Зарган
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Малко е раничко за улов на зарганче колега,ако не ти се седи в къщи и искаш да тренираш хвърляне и водене на бомборда,но не ти се ходи до морето то можеш да потренираш хвърляне на някоя полянка или на градския стадион ако те пуснат на него
А сега сериозно по въпроса
...вземи и си купи една дълга около 4 м.пръчка,лека удобна за водене на бомбарда,макара по избор и по "джоба", не е задължително да е някоя маркова,важното е да отчетеш,че на риболов ще трябва да хвърляш дълго време,да не тежи много да не ти "скъса ръката",влакното 0.18-а може и 0.20 - и китайско да е ще трябва да го сменяш на 1-2 излета.Бомборда по избор и по грамаж на пръта,потъващи,плаващи и т.н.,куки 10,12,14 № за предпочитане карбонови,еднакво добри са и бели и червени и сини и какъвто цвят се сетиш...изпролзвам една американска примамка "УЛТРА БЕЙТ",може и друга да е та капя по капка на стръвта,морски червей,филенце от рибка и...ето там е тънкостта,тази феромонна примамка създава"чувство на вечен глад" в рибите и...
тесе "лепят "на такъма.Дори хитрите и пресметливи поморийци като видяха как вадя риба след риба и те се престрашиха да си купят примамка,а на "аджамийте"казваха ,че лепя червея с конокулит
на куката.

durumov не се сещам за немски макари с буква М но и мои приятели едни от най големите МАНИЯЦИ също не можаха да се сетят така че моля те да ни светнеш коя е тази така стабилна марка.
Аз личо ходя на морски риболов с едно SPRO 3,40м на две части защото е много леко и мога да го държа цял ден без никакъв проблем, мисля че фидер с дължина 3,90-4,20м е най подходящата пръчка за риболов на заргана но не съм срещал достатъчно лек такъв.
Относно италианските жълти и други влакна съм напълно съгласен че са адски разтегливи и не са най удачни за заргана макар че аз ги използвам ,при мен проблема с тях възниква когато ловя с потъваща бомбарда защото не виждам момента на кълвне както когато ловя с плаваща бомбарда , понякога използвам и тънко плетено влакно което е адски чувствително.
Аз личо ходя на морски риболов с едно SPRO 3,40м на две части защото е много леко и мога да го държа цял ден без никакъв проблем, мисля че фидер с дължина 3,90-4,20м е най подходящата пръчка за риболов на заргана но не съм срещал достатъчно лек такъв.
Относно италианските жълти и други влакна съм напълно съгласен че са адски разтегливи и не са най удачни за заргана макар че аз ги използвам ,при мен проблема с тях възниква когато ловя с потъваща бомбарда защото не виждам момента на кълвне както когато ловя с плаваща бомбарда , понякога използвам и тънко плетено влакно което е адски чувствително.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не знам дали има на :долу на Камчииския плаж - но търси места с камъни - представи си че отиваш за миди - обикаляш камъка отстрани и си късаш - нали така, идеално пясъчно дъно - не съм имал успехи, освен случайни истории, и то ако съм бил слодка и съм правил само проби на такъмите си (кака веднъж ми се случи да ударя - лефер, сериозен - 350-400г.) - зарганата е там където има дребни рибета - тя друго не яде, и не е като кефала и иларията да се набутва в боклуците и зеленината. Винаги ама винаги ще хващаш много заргана в чисти места - замъти ли се или нещо си там , тя си бие камшика с дни и седмици - но помни къде е била последната и хубаво хапване и пак се връща - абе тя си има глобален GPS,бе - усеща звука и ел. полетата по водата. най добре почни с БУНИ , където със сигурност си хващал сафрид-те са много сходни. Питай Бат'Милен как се разплита чепаре с зарган вътре ???????????????
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
MONFANZAGREZD така се казва немската марка макари C R O C O , което ш'и ри'че мож' ма фана за грездея - ха ха ха ха ха ха
Последно промяна от durumov на Чет Апр 21, 2005 4:55 pm, променено общо 1 път.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Yes, executor - Heavy Blue Feeder - да този е карбоновият модел-моя 3.60м. е вадил моля ти се над 5 кг. шаранче - 1 седмица след като бе купен, казах си тогава сега ще го чупя, щото мога да го върна....
))) , обаче кво да отговоря на т'ва:кибика croco има оборудване за риболов което със сигурност превъзхожда това на разбирача durumov - ми сетих се..... и с гол камъш да съм пак ши та бия на риба - ка'т лисича кожа о дувар ща блъскам .... 'ши ма гедаш ка'т индианец пишеща машина,..... кат' натровен коч с марципани .....CROCO
p.s. Да Живей Болонезето на бат'Милен!

p.s. Да Живей Болонезето на бат'Милен!
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
... и не ми се скатавай.... затова ето ти инфо на теб и the rest of all:
ако някой желае и може да се оправя с ICQ - аз съм 328-609-784 , да си пусне един search и да ме ad-не, аз ще го аutoriziram Веднага!
Може и със SKYPE - така можем и да се чуваме - стига да си има микрофон и колони или слушалки с микрофон.
ако някой желае и може да се оправя с ICQ - аз съм 328-609-784 , да си пусне един search и да ме ad-не, аз ще го аutoriziram Веднага!
Може и със SKYPE - така можем и да се чуваме - стига да си има микрофон и колони или слушалки с микрофон.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
на Тунджа, абе по точно до нея. Него ден един ме отвори на костурчета - бивш кмет на село Устрем - голям манияк - обичам го като баща - та докато си седим удари в мястото на едни Ямболии от предната вечер захранили били и се успали. Кат' додаха У М Р Я Х А...................ха ха ха ха ха ха ха ха ха
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ей Stanislav-чо, мога да те уредя с една пръчка 3 части -3,60м. - еднослоен карбон - 47лв. - корейско производство - към тях си добави за МАКАРА по твой избор; за осн. влакно 0,18мм. - от 3.00 лв до 11.00 лв(Gamahatcu_то е толкова) ; за бомбардИ-от 2,50лв.; 3,00лв.;4,50лв. и т.н. ; куки 12-ки за теб 20бр. по 0.04ст. или по 0.08 от "хубавите". ; за бидеми - 0,12 мм. - 50 м. .... друго какво - а една доза червеи-1,50лв. - и си готов бе - ми то стана 100 лв. - тъй ли е ..... само че, аз в ония 500 кинта слагам - дрешки , чантички, ранички, бъзикации дето ходят с мен, аааа...... забравих очилцата, бе, що да се кьоря на бликовете от водата - ти за Полароид чувал ли си....?
АЙДЕ, че то стана цяла безплатна консултация....
))))))))
АЙДЕ, че то стана цяла безплатна консултация....

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ви питам господа съдебни заседатели от форума - има ли добри телескопи на MAVER и LINEAFE които са много подходящи за заргана и макари на SHIMANO които са на много добри и разумни цени.. Мислил бил CROCO че максимум до 200 -250лв може да се окомплектова изключително добра пръчка за морски риболов къде са тия такъми, в кои магaзини ги продават сега - right now. Кажи на твоите МАНИЯЦИ-приятели, че всички сте само приятели на риболова - когато става дума за море - тука мой човек всяка риба си иска различната пръчка, на макарата само сменяш шпулата и си готов 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ауууу.... забравих да питам бат' Милен много ли му вярваш на т'ва "УЛТРА БЕЙТ", да не си внушаваш кат' мене - когато играя карти жена ми да не е наблизо , щото ма убива от карък, не влиза никва карта ...... 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Т'ва чувство на глад у рибите дето го създава 'Утра Бейт' май съм го помирисал АЗ
защото като гледам днес времето как духа тоя студен вятър нищо не може да ме спре за Събота и Неделя да ида за риба 

Здравей Дуруме,тва за "УЛТРА БЕЙТА" е вярно,всяка уважаваща себеси фирма за рибарски такъми пуска подобни "глезотийки" за пишман рибари,може да са на гел,капки или суха паста и гранули.Например за воблерите има едно като гланц за устни по-гъсто зада не се отмива лесно...
а бе порови се в нета и ще видиш.Наистина времето е гадно , но риба се лови на лошо време.Седа и си гриза ноктите от яд мойта благоверна съпруга измисли едно "леко" пролетно почистване в дома.Викам и лазаров ден,цветница...
а тя да ги нямаме такива,атеисти сме били...
отиде ми излета в събота и неделя.Може на Великден да отида в Поморие,защото тогава е празника на града и поморийци няма да са на кея.