноs4etovod написа:Прав си - ти научи доста.... и то наготово

-
- ще става разбирач
Успех още веднъж и чакаме репортаж от хубавото гръцко море 

- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Ще има репортаж и още веднъж благодаря.
- njoyz
- научил се да хвърля
https://www.youtube.com/watch?v=EddKcdZ ... EGF42rrNzg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Тук има всичко необходимо, което трябва да се знае за спининга в Гърция!
Тук има всичко необходимо, което трябва да се знае за спининга в Гърция!
Hrabri je vodja narodu treb'o.