яз.Искър 11.08.2007

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:roll: Доволен съм от това което видях и прочетох :lol: Хубаво репортажче и добър излет ........ Поздрав колега :arrow: чакаме втора серия :wink:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Много готин риболов , поздравления за колегата. За линията се досещам до голяма степен, но нека колегата сподели. Нищо не искам да казвам за българските подхранки , ама MVDE си е MVDE - никой не може да ме убеди с обратното , най-важното е при платиката да се подхранва на точни периоди от време и постоянно стреляне на бял или шарен с прашката , това е настръвява много. Когато се съберат много риби и има храна , рибите почват да се конкурират за тази храна и почва "якото дърпане" Според мен колега е ползвал основно утежнение с няколко дропера под него :wink: Още веднъж Respect! за добрия излет :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Много добър риболов.Относно захранка и място,платиката обича песачливо и каменисто дъно,захранка може и българска,но трябва и много варено жито.Монтаж задължително на дъно малка кука,повод 30см мака тежест и понагоре основно отежнение.На пропадане става,но дребни.Това го казвам от опит,защото на Цонево съм хващал над100 платики на ден някой от които около 2 килограма.Моля колегата да ме извени че рашерихме темата,но много хора изразяват мнение зариболов на риба която едвали разбират толкова.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Имах щастието, миналата година да ме учи няколко излета , рибар от старата школа , приел новите методи за риболов на плувка(щека).

та той ме посъветва ако искам да ловя едри мирни риби, хранене само с царевица и жито, и ловене или на дъното или на пропадане без почти никаква тежест.

Та това никога не ме е подвело. Освен на места където рибата постоянно се захранва с килограми захранка всекидневно(като яз. Искър например)
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

браво колега за суперскяи излет.Сега докато бях на Широка поляна един семеен приятел каза,че на Цонево за 3 дни 40 платики от 300-1000гр!
То риба има ама водата е повече.
Аватар
Димитър Янчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димитър Янчев »

ПП. Единствено искам да ми обясни точно линията, която е използвал на 8- мицата- интересно е за капризна и едра риба като платиката
Така колеги виждам ,че има доста хора които знаят за какво става въпрос що се отнася за риболов на платика. Не мога да твърдя ,че съм голям специалист в начините на утежнение на 8-цата , но ще споделя с вас как го правя :о))
Основно влакно 0.14 , повод 0.10/0.12(около 25-30см)над повода дропер и две съчми(на около 10 см от вирбела) за да утежни плувка от 2 гр това е.
Сигурен съм, че това даже не е правилно за някои от вас , но по този начин не пропускам нито едно кълване и резултата е на лице.
Относно захранката стигнах сам до истина с доста усилия , проби и експерименти докато не започна да работи в моя полза :lol:
Надявам се да съм ви бил полезен по един или друг начин и ви благодаря за подкрепата :smt041 :smt041

P.S.Ще има и други репортажчета стига да успеем да отидем на риба :( :(
snegk

Мнение от snegk »

Това е уневерсалния монтаж за платика на плувка,утежнението зависи и от плувката.Брат щом ги хващаш значи разбираш. :wink:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Браво колега,
Ивак, ние с тебе, кога ?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

На есен със сонара и лодката :lol: :lol: :lol:

ако не стане, колегата е обещал да ни води да ги морим, пък ние ще носим пържолите за безплатното обучение :wink:
Аватар
Димитър Янчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димитър Янчев »

Ето и клипчето за което ви казах от риболова на Искъра. http://vbox7.com/play:41e5d220 и още едно с голямата платика http://vbox7.com/play:9b4850c0
Кофти се вижда макар да е правен с хубав апарат.
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Браво, колега,

Страхотен риболов си направил. Става ми много добре , когато виждам как все повече колеги почват да гледат сериозно и професионално на риболова. Маниак съм на тема платики и поздравявам всички, които обичат да ловят тази не много борбена, но понякога много трудна за ловене риба. Жалко, че тая година на леко не излезнаха най-големите. По-миналата година имах 4 по над 2,5кг. Успех на тебе и на Ивака при следващия излет :!:
aide nasluka
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ми то за мен, какво остана, пак ще мъкна касите с амбалажа :wink:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

chirusa_bg написа:Ми то за мен, какво остана, пак ще мъкна касите с амбалажа :wink:
Еееееее, нидей рива!!

Ше има за всички! Що не доидеш на Чепинци да дърпаме платиките? По дребни са ама са по трудни и за сметка на това по-редки :lol: :lol: :lol: :lol:
aide nasluka
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

браво колега за хубавия излет :P :P :supz:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

По-дребни, по-редки, по-грозни спечели ме за каузата :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”