лодка на болата

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
stefman1981
новобранец
новобранец

лодка на болата

Мнение от stefman1981 »

Здраейте колеги,
Бих искал да попитам има ли възможност да се спусне лодка от колесар на Болата? А също така и ако някой е ходил наскоро към него край да даде малко инфо. Благодаря и наслука :)
Мънцата

Re: лодка на болата

Мнение от Мънцата »

Здрасти колега, няма никакъв проблем с пускането там, мястото е чудно, НО ! Не знам доколко е вярна информацията, че ще слагат бариери. Казаха ми, че концесионера задействал нещата, колеги са получили от Областна писма, но има ли развитие не знам. Ако има някой колега от района да каже какво е положението :!:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

RUNNER-а скоро е бил там.
За сега няма проблеми.
Нека и Симон се изкаже,щеше да пробва да влиза от там,а и той е чул нещо.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Varna-moreto
новобранец
новобранец

Мнение от Varna-moreto »

Поне 30 лодки имаше днеска пред Калякра ......с влизането от болата никакъв проблем а относно заповедта за забрана влизането с лодка от болата незнам нищо ,днеска нямаше проблеми с това.
srr.рибар
новобранец
новобранец

Мнение от srr.рибар »

Има заповед от областния управител да не се изграждат съоражения за изтегляне на лодки и престоят на лодки
върху плажната ивица на общините Балчик ,Шабла и Каварна .
За спазването на забраната ангажимента е на кметовете по общини .
- Тази заповед във връзка със закона за опазване на околната среда . :idea:
Е то като има закон защо трябва да се издава забранителна заповед :?: а не просто да се следи
за спазването на закона?
Плажната ивица на болата не е в границите на града Каварна или Балчик или пък Шабла ,
и е публично държавна собственност- така че, всеки градатнин на държавата плащащ си данък смет :lol:
може да ползва болата почистена- а не болата в забрани или пък плажоветена където и да е в държавата :D
simon
новобранец
новобранец

Мнение от simon »

за сега има лодки и то доста .чух и аз за забрана но никои още не е дошъл да прави проблеми.последно влизане във петък.като следя прогнозите маи скоро няма да стане.ако наистина забранят на болата трябва да вдигаме лодките на трупчета или ние да се надигаме
Аватар
radostin83
новобранец
новобранец

Мнение от radostin83 »

аз живея в селото преди болата,ако има нещо питайте. :)
Аватар
мечока
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от мечока »

колега =radostin83= щом живееш толкова близо до Болата,разчитаме на теб ако започне някакво ново развитие по въпроса с забраната на лодки на Болата,разни бариери и т.н.Предполагам ,че концесионера в началото на сезона ,ще се опита да направи всичко възможно това да стане,а ние да реагираме по някакъв начин вместо да качваме лодките на трупчета ,както спомена колега по-горе.Повелавам на всички колеги много слука през новият сезон и безаварийни влизания и излизания в морето.И отново нека бъдем разумни/да гасим двигателите в заливчето,да паркираме колите правилно и не създаваме повод да ни гонят/,защото красота на мястото е съвкупността от природа ,море ,летуващи и рибари.Аз май се отплеснах. На слука
Аватар
radostin83
новобранец
новобранец

Мнение от radostin83 »

за момента не се чува нищо за някакви бариери или забрана за влизане от там.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Има време,още не дошъл сезона на Болата.
Ама не мисля че ще има ексцесии.
Изображение

Аватар
vina78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vina78 »

КИРО написа:Има време,още не дошъл сезона на Болата.
Ама не мисля че ще има ексцесии.
Защо ексцесии, какво се е случвало друга година там?
bigfut
новобранец
новобранец

Мнение от bigfut »

В този регион влизам от 1991 г.Първо от чекека на Русалка-там наистина сложиха бариера,но за Болата ще е по-сложно от законово-нормативна уредба.По-скоро ако природозащитните организации преценят,че има потенциална опасност/част от Болата е в природен резерват/,могат да наложат ограничения.Има и друг проблем.Ти питаш за влизане с колесар-имай в предвид,че е известен и посещаван плаж,не винаги е удобно за маневри на 10 метрова композиция.Това отпада в сезона на пасажната риба,но тогава пък трябва да се внимава какво и как оставяме на брега,2010 имаше отделни случаи на кражби.При всички случаи ти трябва или джип или добронамерени помощници,ако искаш да вкараш колесара в морето,тъй като има пясъчна коса и с 4х2 ще забуксyваш.Наслука!
Ако не можеш да помогнеш,не пречи.
Аватар
vina78
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vina78 »

bigfut написа:В този регион влизам от 1991 г.Първо от чекека на Русалка-там наистина сложиха бариера,но за Болата ще е по-сложно от законово-нормативна уредба.По-скоро ако природозащитните организации преценят,че има потенциална опасност/част от Болата е в природен резерват/,могат да наложат ограничения.Има и друг проблем.Ти питаш за влизане с колесар-имай в предвид,че е известен и посещаван плаж,не винаги е удобно за маневри на 10 метрова композиция.Това отпада в сезона на пасажната риба,но тогава пък трябва да се внимава какво и как оставяме на брега,2010 имаше отделни случаи на кражби.При всички случаи ти трябва или джип или добронамерени помощници,ако искаш да вкараш колесара в морето,тъй като има пясъчна коса и с 4х2 ще забуксyваш.Наслука!
Благодаря ти колега за отговора наслука.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Писал е колегата,но да натъртя и аз.
Разбиват колите и крадат.
Изображение

str.hadjiev