Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Черен амур-всичко за него
Модератор: sapuna
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
относно колко расте за 1г. шарана преди няколко години на едно блато имаше само еднолетни по 100-200гр.двулетни1,5кг.трилетни3кг.също 4,5кг и 6кг. и никакви други размери явно условията бяха перфектни интересното е че най голямата дълбочина е 1,5 метра.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
четох някакъв доклад за тази отвратителна мида мисля че се зебра ! борбата с нея е мнооого трудна включително отрова във водата ! отрова която умъртвява само мекотелите
доклада е от 2005 година и е специялно за овчарица там се и споменава за зарибяване с черен амур !
не знам дали мидата прави водата варовита
но циркулацията на водата в теца е сложна система от разни клапани които в повечето случаи са автоматични ! натрупването на мидите пречи за нормално отваряне и затваряне на тези клапани от там и проблемите с охлаждането !
доклада е от 2005 година и е специялно за овчарица там се и споменава за зарибяване с черен амур !
не знам дали мидата прави водата варовита

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Черен амур-всичко за него
Извадиха се доста черни миналото лято,а никой не драсна един ред пояснение!Айде колеги,размърдайте се малко.Наближава!
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Така отиваш на Дъбник и ги търсиш на земен черви гледаи да е по голям и дебел.Излизат само на дъно и са по 2 кг поне тези които сам вадил аз.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Говорим за ЧЕРЕН амур!Да не се бъркаме нещо?А щом си го ловил,покажи някоя снимка да е сигура!
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
За нещастие няма снимка.Хващал сам го там точно 3-ти а и си ме е перфектното място за жиеене все пак цялото езеро е в миди.
-
- учете се от него
А черния амур дали яде и водни охлюви
Последните години на Пясъчник е кошмар от тях , както и миди(неголеми) , излизат на цели топки , щипнати за влакната на дънните
Шарана спря да кълве и го няма никакъв от три години насам ; дали не се е изучил и той на мидите и охлювите 

Последно промяна от qcarp на Съб Юли 12, 2008 2:04 pm, променено общо 1 път.
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
- www.666.com
- новобранец
Красива риба
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Само кадето се хващат мнооого рядкоmincho_02 написа:samo moga da kaja 4e na teca ima mnogo ot tezi 4ernite i to s neveroyatni razmeri

Ай виж на Редута- 24 кг.sapuna написа:Пускам темата в този раздел,тъй като нямаме отделен,а и мисля че е близко до шарана.Самото английско наименование го подсказва.
Род Mylopharyngodon
английско наименование Black carp
латинско наименование Mylopharyngodon piceus
Сладководна риба.Придържа се към течащите води,като топлите месеци от годината прекарва на големи дълбочини.Достига дължина 100см и тегло 16кг.Половата зрелост настъпва на 6-7 годишна възраст при дължина около 75-80см.Хайверна е и го хвърля през юни-юли.Общият брой на хайверните зърна достига до 700 000.Ниската размножаемост е събразена с претенциозността на рибата към водоема.Храни се с дънни организми-мекотели,миди,раци които дроби с яките си челюсти.
Единственното нещо,което знам за разпространението и в България,е че обитава само определени водоеми/има я на Овчарица например/ и че никога не съм се срещал с нея.От прочетеното оставам с впечатление,че е чистач на мидите във водоема.Може ли някой да се похвали с улов и да сподели начини,методи,стръв и т.н.Интересува ме конкретно за тец Марица-изток 2.