Моля помaгайте.

Модератор: sapuna

Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Моля помaгайте.

Мнение от zapalen_92 »

Чета мнения за тези дълги въдици по 3,60-4,20 метра и от порядъка.Също така чета и за тези акции за тях какво е това? И също така разбирам че с тези въдици се вадят рибите много по лесно. Аз съм с въдица за плувка 1.80 и ми върши работа.Имам и въдица 2.10м за дъно но мятам от брега и тя е от вибро стъкло Германски прът на дядо ми,но ми го подари.Искам да разбера повече за тях за да разбера мога ли и аз да си купя и дали ще са ми удобни за ловене като са толкова големи.Аз съм на 15 и не мисля че ще мога да държа толкова тежка въдица.Дали има по олекотени?Но първо да ми обясните пък после ще си решавам дали да си купувам.Благодаря.
Последно промяна от zapalen_92 на Нед Юли 29, 2007 2:51 pm, променено общо 1 път.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Тук става въпрос основно за морски риболов. За мятане на бомбарди от брега. Идеята е за по-далечно замятане , както и за удобство предвид на по-дългия такъм /около 2.00 м./ . Ако пръчката е от висококачествен карбон,тя въобще не е тежка и можеш спокойно да си ловиш цял ден. Моята е с акция 6-20 и спокойно си хвърлям 26гр. бомбарди.За язовир съм я ползвал няколко пъти , но около теб трябва да има поне по 2-3 м. свободно място от хора за да можеш да водиш примамката и да засичаш. Абе най-удобна е за морски риболов от скали или тетраподи.
Дано съм помогнал.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

...

Мнение от zapalen_92 »

Ами аз съм виждал че по язовирите ловят с такива.И те са на няколко части на 3 или повече незнам.И те се внасят с лодки и ловят предимно на дъно.По цял ден на стойката седят и като изпищи сигнализатора и скачат :) :) :) .Не разбрах какво е това акция?Пък и това не са ли шарански въдици.Аз точно за това питам защото съм гледал по клипчета,филми за риболов и в деиствителност ловят такива все шарани.За това отиват на изет де. :) Или има разлика?????
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Ами точно акцията различава шаранския от спининг прътовете при еднаква дължина. Аз хвърлям 20 и 25 гр.бомбарда с акция 6-20гр. ,други ползват 30гр.бомбарди и ползват прът с акция 20-40 гр. Не съм шаранджия , но там вероятно се използват прътове с акция 80-120гр. Или казано кратко-акцията трябва да отговаря на тежестта,която изхвърляш. Ако нещо греша ,моля по-запознатите да ме поправят. Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

:)

Мнение от zapalen_92 »

Взе да ми се разяснява.Един човек ми обяснява по скайпа и ми стана ясно.Ами дано и шаранджиите да си кажат мнението и да ми помогнат.Аз съм на 15 и за риболов на яз.Александър Стамболийски например каква шаранска въдица да си взема?За риболов на дъно замятане от брега.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Шаранската сопа с по-висока акция и твърдост е за лесно водене на рибата и задържането и в горните водни слоеве.Рядко някой я използва да мята от ръка.Така че,шибай с дядовата сопичка,а като му дойде времето ще си купиш и ти.Само за сведение-всичките ми пръчки са 240-270см,с акция 100-250гр и съм си доволен.Кой както си свикне!Е...все някога и аз ще си вкарам Мавери и Тики,ама жената каза:"... ша видим" :lol:
Риба да има приятелю!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

:(((

Мнение от zapalen_92 »

Защо да се използват рядко за мятане от ръка бе?Аз съм виждал,но щом казваш няма да споря.Ами като не е от ръка как?Внасят се сас лодка ли?
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: :)

Мнение от баничката »

zapalen_92 написа:...Ами дано и шаранджиите да си кажат мнението и да ми помогнат...
Вземи си три еднакви по дължина и акция 100 гр. по- твърди да се вади шарана. а не да бяга където си иска по дъното, както и три еднакви макари с голяма шпула. Закрепваш ги успоредно- като за начало може и да нямаш стойка три- под. Следват ти 5 години ходене за шаран... и вече си шаранджия! :D :D :D
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

:)

Мнение от zapalen_92 »

Добре за това е ясно че ще се ходи за шаран,но нали ужким не можело да се хварля от брега на ръка? :( :( :( ? Аз нямам лодка пук и да имах не мога да я управлявам аз сам на 15.Не виждам защо да не може да се лови от брега на ръка на дъно?
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Ако си на язовира за няколко часа- забрави за лодката- тя е за многодневно захранване и пускане на въдиците в петното.
По- добре си избери някой вдаден нос в язовира и мятай артилерията успоредни навътре. Успех, пичага. :D
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Никой не казва,че не може.Казваме ти,че можеш да практикуваш и с това,което имаш!Ако обаче си спастрил пари от сурваки,не си купувай точно тези сопи!Цял живот човек се нуждае от нещо.Сам трябва да прецениш кога ще им дойде редът! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: :)

Мнение от butnik »

zapalen_92 написа:Добре за това е ясно че ще се ходи за шаран,но нали ужким не можело да се хварля от брега на ръка? :( :( :( ? Аз нямам лодка пук и да имах не мога да я управлявам аз сам на 15.Не виждам защо да не може да се лови от брега на ръка на дъно?
ами ако хвърляш с тези показалки,ще си хвърлиш под носа.и вземи се разрови из шаранските форуми и се просвети малко.един рибар колкото и начинаещ да е да не знае думата акция,или да не се досети,а бе къде си расъл.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

!!!!

Мнение от zapalen_92 »

Абе вие ста баси хората ве!!!!!!!!Баси човек незнае нещо неразбира и няма кои да му го обяснии те започват с "Абе ти каде си расъл""Че чак да не знаеш какво значи думата акция"И тем подобни работи!!!По добре не отговаряите като ще викате!И не само на мен е това.Из форума съм всеки ден и нищо не намирам за тези сопи!И като чета форума гледам че и на други хора кадето незнаят и вие им виквате.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

?????

Мнение от zapalen_92 »

И един вика взимаи си такиваа други не си взимаааи?Не мога да разбера?Даите мнение да взимам или не?
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Занаят се краде, пича-
като се учиш от по- старите на язовира, а не в нета. Всички шаранджий са се научили главно без интернет. Тука ти се дадоха доста съвети да почнеш, ако имаш мерак, а ако не ти е ясна някоя подробност- отваряш Гугъла напр. и пишеш"акция на риболовен прът" или " хранилка" или" монтаж на косъм" и т.н. и ще видиш колко инфо ще получиш... но най- много ще научиш на язовира. Успех.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”