Захранване на див водоем?

Модератор: sapuna

riba4uk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Захранване на див водоем?

Мнение от riba4uk »

Колеги как мислите,прекомерното захранване за шаран не е ли нож с две остриета?
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Захранване на див водоем?

Мнение от hshopov »

По скоро силния аромат на захранката или неподходящ такъв за сезона! Който храни той ще хванИ !
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

На така зададен въпрос ,еднозначен отговор не може да се даде!

п.с. Шопов ,има и вариант ти да храниш ,а комшията ти да лови :lol:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

sapuna написа:На така зададен въпрос ,еднозначен отговор не може да се даде!

п.с. Шопов ,има и вариант ти да храниш ,а комшията ти да лови :lol:
То май и аз така викам ;)! Иначе и ти си прав ама при ГЪСТИ риби :D
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тцъ - и при РЕДКИ!
Изображение
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Митреее заслужаваш да те питам нещо ама на лични! Тук една царевица още те чака,брат! ;) Виждаш ли вариант на държавен водоем ти да метнеш 3 монтажа а аз да храня и да хванеш повече от мен? Ако виждаш, искам да ме водиш да гледам :) !
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Има.Много зависи от това какво хвърляш и към какво предразполагаш рибата.Периферията на петното ти ми е достатъчна ,ти си стой в центъра!
А "онази" царевица ,след година и кусур за по вашия край я забрави ,че пак ше си валат :lol: Прокиша приятелю е за водоеми с много амур и температура на водата поне 25 града /иначе пак ше ловят другите около теб/.Та така ...
Изображение
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

sapuna написа:Има.Много зависи от това какво хвърляш и към какво предразполагаш рибата.Периферията на петното ти ми е достатъчна ,ти си стой в центъра!
А "онази" царевица ,след година и кусур за по вашия край я забрави ,че пак ше си валат :lol: Прокиша приятелю е за водоеми с много амур и температура на водата поне 25 града /иначе пак ше ловят другите около теб/.Та така ...
ВСИЧКО за съвременния шаранджийски риболов съм научил от теб ,приятелю :)! За царевицата беше закачка...покана :D не се ли усети?! Мислиш ли че това За прокиша не съм го попил и не го знам? В първия си пост акцента ми беше върху аромата на захранката и времето...е не съм ли прав :) ? П.П. На Пясъка,прокиша оправи работата :)( голяма жега беше)! Чакай да ти кажа нещо и за валатите...откакто ловя на косъм и съм на СЕРИОЗЕН ,няколко дневен ,риболов на див водоем,валата ме спохожда рядко! Не знаех ,че си приел насериозно ,другарските ни закачки и няколко часовото ми клепене на вода ,та ме изкарваш тук, некадърник :D :D :D :D :D Наздраве ;)!( това за некадърника е шега...сигурен съм ,че никога няма да се изкараш майстор на гърба на свой приятел и то в публичното пространство ;))
riba4uk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от riba4uk »

След доста обилно захранване на див водоем за който знаем че ври от трофейни шарковци резултатът беше плачевен,за пет дни риболов три шарана около кило и две малки каракуди :fishing4:
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

riba4uk написа:След доста обилно захранване на див водоем за който знаем че ври от трофейни шарковци резултатът беше плачевен,за пет дни риболов три шарана около кило и две малки каракуди :fishing4:
Не провесвай нос,колега! Може тогава просто да не е искал да се храни(има ги тези моменти) Вземете информация от местни рибари на какво го ловят! Може и мястото да не е било подходящо! Фактори колкото искаш! Може шарана да е наплашен и стресиран и голямото петно да го плаши(ползвай пва)! Другия път вкарай един монтаж в страни от петното( шараните са мнителни)
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Малко и постоянно през 6 часа (тов прозвуча като рецепта от доктор :lol: ) иначе момента с това ти да храниш друг да хваща го има но не значи че храната е виновна, причини колкото щеш! Дори и на мене ми се е случвало :lol:
Последно промяна от Димитър Чаушев на Чет Авг 27, 2015 12:03 am, променено общо 1 път.
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

Не е ли най-добре без аромати на див водоем , на яз. Огоста последния път използвах банан и шоколад и се едно изгоних рибата.Иначе вкарвам по една кофичка около пет килограма вечер ,а сутрин около десет часа презамятам , ако нещо бъркам кажете.
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Обикновено кога кълве?
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

dizela_88 написа:Не е ли най-добре без аромати на див водоем , на яз. Огоста последния път използвах банан и шоколад и се едно изгоних рибата.Иначе вкарвам по една кофичка около пет килограма вечер ,а сутрин около десет часа презамятам , ако нещо бъркам кажете.
Всичко е до водоем,а малката и наплашена популация от шаран по държавните язовири почти не ти дава възможност да налучкаш правилната тактика(освен ако не си ходил много пъти и не я знаеш...опит, грешка) Мое неангажиращо мнение...мисля,че си по скоро прав! Ако съм на непознат водоем бих сварил царевицата на място и бих нанасял една въдица в страни от петното като на куките слагам от варената с която и захранвам! Силния аромат може да изгони рибата!
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

Димитър Чаушев написа:Обикновено кога кълве?
Понеже отскоро посещавам язовира , съм имал само един удар в шест сутринта иначе пълно капо и стигам до извода , че с погрешно захранване сам си гоня рибата.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”