Моля помaгайте.

Модератор: sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

На шаранските пръчки рядко има обозначение на акцията.В повечето случаи са класифицирани по lbs-издържливост при натоварване на върховата секция.Примерно 3,25lbs.Конвертирана тази английска мярка в килограми е 0.45359237кг,или 3,25lbs=1,4741752025кг.Това ще рече,че до тези килограми пръчката би издържала на директно окачване,не че можеш да заметнеш с бутилка минерална вода.Твърдостта е еднаква по цялата дължина и допринася за лесно водене на големите риби.Самите пръчки са изработени от оплетка на висококачествени карбонови сплави,тънкостенни са и са кухи.С това проблемът с теглото е решен!Водачите са с неръждаемо и на практика неизносващо се покритие грижещо се за състоянието на влакното.Най използвани дължини са 3,3м 3,6м и 3,9м.Въпросът опира до транспортната дължина на сопата.Наскоро полових с ТАЗИ пръчка,и да ти кажа останах очарован.В комбинация с добра макара шараните до 4-5кг не ги усещаш.Удоволствието обаче си има и своята цена.Една такава пръчка с макара и 250-300м влакно ще ти излезе около 150лв.А само с една за къде си?Това исках да ти обясня по горе,а не да се заяждам или присмивам.Надявам се сега да си ме разбрал! :wink:
Успех и НАСЛУКА!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

:)

Мнение от zapalen_92 »

Ами да рабрах те.Благодаря.Аз си милсех да започна с една а в последствие да си закупя от сащата още 2.А има ли значение дали е згъваема или е на части?Транспорта не ме притеснява толкова от колкото качеството?Коя е по добра згъваема или на части?Ето какви сам си харесал - http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=136
http://shop.fishing-mania.com/viewcarp_3.php?id=6082
http://shop.fishing-mania.com/viewcarp_3.php?id=5980.
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Определено на части.Колкото по-малко части толкова по-здрава,затова и добрите шаранджийски въдици са на части а не са телескопи.Като наи-добри може да се каже че са двуколенните но транспорта наистина може да ти е проблем-при дължина 3,9 мт на 2 части ти трябва калъф 2,10мт а това не е малко.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Сега,гледам че младежа се е разгорещил доста.Не се пали толкова :wink:
Виж тези сопички на Filstar
Изображение
Доста шаранджии са започнали с тях.Тежички са но са евтини.Има ги почти всеки риболовен магазин, а акцията им е просто ракети да мяткаш с тях :lol: Аз съм почнал със стъклопластови телескопи а други колеги и по зле.Така че малко по малко ще се оборудваш.Със по слаби такъми ще добиеш по добра техника при водене на рибата и след време като се пооборудваш с разни мавъри ,мичели и тем подобни кефа ще бъде пълен.Не се притеснявай от оборудването си никога-независимо какво грижи се за него и то ще ти се отплати.Ай стига съм писал ,че стана кат лекция на дружинна ръководителка :lol: :lol: :lol: :lol:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

,,,,

Мнение от zapalen_92 »

А за тази въдица марката макара Д.А.М 530 доба ли е?
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Изкючително непретенциозни въдици са тези на Филстар.
Имам 3 такива и съм много доволен, ползвам ги и за Дунав, мятам си
150гр като стой та гледай. Много здрави са и на много добра цена.
Много добре се държат при големи риби, като свъх тежък фидер
първата 1/3 се огъва много яко и сравнително лесно , но надолу не помръдва. Потушават поривите и на най-борбените риби.

За макара си вземи нещо с метален корпус и гледай да се върти без никакво усилие ролката на бигела на макарата :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”