Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

каде има калкан??????
Модератори: emo vasilev, alekst
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
Краси 7650,Краси 7650 написа:ако е март месец и се ходи за риба - аз , съм навит за 30-31
-поне ще има какво да се хваща
за възможното кълване тогава си прав, още повече, че 30 е петък, а 31 събота, а съм забелязал, че три-четири дни преди пълнолуние, дънната риба се активира. Пълнолунието е на 2 април, понеделник, остава само времето да е подходящо!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
и ходи ли - аз минах на панела по обет и си беше трагична ситуациа
имаше едно семеиство - и няколко братя които след като не бяха доволни , че са хванали по някое попче се пробваха да си изкарат миди - но и тях нещо ги нямаше - поне вятъра беше бол
да се надяваме на по-добро време и по приятни почивки през следващите почивни дни
имаше едно семеиство - и няколко братя които след като не бяха доволни , че са хванали по някое попче се пробваха да си изкарат миди - но и тях нещо ги нямаше - поне вятъра беше бол
да се надяваме на по-добро време и по приятни почивки през следващите почивни дни

Красимир от Балчик
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Накратко...днес бяхме за калкан на естакадата на Шкорпиловци.На двата парапета/от двете страни на моста/ имаше общо над 70 нахвърляни пръчки,волти,шишета,какви ли не магии.Нямаше нито един удар.След обяд,някъде към 2 ч. излязъл един хубав калкан над 2 кг.Бяхме останали само аз,баща ми,един приятел чех-Петр,чичото,дето хвана калкана и още един луд.Аз в това време бях на устието на реката,ако може така да се каже,защото реката всъщност не се влива,дели я от морето една широка ивица пясък.Ловях си бодливки на плувка за стръв за следващия излед,щото вече се бях отчаял.Мятах там и малки блесни и воблери за кефал,щото някой ме излъга,че имало...Баща ми каза,че на полето около Ново Оряхово в каналите от Камчия има щуки,но не пробвахме да видим каква е хавата.Имаше един голям бус по средата на полето до канала,спрян,също имаше и една-две леки коли,сигурно бяха щукари,ама...не съм сигурен.Лоша работа с калкана...рано му било казват всички,а баща ми е хващал в края на януари в най-големия студ.Незнам,незнам...
Другата седмица,ако не са на работа ще отидем,ама на едно друго място,дето няма много хора,пък и докато чакаме за калкан ще работим каята в дупките с пръчки за лед...

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Последния калкан които хванахве тази година е на 3 февруари след това морето истина в началото на този месец беше 2,5 градуса сега сигурно е 5-6 след още 2 седмици като стане около 9 градуса при добро време разбирасе трябва да почва
.
Междодругото има тонове калкани по мрежите но до 2-3 кила

Междодругото има тонове калкани по мрежите но до 2-3 кила

За бракониерите само слънчаци
!