Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Захранване на див водоем?
Модератор: sapuna
- 
				riba4uk
- новобранец 
- Обратна връзка:
Захранване на див водоем?
Колеги как мислите,прекомерното захранване за шаран не е ли нож с две остриета?

- hshopov
- разбира нещата 
Re: Захранване на див водоем?
По скоро силния аромат на захранката или неподходящ такъв за сезона! Който храни той ще хванИ !

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- sapuna
- Модератор 
- Обратна връзка:
На така зададен въпрос ,еднозначен отговор не може да се даде!
п.с. Шопов ,има и вариант ти да храниш ,а комшията ти да лови

- hshopov
- разбира нещата 
То май и аз така викамsapuna написа:На така зададен въпрос ,еднозначен отговор не може да се даде!
 ! Иначе и ти си прав ама при ГЪСТИ риби
! Иначе и ти си прав ама при ГЪСТИ риби  
- sapuna
- Модератор 
- Обратна връзка:
Тцъ - и при РЕДКИ!

- hshopov
- разбира нещата 
Митреее заслужаваш да те питам нещо ама на лични! Тук една царевица още те чака,брат!  Виждаш ли вариант на държавен водоем ти да метнеш 3 монтажа а аз да храня и да хванеш повече от мен? Ако виждаш, искам да ме водиш да гледам
 Виждаш ли вариант на държавен водоем ти да метнеш 3 монтажа а аз да храня и да хванеш повече от мен? Ако виждаш, искам да ме водиш да гледам  !
 !

Виждаш ли вариант на държавен водоем ти да метнеш 3 монтажа а аз да храня и да хванеш повече от мен? Ако виждаш, искам да ме водиш да гледам
 Виждаш ли вариант на държавен водоем ти да метнеш 3 монтажа а аз да храня и да хванеш повече от мен? Ако виждаш, искам да ме водиш да гледам  !
 !Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- sapuna
- Модератор 
- Обратна връзка:
Има.Много зависи от това какво хвърляш и към какво предразполагаш рибата.Периферията на петното ти ми е достатъчна ,ти си стой в центъра!
А "онази" царевица ,след година и кусур за по вашия край я забрави ,че пак ше си валат Прокиша приятелю е за водоеми с много амур и температура на водата поне 25 града /иначе пак ше ловят другите около теб/.Та така ...
 Прокиша приятелю е за водоеми с много амур и температура на водата поне 25 града /иначе пак ше ловят другите около теб/.Та така ...

А "онази" царевица ,след година и кусур за по вашия край я забрави ,че пак ше си валат
 Прокиша приятелю е за водоеми с много амур и температура на водата поне 25 града /иначе пак ше ловят другите около теб/.Та така ...
 Прокиша приятелю е за водоеми с много амур и температура на водата поне 25 града /иначе пак ше ловят другите около теб/.Та така ...- hshopov
- разбира нещата 
ВСИЧКО за съвременния шаранджийски риболов съм научил от теб ,приятелюsapuna написа:Има.Много зависи от това какво хвърляш и към какво предразполагаш рибата.Периферията на петното ти ми е достатъчна ,ти си стой в центъра!
А "онази" царевица ,след година и кусур за по вашия край я забрави ,че пак ше си валатПрокиша приятелю е за водоеми с много амур и температура на водата поне 25 града /иначе пак ше ловят другите около теб/.Та така ...
 ! За царевицата беше закачка...покана
! За царевицата беше закачка...покана   не се ли усети?! Мислиш ли че това За прокиша не съм го попил и не го знам? В първия си пост акцента ми беше върху аромата на захранката и времето...е не съм ли прав
  не се ли усети?! Мислиш ли че това За прокиша не съм го попил и не го знам? В първия си пост акцента ми беше върху аромата на захранката и времето...е не съм ли прав  ? П.П. На Пясъка,прокиша оправи работата
 ? П.П. На Пясъка,прокиша оправи работата   ( голяма жега беше)! Чакай да ти кажа нещо и за валатите...откакто ловя на косъм и съм на СЕРИОЗЕН ,няколко дневен ,риболов на див водоем,валата ме спохожда рядко! Не знаех ,че си приел  насериозно ,другарските ни закачки и няколко часовото ми клепене на вода ,та ме изкарваш тук, некадърник
( голяма жега беше)! Чакай да ти кажа нещо и за валатите...откакто ловя на косъм и съм на СЕРИОЗЕН ,няколко дневен ,риболов на див водоем,валата ме спохожда рядко! Не знаех ,че си приел  насериозно ,другарските ни закачки и няколко часовото ми клепене на вода ,та ме изкарваш тук, некадърник  

Наздраве
  Наздраве  !( това за некадърника е шега...сигурен съм ,че никога няма да се изкараш майстор на гърба на свой приятел и то в публичното пространство
!( това за некадърника е шега...сигурен съм ,че никога няма да се изкараш майстор на гърба на свой приятел и то в публичното пространство  )
)Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- 
				riba4uk
- новобранец 
- Обратна връзка:
След доста обилно захранване на див водоем за който знаем че ври от трофейни шарковци резултатът беше плачевен,за пет дни риболов три шарана около кило и две малки каракуди 

- hshopov
- разбира нещата 
Не провесвай нос,колега! Може тогава просто да не е искал да се храни(има ги тези моменти) Вземете информация от местни рибари на какво го ловят! Може и мястото да не е било подходящо! Фактори колкото искаш! Може шарана да е наплашен и стресиран и голямото петно да го плаши(ползвай пва)! Другия път вкарай един монтаж в страни от петното( шараните са мнителни)riba4uk написа:След доста обилно захранване на див водоем за който знаем че ври от трофейни шарковци резултатът беше плачевен,за пет дни риболов три шарана около кило и две малки каракуди
- 
				Димитър Чаушев
- разбира нещата 
Малко и постоянно през 6 часа (тов  прозвуча като рецепта от доктор  ) иначе момента с това ти да храниш друг да хваща го има но не значи че храната е виновна,  причини колкото щеш! Дори и на мене ми се е случвало
 ) иначе момента с това ти да храниш друг да хваща го има но не значи че храната е виновна,  причини колкото щеш! Дори и на мене ми се е случвало  

) иначе момента с това ти да храниш друг да хваща го има но не значи че храната е виновна,  причини колкото щеш! Дори и на мене ми се е случвало
					Последно промяна от Димитър Чаушев на Чет Авг 27, 2015 12:03 am, променено общо 1 път.

- dizela_88
- новобранец 
Не е ли най-добре без аромати на див водоем , на яз. Огоста последния път използвах банан и шоколад и се едно изгоних рибата.Иначе вкарвам по една кофичка около пет килограма вечер ,а сутрин около десет часа презамятам , ако нещо бъркам кажете.

- 
				Димитър Чаушев
- разбира нещата 
Обикновено кога кълве?

- hshopov
- разбира нещата 
Всичко е до водоем,а малката и наплашена популация от шаран по държавните язовири почти не ти дава възможност да налучкаш правилната тактика(освен ако не си ходил много пъти и не я знаеш...опит, грешка) Мое неангажиращо мнение...мисля,че си по скоро прав! Ако съм на непознат водоем бих сварил царевицата на място и бих нанасял една въдица в страни от петното като на куките слагам от варената с която и захранвам! Силния аромат може да изгони рибата!dizela_88 написа:Не е ли най-добре без аромати на див водоем , на яз. Огоста последния път използвах банан и шоколад и се едно изгоних рибата.Иначе вкарвам по една кофичка около пет килограма вечер ,а сутрин около десет часа презамятам , ако нещо бъркам кажете.
- dizela_88
- новобранец 
Понеже отскоро посещавам язовира , съм имал само един удар в шест сутринта иначе пълно капо и стигам до извода , че с погрешно захранване сам си гоня рибата.Димитър Чаушев написа:Обикновено кога кълве?