Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Искър 11.08.2007
- Local
- учете се от него
Много готин риболов , поздравления за колегата. За линията се досещам до голяма степен, но нека колегата сподели. Нищо не искам да казвам за българските подхранки , ама MVDE си е MVDE - никой не може да ме убеди с обратното , най-важното е при платиката да се подхранва на точни периоди от време и постоянно стреляне на бял или шарен с прашката , това е настръвява много. Когато се съберат много риби и има храна , рибите почват да се конкурират за тази храна и почва "якото дърпане" Според мен колега е ползвал основно утежнение с няколко дропера под него
Още веднъж Respect! за добрия излет 

Клавиатура риба не лови!!!
-
- и господ не е толокова добър
Много добър риболов.Относно захранка и място,платиката обича песачливо и каменисто дъно,захранка може и българска,но трябва и много варено жито.Монтаж задължително на дъно малка кука,повод 30см мака тежест и понагоре основно отежнение.На пропадане става,но дребни.Това го казвам от опит,защото на Цонево съм хващал над100 платики на ден някой от които около 2 килограма.Моля колегата да ме извени че рашерихме темата,но много хора изразяват мнение зариболов на риба която едвали разбират толкова.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Имах щастието, миналата година да ме учи няколко излета , рибар от старата школа , приел новите методи за риболов на плувка(щека).
та той ме посъветва ако искам да ловя едри мирни риби, хранене само с царевица и жито, и ловене или на дъното или на пропадане без почти никаква тежест.
Та това никога не ме е подвело. Освен на места където рибата постоянно се захранва с килограми захранка всекидневно(като яз. Искър например)
та той ме посъветва ако искам да ловя едри мирни риби, хранене само с царевица и жито, и ловене или на дъното или на пропадане без почти никаква тежест.
Та това никога не ме е подвело. Освен на места където рибата постоянно се захранва с килограми захранка всекидневно(като яз. Искър например)
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Така колеги виждам ,че има доста хора които знаят за какво става въпрос що се отнася за риболов на платика. Не мога да твърдя ,че съм голям специалист в начините на утежнение на 8-цата , но ще споделя с вас как го правя :о))ПП. Единствено искам да ми обясни точно линията, която е използвал на 8- мицата- интересно е за капризна и едра риба като платиката
Основно влакно 0.14 , повод 0.10/0.12(около 25-30см)над повода дропер и две съчми(на около 10 см от вирбела) за да утежни плувка от 2 гр това е.
Сигурен съм, че това даже не е правилно за някои от вас , но по този начин не пропускам нито едно кълване и резултата е на лице.
Относно захранката стигнах сам до истина с доста усилия , проби и експерименти докато не започна да работи в моя полза

Надявам се да съм ви бил полезен по един или друг начин и ви благодаря за подкрепата

P.S.Ще има и други репортажчета стига да успеем да отидем на риба

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
- Димитър Янчев
- ще става разбирач
Ето и клипчето за което ви казах от риболова на Искъра. http://vbox7.com/play:41e5d220 и още едно с голямата платика http://vbox7.com/play:9b4850c0
Кофти се вижда макар да е правен с хубав апарат.
Кофти се вижда макар да е правен с хубав апарат.
- maver13
- вече хвърля и на тежко
Браво, колега,
Страхотен риболов си направил. Става ми много добре , когато виждам как все повече колеги почват да гледат сериозно и професионално на риболова. Маниак съм на тема платики и поздравявам всички, които обичат да ловят тази не много борбена, но понякога много трудна за ловене риба. Жалко, че тая година на леко не излезнаха най-големите. По-миналата година имах 4 по над 2,5кг. Успех на тебе и на Ивака при следващия излет
Страхотен риболов си направил. Става ми много добре , когато виждам как все повече колеги почват да гледат сериозно и професионално на риболова. Маниак съм на тема платики и поздравявам всички, които обичат да ловят тази не много борбена, но понякога много трудна за ловене риба. Жалко, че тая година на леко не излезнаха най-големите. По-миналата година имах 4 по над 2,5кг. Успех на тебе и на Ивака при следващия излет

aide nasluka
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ми то за мен, какво остана, пак ще мъкна касите с амбалажа 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
По-дребни, по-редки, по-грозни спечели ме за каузата 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.