Заргана май доста се раздвижи ...

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
stu4o
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от stu4o »

браво колеги, само оставете малко рибоци и за мен защтото чак в неделя ще мога да отида.
Дали ще калве и привечер кам 18:00 ? :?: :roll:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Дали ще калве и привечер кам 18:00 ? Question Rolling Eyes
Очакваш прекалено много от нас. Ако я има рибата ,ако времето е подходящо,ако такъма ти е правилния .........ако и рибата е на кеф,значи ще кълве. :D :D :D :D :D
Наслука!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

В празничния ден започнахме риболова в 6.15. Заргана го имаше и беше активен, но вадехне само писалки. Към 8.30 вятърът обърна откъм морето и кълването спря, поне на плаваща бомбарда. Последваха два часа, през които хванах една единствена риба. Отчаян от неуспеха и с риск да закачам на камъните сложих потъваща bombette. Рискът се оправда - рибата си беше там, само че на метър под водата. Общо - 19 броя, от които 3-4 по-прилични екземпляри. Сега чакаме техните батковци и какички. Дано дойдат по-скоро.
Аватар
Kok0
новобранец
новобранец

За Заргана ??????

Мнение от Kok0 »

На каква стръв може да се лови Заргана освен морски червей?
Питам щото сам от Петрич и искам да пробвам морския риболов а толкова рано 5.30-6 часа няма нищо отворено в Гърция
fakir
новобранец
новобранец

Мнение от fakir »

...на времето на този плаж се късаха билетчета. сега като гледам ква реклама му направихте май пак ще почнат да късат ;) и тъй като съм от Галата въпреки, че не живея там вече ще подскажа още едно прекрасно местенце без стъпала но с капанче в близост и също толкова подходящо за риболов. препоръчва се за рибари "под чехъл" които могат да вземат жената и децата със себе си ;). слизайки по завоите към плажа на Ветеран (след Галата преди Черноморец), долу на равното вместо да продължите направо и наляво към Ветеран завивате на дясно покрай бунгалата. в края на пътя има кръгово където е капанчето. продължавате в същата посока по черен път около 150 метра и се слиза до малко плажче с кей от бетонни траверси от който много удобно се хвърля. няма плитки камъни и е достатъчно отдалечено от плажа.
...когато няма риба, и жабата е рак...
fakir
новобранец
новобранец

Re: За Заргана ??????

Мнение от fakir »

Kok0 написа:На каква стръв може да се лови Заргана освен морски червей?
Питам щото сам от Петрич и искам да пробвам морския риболов а толкова рано 5.30-6 часа няма нищо отворено в Гърция
в Гърция заргана се лови традиционно на ...зарган. т.е. като уловиш първата риба режеш малко парченце от нея и хвърляш отново. тук стои въпроса на какво ще хванеш първата риба..ами пробвай на парче (малко!!!) от друга рибка или си купи червеи предишния ден. (не се базикам живял съм и съм ловил в Гърция достатъчно за да знам)
...когато няма риба, и жабата е рак...
Аватар
Kok0
новобранец
новобранец

Мнение от Kok0 »

Да да виждал сам да ловят и на бял червеи и на рибка
Въпроса ми е може ли да се лови и на бобарда по тоя начин
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

fakir, щом си от Галата, сигурно знаеш, че:
- до плажа има и преки пътеки (това в случай, че мутрите действително поискат да припечелят от входна такса);
- колкото и реклама да правя на мястото, достъпът до него, и най-вече връщането, не е лесно; а бреговата ивица на юг и на север от плажа е предостатъчно дълга, за да събере желаещите да ловят риба и тези за пикник; така че в близките години не се очаква пренаселване;
- мястото действително е красиво и вместо хората да висят по кръчмите (телевизора, компютъра ...) или да се карат с половинките си нека да прекарат няколко часа там, няма да съжаляват (па може и някоя рибка да уловят); респективно ще скочи оборотът на галенските магазини;
По тази причина публикувам още една снимка на това кътче:

Изображение

Поздрави и наслука на всички истински рибари.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

fakir написа:...на времето на този плаж се късаха билетчета. сега като гледам ква реклама му направихте май пак ще почнат да късат ;) и тъй като съм от Галата въпреки, че не живея там вече ще подскажа още едно прекрасно местенце без стъпала но с капанче в близост и също толкова подходящо за риболов. препоръчва се за рибари "под чехъл" които могат да вземат жената и децата със себе си ;). слизайки по завоите към плажа на Ветеран (след Галата преди Черноморец), долу на равното вместо да продължите направо и наляво към Ветеран завивате на дясно покрай бунгалата. в края на пътя има кръгово където е капанчето. продължавате в същата посока по черен път около 150 метра и се слиза до малко плажче с кей от бетонни траверси от който много удобно се хвърля. няма плитки камъни и е достатъчно отдалечено от плажа.

ЕЕййй,издаде едно от любимите места на чурулика :wink: :D :lol:
Нищо важното е джубиш да става :lol: :lol:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Вярно,обаче аз сам си го бях издал в темата "Денят на Варна". Дори и снимка съм сложил,та да е по-ясно. Нашата риба няма кой да я хване. :D :D
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Чудно местенце а? Дали да не го посетя :roll: :wink:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Поради нещастно стечение на обстоятелствата започнах риболова чак в 7. Морето беше като стъкло - не съм го виждал толкова тихо тази година. Зарганките си похапваха добре, размера беше... а бе ставаха, не бяха чак писалки, но много далеч от синеморския размер. Появиха се и ята иларии - първо едно, малко, после второ, трето и т.н. и т.н. Водата завря. Настана истинска ИЛАРИАДА. Джуруми стигаха почти до брега, даже без малко да ме изпръскат :) . Разправят, че не ядяла, когато е на повърхността. Не беше така, кълвеше и теглеше здраво. Спокойно можех да избирам каква риба да уловя: хвърлям в пасажа - друса илария, извън него - плющи зарган. А бе голям кеф.
В 9 и нещо духна морския вятър и идилията свърши. Започнах смяна на бомбарди, такъми, прилагане на скрити оръжия и т.н. Рибата обаче (ако беше все още там) не се впечатли изобщо от този арсенал. Тренирах замятане докъм 11, когато се появиха три дебели делфина, плувайки в типичния си шахматен строй. Разбрах, че е време да се къпя в морето.
Освежен. изкачих стълбите без нито една почивка.

Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Делфините минаха първо /бяха 6 броя/през мен , но само докараха още повече зарганите.Като краен резултат-74 бройки до 11,00ч. като включвам пиенето на кафе на 2 пъти и периодична помощ на един начинаещ риболовец. Снимките по-късно или утре,че стана ракиено време, пък и не знам дали има смисъл от тях.Май е била поголовна сеч по цялото северно Черноморие,т.е. имам данни за от Кранево до Шкорпиловци . Утре пак. Наслука на всички!
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Голяма касапница е било - 74 броя! Браво! Дано и мен да ме споходи такава слука. При мене обаче риба ли нямаше, знания ли :( , майните ли бяха малко (едва ли) - само 11+11.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Е,аз имах и помощница. Съпругата ми има също заслуга за тази бройка. :D :D :D :wink: :wink: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”