Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
Захранване на див водоем?
Модератор: sapuna
-
Димитър Чаушев
- разбира нещата

Re: Захранване на див водоем?
Фактора захранване е субективен (както каза и Ицо ) на всеки гьол е различен ,даже на различните места на един гьол е различно , има много изписано и все е вярно , на едни е така на други иначе ...... няма точна рецепта за съжаление ....... според мене при тебе се получава така ,че не можеш да задържиш рибата на петното , не знам защо ,нямам представа от гьола ,опитай да захранваш сутрин с кило кило и половина и след това дохранвай по-малко 1-2 спомба през 2 часа примерно , и без аромати ,свари царевицата и я смеси с 30% киснати семена . Успех и чакаме да докладваш .dizela_88 написа:Понеже отскоро посещавам язовира , съм имал само един удар в шест сутринта иначе пълно капо и стигам до извода , че с погрешно захранване сам си гоня рибата.Димитър Чаушев написа:Обикновено кога кълве?
Димитър Чаушев написа:..... 1-2 спомба през 2 часа ...
- hshopov
- разбира нещата

Генерале , давай експертно мнение и да се свършва...Diman написа:Димитър Чаушев написа:..... 1-2 спомба през 2 часа ...На див?
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Пускаш монтажите на точното място- на могилата. Две-три шепи храна на въдица, разпръснато. Хранейки се, да се движи. Научи техниките на безшумно гребане. Ако лопаш със спомба че ти правим мечка, като на ония бръснати ергени с голите яйца, дето разглезиха момите. Сега трябва и аз да се бръсна отгоре до долу, за вървеж.
Последно промяна от Diman на Чет Авг 27, 2015 10:50 am, променено общо 1 път.
- hshopov
- разбира нещата

точка .Diman написа:Пускаш монтажите на точното място- на могилата. Две-три шепи храна на въдица, разпръснато. Хранейки се, да се движи. Научи техниките на безшумно гребане. Ако лопаш със спомба че ти правим Мечка.
-
Димитър Чаушев
- разбира нещата

Да , защо ? Това докато се завъртят риби ,след това след всяка извадена риба по спомб !Diman написа:Димитър Чаушев написа:..... 1-2 спомба през 2 часа ...На див?
Може. Всичко може. Навсякъде различно. Ние се отказахме от спомбовете отдавна.Димитър Чаушев написа:Да , защо ? Това докато се завъртят риби ,след това след всяка извадена риба по спомб !Diman написа:Димитър Чаушев написа:..... 1-2 спомба през 2 часа ...На див?
-
Димитър Чаушев
- разбира нещата

Аз пък от лодките 
Димитър Чаушев написа:Аз пък от лодките
Има и такъв вариант. Намираш дерето. Сиреч, дълбоко стеснение- митницата. Люспаците обичат там да патрулират и сике сике всичко минава от там. Манджа и монтажите до 20м от брега. А ти - на 20м в обратна посока, заспиваш под сянката, ако има такава (при мен няма, че се налага да я правя). Обаче, забиваш една табела "Спомба строго забранен"
- hshopov
- разбира нещата

Чакайте,малко...отивам за лист и химикалDiman написа:Димитър Чаушев написа:Аз пък от лодките
Има и такъв вариант. Намираш дерето. Сиреч, дълбоко стеснение- митницата. Люспаците обичат там да патрулират и сике сике всичко минава от там. Манджа и монтажите до 20м от брега. А ти - на 20м в обратна посока, заспиваш под сянката, ако има такава (при мен няма, че се налага да я правя). Обаче, забиваш една табела "Спомба строго забранен"
Поздрав на всички и успех на Христо с дивите. Там по неговия край ги има доволно.
- hshopov
- разбира нещата

МХХХХ, мерси...то и аз съм един валатаджияDiman написа:Поздрав на всички и успех на Христо с дивите. Там по неговия край ги има доволно.
-
Димитър Чаушев
- разбира нещата

Аааа на 20 метра с лопатата какъв спомб , даже забиваш още една табела " Движението забранено "Diman написа:Димитър Чаушев написа:Аз пък от лодките
пп.Хортувайте си ама аз трябва да правя топки ! Успех !
- Bigmarlin
- сериозен играч

Навремето ,в далечната 87- 88 г ,още луди глави,прилагахме следната успешна тактика на големият язовир в Кайлъка.Тогава какви риби имаше там,хммм,-диваци от длъжките.
Яза беше спаднал яко ,ама не чак толкоз като на снимката.Доста над бялата вила имаше вода.
Та монтажите и захранката(царевица) ги вкарвахме с нагазване само първият път,колкото да намерим коритото на барата,с червеният цвят,тамее някъде
и цоп вътре.

Нема да споменавам,че краката ни бяха на решето от стъклата по дъното ,край брега
.Тогива ни лодка,ни сонар,ни дявол.
Но тактиката работеше.
Яза беше спаднал яко ,ама не чак толкоз като на снимката.Доста над бялата вила имаше вода.
Та монтажите и захранката(царевица) ги вкарвахме с нагазване само първият път,колкото да намерим коритото на барата,с червеният цвят,тамее някъде

Нема да споменавам,че краката ни бяха на решето от стъклата по дъното ,край брега
Но тактиката работеше.
-
delio-haidutin
- разбира нещата

темата е за див водоем,но ако го перифразираме за водоем(частен и труден) с ниска пуполация на шаран и амур ,но пък има достатъчно каракуда и кефал,тогава с малко захранка ,се претиснявам ,,че всичко ще бъде ометено от тези риби ,или
последният път за 4 дена вкарах към 3 кофи накисната царевица със жито ,имах на втория ден един 4+ ,на третия пак удар ,но се откачи малко след поемането,и след това ден и половина нищо.дали времето беше виновно ,че валеше ,или пък я нахраних подобаващо,божа работа 
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."