Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2009г
ааа разбрахpatter написа:Излиза един дядо от морето и оная му работа виси до коленете. Всички започват да му се смеят, а той казва 'какво се смеете и вие да влезнете в тази вода и вашите ще се свият'
Сетих се за този виц покрай къпането на червея преди замятане. Къпе се , защото самия червей става малко по-жилав и не се откача / къса при замятане. Е чак да не се откача/къса не .... ама става по-трудно

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Виждам една хубава ува.карид написа: Напоследък все намирам нещо интересно за снимане.
А от един от мойте рибоци изпада ей тва нещо. Който даде пълен отговор какво вижда на снимката печели разходка с лодка с Карид или един зарганолов-по избор.
![]()
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Това добре, но казах ПЪЛЕН отговор.
- КИРО
- Обратна връзка:
Добре де,ува върху губер,де да знам с какво ти напълня отговора.
Аз имам един въпрос,заргана на плувка дали ще се лови ?
Става въпрос че ще се лови от лодка.

Аз имам един въпрос,заргана на плувка дали ще се лови ?
Става въпрос че ще се лови от лодка.
Почти позна. Това е кадемлийския парцал на Боцмана, с който си бърше ръцете по време на риболов и послужи за чудесен фон за снимката
.
И сега кво? Капитан Киро се натиска за разходка с мойта скромна гуменетка ли? Нещо не ми се връзва. Или зарганолов...
Между другото за първи път виждам ува на живо и ако не беше хубавия форум и особено морския никога нямаше да разбера за увата. А за риболов на плувка да лови се на блатен или на белена скаридка, но може да ти налетят и много други нежелани рибки(гюмюш,лапини и др.) Лично аз не съм ловил така, само съм гледал. Един колега беше хванал на плувка няколко заргана и при поредното кълване и няколко придръпвания и засичания разочаровано извади една атерина.

И сега кво? Капитан Киро се натиска за разходка с мойта скромна гуменетка ли? Нещо не ми се връзва. Или зарганолов...
Между другото за първи път виждам ува на живо и ако не беше хубавия форум и особено морския никога нямаше да разбера за увата. А за риболов на плувка да лови се на блатен или на белена скаридка, но може да ти налетят и много други нежелани рибки(гюмюш,лапини и др.) Лично аз не съм ловил така, само съм гледал. Един колега беше хванал на плувка няколко заргана и при поредното кълване и няколко придръпвания и засичания разочаровано извади една атерина.
- КИРО
- Обратна връзка:
Куту имаш мерак,може и аз да те повозя.карид написа: И сега кво? Капитан Киро се натиска за разходка с мойта скромна гуменетка ли? Нещо не ми се връзва.

За плувката.
Често ми засича сонара големи риби на 1-3м под лодката,
а днес видях и платерини ( доста голямо стадо),та затова ми светна идеята.
Следващия път да се бъзикам с такива такъми,че
друга риба почти няма.
Лично съм хващал зарганче на плувка, и то вечер.И то там дето нормално я няма.Пробвай бе!
А увата хич не е хубава щото е дъвкана и изплюта.
А увата хич не е хубава щото е дъвкана и изплюта.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
За заргана и увата...
без да претендирам за "научни" познания май увата е основната храна на заргана.
И по преки наблюдения "един колега" най-редовно си хваща добри по размер "точилки" на плувка като за стръв използва жива ува и дори атерина!
Важното е да е жива и да имаш търпение да не засичаш, докато заргана не нагълта дълбоко...
Поздрави и наслука!
без да претендирам за "научни" познания май увата е основната храна на заргана.
И по преки наблюдения "един колега" най-редовно си хваща добри по размер "точилки" на плувка като за стръв използва жива ува и дори атерина!
Важното е да е жива и да имаш търпение да не засичаш, докато заргана не нагълта дълбоко...
Поздрави и наслука!
Yam 340S, Yamaha F8 4T, Humminbird Fishfinder 570, Garmin GPSMAP 60CSx
- КИРО
- Обратна връзка:
Само дето ува освен на търмък,нямам идея как се хваща.( нямам серкме ) 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
използва жива ува и дори атерина!

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Моряка
- кандидат преподавател
С калдърма,но отдавна ги нямаКИРО написа:Само дето ува освен на търмък,нямам идея как се хваща.( нямам серкме )

А сега де? 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
колега "чуруликпенчо",
на живо закачена правилно над гръбнака атерината издържа 5-10 минути, а не секунди! И естествено след като ги хванеш увите или атерините се държат в кофа с прясна студена морска вода и апаратче за въздух за аквариум на 12V акумулатор. Мания, а?!
Атерините се хващат на чепаре голи куки 12-13 номер с малко зелено на възелчето. Увата май на засечка на същото чепаре от по 30 - 35 куки с клатене на 7-8 м. "телескоп". Това по преки и нееднократни наблюдения!
на живо закачена правилно над гръбнака атерината издържа 5-10 минути, а не секунди! И естествено след като ги хванеш увите или атерините се държат в кофа с прясна студена морска вода и апаратче за въздух за аквариум на 12V акумулатор. Мания, а?!
Атерините се хващат на чепаре голи куки 12-13 номер с малко зелено на възелчето. Увата май на засечка на същото чепаре от по 30 - 35 куки с клатене на 7-8 м. "телескоп". Това по преки и нееднократни наблюдения!
Yam 340S, Yamaha F8 4T, Humminbird Fishfinder 570, Garmin GPSMAP 60CSx
- чуруликпенчо
- сериозен играч
С огромно нежелание за всякакви спорове,все пак бих искал да го видя със собствените си очи. Отделно стои въпросът/предвид помпички, чепарета,акумулатори ,кофи и т.н.т./ ,дали е удачно "Толкова път ,за един път"?
Би ми било интересно да чуя и други мнения,естествено придобити от личен опит,а не само от догадки или преположения.
Би ми било интересно да чуя и други мнения,естествено придобити от личен опит,а не само от догадки или преположения.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Малко ме съмнява зарган да се вълнува от гюмюш.Освен ако не говорим за "ония" в "онова" море.иваче да се хване атерина не е проблем.И ува може да се хване ако има човек късмет - миналата година на морска гара можеше да се хване и с обувка даже.Въпросът е да си на точното място в точното вревме
.Ползвал съм мъртва ува за стръв без никакъв усрех, при полужение че на червей си даваше.
Всечко е относително обаче, ребешка им работа - никога не се знае.

Всечко е относително обаче, ребешка им работа - никога не се знае.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
някой пробвал ли се е да върти с бомбарда и туистерче? Някое малко и кафяво наподобяващо червей?