лодка на болата

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: лодка на болата

Мнение от paynera »

nov написа:За съботния риболов! Отново се успах и изтървах първото полувреме :? Влязох чак в 8ч. цял ден разходки напред назад и събиране на рибоци от тук-там. Струва ми се,че не бях с подходящи чепарета, т.к. имаше много случаи, когато на сонара минаваха доста гъсти пасажи, а на куките - 1-2 рибета ( в най-добрия случай - 3-4 и много рядко 5-6) Едното чепаре беше с пера ( йордек и щъркел) в комбинация със оранжево и сребристо ламе а другото с лилаво и сребристо ламе - пак с пера. Към 17ч. на 12-я метър до 19ч. направих 2 кг., като сафрида беше по-тлъст от онзи, който ловях през деня! Краен резултат - 8кг от 8 до 19ч. Колеги, споделете на какви чепарета имате по-голям успех към момента?!
Аз вчера влязох 16.30 до 20.30 колега.Имам 7.5кг риба.Първо взимах на 15-16 метър и около 19.30 излязох на 12-тя метър.Там стана касапница.Използвам флорокарбон-чипаре и обезателно 10 номер кука.С 8-ми номер рибата се откача.Когато сонара показва , че няма риба хвърлям навътре на ветрило , когато и там няма се местя малко докато на сонара покаже риба.Това е моя риболов дано съм помогнал.А относно чипарето рибата цвят не познава , важното да е флорокарбон и да с малка кука 10 номер.Мисля , че клатенето има голямо значение , аз дърпам рязко и отсечено на късо разрояние ако съм обяснил точно , колегата до мен дърпа дълго и плавно и резолтата никак не беше в негова полза докато не мина на моя варянт.Така рибата се дразни повече , а това е от значение когато не иска да се храни , защото тя в момента има риба която не си е хвърлила хаивера все още.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

paynera написа:
nov написа:За съботния риболов! Отново се успах и изтървах първото полувреме :? Влязох чак в 8ч. цял ден разходки напред назад и събиране на рибоци от тук-там. Струва ми се,че не бях с подходящи чепарета, т.к. имаше много случаи, когато на сонара минаваха доста гъсти пасажи, а на куките - 1-2 рибета ( в най-добрия случай - 3-4 и много рядко 5-6) Едното чепаре беше с пера ( йордек и щъркел) в комбинация със оранжево и сребристо ламе а другото с лилаво и сребристо ламе - пак с пера. Към 17ч. на 12-я метър до 19ч. направих 2 кг., като сафрида беше по-тлъст от онзи, който ловях през деня! Краен резултат - 8кг от 8 до 19ч. Колеги, споделете на какви чепарета имате по-голям успех към момента?!
Аз вчера влязох 16.30 до 20.30 колега.Имам 7.5кг риба.Първо взимах на 15-16 метър и около 19.30 излязох на 12-тя метър.Там стана касапница.Използвам флорокарбон-чипаре и обезателно 10 номер кука.С 8-ми номер рибата се откача.Когато сонара показва , че няма риба хвърлям навътре на ветрило , когато и там няма се местя малко докато на сонара покаже риба.Това е моя риболов дано съм помогнал.А относно чипарето рибата цвят не познава , важното да е флорокарбон и да с малка кука 10 номер.Мисля , че клатенето има голямо значение , аз дърпам рязко и отсечено на късо разрояние ако съм обяснил точно , колегата до мен дърпа дълго и плавно и резолтата никак не беше в негова полза докато не мина на моя варянт.Така рибата се дразни повече , а това е от значение когато не иска да се храни , защото тя в момента има риба която не си е хвърлила хаивера все още.

Явно рано сутрин и надвечер е най-силен риболова там! А колкото до това, че рибите цветове не познават.....не мога да се съглася с теб :wink: Защо ще си правиме и купуваме чепарета с разни цветове, както и блесни, воблери, туистери и прочие? Познават си ги те и още как! ето тука пишат хората...
http://groundbait-bg.ovo.bg/blog/vizhda ... 11-03-10-9

....но дано поне не са толкова претенциозни към цвета на чепарето :wink:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Прав е Новия,те тука пак сме писали за това. http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=715748#p715748
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

paynera написа:
Незнам за сафрида обаче да кажеш ,че рибата цвят не познава тук може да поспорим доста, рибата 100% познава цвят , имам няколко тухли в къщи предимно за речна риба. но и доста видове морска риба разпознава цветовете и то доста добре иначе нямаше да се правят воблери , силикони, мухи и много други примамки с различни цветове. Това е много спорна тема на разговор , мога да дам пример с опит от преди месец с хамсията, уж като я има взимала на всичко, да ама НЕ , чак когато сложих зелено чепаре започна да взима, през останалото време човека до мен взимаше пълно чепаре, а аз едва по 1-2 и то рядко. Аз лично съм почти сигурен , че сафрида разпознава цвят, друг е въпроса ,че като взима и я има , чепарето не е от голямо значение, но това съвсем не значи , че не познава цвят.
Последно промяна от yaniv на Пон Авг 22, 2011 8:08 am, променено общо 1 път.
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

колега според мене риболова беше бих казъл доста успешен а относно килограмите 5 горе 5 долу имали значение.Относно чепаретата ние ловихме с 100 % фк черно ламе на косъм със зелени лентички и не мога да се оплача за същото време от 16 - 20 часа
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
gleen
новобранец
новобранец

Мнение от gleen »

В момента на болата около 2 бала вълна,сафрида пръснат
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

Добре де може да не съм се изразил правилно , дори и да познава цвят рибата , аз мисля , че не основно конкретния цвят е важен , а проблясъка на чипарето в морето.Като е мрачно времето повечето отива на светло ламе, и обратната като е ясно и слънчево аз лично избирам по-тъмното чипаре.Е с две думи които може си го може в една лодка (моята) до сега не е влизал човек и да е хванал повече риба от мен и то говоря с едни и същи чипарета..Не,че нещо се хваля но е факт.Аиде тръгвам към Болата довечера , ще пиша.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

Днес на Болата от 15.00-20.00ч по 8 кг на човек.На влизане големи вълни , на излизане - тава.
Мънцата

Мнение от Мънцата »

paynera написа:Днес на Болата от 15.00-20.00ч по 8 кг на човек.На влизане големи вълни , на излизане - тава.
:shock: Браво :!:
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

paynera написа:Днес на Болата от 15.00-20.00ч по 8 кг на човек.На влизане големи вълни , на излизане - тава.
Бравоооо
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
Аватар
toffifee77
новобранец
новобранец

Мнение от toffifee77 »

Новини от Болата днес, че съм наострил куките за утре :)
sllipi1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sllipi1 »

toffifee77 написа:Новини от Болата днес, че съм наострил куките за утре :)
утре май няма да стане започва учение и ние се канехме ама ,чакам довечера да ми потвърдят от гранична дали ще може
joro70
новобранец
новобранец

Мнение от joro70 »

sllipi1 написа:
toffifee77 написа:Новини от Болата днес, че съм наострил куките за утре :)
утре май няма да стане започва учение и ние се канехме ама ,чакам довечера да ми потвърдят от гранична дали ще може
Кво учение.До петък ще свърши ли.
Аватар
cookies
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от cookies »

До събота включително (според моето инфо) иначе днес от 7 до към 3 около 8 кг на човек. Рибата много пръсната беше сутринта,голяма мъка,към обяд почна да дава малко по добре. Айде отивам да чистя малко :drinkers: Чепарето "тиква" 8-ца :mrgreen:
joro70
новобранец
новобранец

Мнение от joro70 »

cookies написа:До събота включително (според моето инфо) иначе днес от 7 до към 3 около 8 кг на човек. Рибата много пръсната беше сутринта,голяма мъка,към обяд почна да дава малко по добре. Айде отивам да чистя малко :drinkers: Чепарето "тиква" 8-ца :mrgreen:
Последно инфо от морски ,учението може да приключи до петък.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”