Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Заргана май доста се раздвижи ...
Модератори: emo vasilev, alekst
- чуруликпенчо
- сериозен играч
В празничния ден започнахме риболова в 6.15. Заргана го имаше и беше активен, но вадехне само писалки. Към 8.30 вятърът обърна откъм морето и кълването спря, поне на плаваща бомбарда. Последваха два часа, през които хванах една единствена риба. Отчаян от неуспеха и с риск да закачам на камъните сложих потъваща bombette. Рискът се оправда - рибата си беше там, само че на метър под водата. Общо - 19 броя, от които 3-4 по-прилични екземпляри. Сега чакаме техните батковци и какички. Дано дойдат по-скоро.
За Заргана ??????
На каква стръв може да се лови Заргана освен морски червей?
Питам щото сам от Петрич и искам да пробвам морския риболов а толкова рано 5.30-6 часа няма нищо отворено в Гърция
Питам щото сам от Петрич и искам да пробвам морския риболов а толкова рано 5.30-6 часа няма нищо отворено в Гърция
...на времето на този плаж се късаха билетчета. сега като гледам ква реклама му направихте май пак ще почнат да късат
и тъй като съм от Галата въпреки, че не живея там вече ще подскажа още едно прекрасно местенце без стъпала но с капанче в близост и също толкова подходящо за риболов. препоръчва се за рибари "под чехъл" които могат да вземат жената и децата със себе си
. слизайки по завоите към плажа на Ветеран (след Галата преди Черноморец), долу на равното вместо да продължите направо и наляво към Ветеран завивате на дясно покрай бунгалата. в края на пътя има кръгово където е капанчето. продължавате в същата посока по черен път около 150 метра и се слиза до малко плажче с кей от бетонни траверси от който много удобно се хвърля. няма плитки камъни и е достатъчно отдалечено от плажа.

...когато няма риба, и жабата е рак...
Re: За Заргана ??????
в Гърция заргана се лови традиционно на ...зарган. т.е. като уловиш първата риба режеш малко парченце от нея и хвърляш отново. тук стои въпроса на какво ще хванеш първата риба..ами пробвай на парче (малко!!!) от друга рибка или си купи червеи предишния ден. (не се базикам живял съм и съм ловил в Гърция достатъчно за да знам)Kok0 написа:На каква стръв може да се лови Заргана освен морски червей?
...когато няма риба, и жабата е рак...
fakir, щом си от Галата, сигурно знаеш, че:
- до плажа има и преки пътеки (това в случай, че мутрите действително поискат да припечелят от входна такса);
- колкото и реклама да правя на мястото, достъпът до него, и най-вече връщането, не е лесно; а бреговата ивица на юг и на север от плажа е предостатъчно дълга, за да събере желаещите да ловят риба и тези за пикник; така че в близките години не се очаква пренаселване;
- мястото действително е красиво и вместо хората да висят по кръчмите (телевизора, компютъра ...) или да се карат с половинките си нека да прекарат няколко часа там, няма да съжаляват (па може и някоя рибка да уловят); респективно ще скочи оборотът на галенските магазини;
По тази причина публикувам още една снимка на това кътче:

Поздрави и наслука на всички истински рибари.
- до плажа има и преки пътеки (това в случай, че мутрите действително поискат да припечелят от входна такса);
- колкото и реклама да правя на мястото, достъпът до него, и най-вече връщането, не е лесно; а бреговата ивица на юг и на север от плажа е предостатъчно дълга, за да събере желаещите да ловят риба и тези за пикник; така че в близките години не се очаква пренаселване;
- мястото действително е красиво и вместо хората да висят по кръчмите (телевизора, компютъра ...) или да се карат с половинките си нека да прекарат няколко часа там, няма да съжаляват (па може и някоя рибка да уловят); респективно ще скочи оборотът на галенските магазини;
По тази причина публикувам още една снимка на това кътче:

Поздрави и наслука на всички истински рибари.
- SILVESTER
- ще става разбирач
fakir написа:...на времето на този плаж се късаха билетчета. сега като гледам ква реклама му направихте май пак ще почнат да късати тъй като съм от Галата въпреки, че не живея там вече ще подскажа още едно прекрасно местенце без стъпала но с капанче в близост и също толкова подходящо за риболов. препоръчва се за рибари "под чехъл" които могат да вземат жената и децата със себе си
. слизайки по завоите към плажа на Ветеран (след Галата преди Черноморец), долу на равното вместо да продължите направо и наляво към Ветеран завивате на дясно покрай бунгалата. в края на пътя има кръгово където е капанчето. продължавате в същата посока по черен път около 150 метра и се слиза до малко плажче с кей от бетонни траверси от който много удобно се хвърля. няма плитки камъни и е достатъчно отдалечено от плажа.
ЕЕййй,издаде едно от любимите места на чурулика

Нищо важното е джубиш да става

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Поради нещастно стечение на обстоятелствата започнах риболова чак в 7. Морето беше като стъкло - не съм го виждал толкова тихо тази година. Зарганките си похапваха добре, размера беше... а бе ставаха, не бяха чак писалки, но много далеч от синеморския размер. Появиха се и ята иларии - първо едно, малко, после второ, трето и т.н. и т.н. Водата завря. Настана истинска ИЛАРИАДА. Джуруми стигаха почти до брега, даже без малко да ме изпръскат
. Разправят, че не ядяла, когато е на повърхността. Не беше така, кълвеше и теглеше здраво. Спокойно можех да избирам каква риба да уловя: хвърлям в пасажа - друса илария, извън него - плющи зарган. А бе голям кеф.
В 9 и нещо духна морския вятър и идилията свърши. Започнах смяна на бомбарди, такъми, прилагане на скрити оръжия и т.н. Рибата обаче (ако беше все още там) не се впечатли изобщо от този арсенал. Тренирах замятане докъм 11, когато се появиха три дебели делфина, плувайки в типичния си шахматен строй. Разбрах, че е време да се къпя в морето.
Освежен. изкачих стълбите без нито една почивка.

В 9 и нещо духна морския вятър и идилията свърши. Започнах смяна на бомбарди, такъми, прилагане на скрити оръжия и т.н. Рибата обаче (ако беше все още там) не се впечатли изобщо от този арсенал. Тренирах замятане докъм 11, когато се появиха три дебели делфина, плувайки в типичния си шахматен строй. Разбрах, че е време да се къпя в морето.
Освежен. изкачих стълбите без нито една почивка.

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Делфините минаха първо /бяха 6 броя/през мен , но само докараха още повече зарганите.Като краен резултат-74 бройки до 11,00ч. като включвам пиенето на кафе на 2 пъти и периодична помощ на един начинаещ риболовец. Снимките по-късно или утре,че стана ракиено време, пък и не знам дали има смисъл от тях.Май е била поголовна сеч по цялото северно Черноморие,т.е. имам данни за от Кранево до Шкорпиловци . Утре пак. Наслука на всички!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч