Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

"Не" на гуменярките!
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Re: "Не" на гуменярките!
Любе,живот и здраве да се видим за да споделим риболова,огъня,водата,природата и целия кеф.Не приемай всичкото това писане за джафкане.Разбирам те прекрасно и зная,че имаш право за много от нещата,които пишеш.Аз се опитвам да бъда полезен на колегите.Естественно е да има различни предпочитания и приемам нашите постове,като насочващи.
Казвал съм и преди.Започнал съм риболова на сом през 1999г. с лодка Зодиак 2.65м. с 3.3к.с.Джонсън.Огънчето с приятеля си го подавахме без да си го искаме.Естественно по-голямото да е по-добро.Говоря за 2-та вида лодки.Но не всеки има възможност бе баце.Другото,което обяснявам в тази тема,че не е толкова страшно да си с гумена,но не от типа на Уфимките.А Троли създателя на тази тема е наплашен от Орион с който по някаква случайнос
му е клъвнал голям сом.Виждал съм му снимки....,у такова не влизам с пистолет опрян на челото,а и няма как да се сгъна за да съм там.В крайна сметка,що той не постне предишната си надувна и сегашната си твърда
Сега ще ви споделя още един факт поради който не си взех по-голяма лодка на същата фирма която имам(тя беше и от по-висок клас) .Лодката я даваха на мн. тънки пари,но балона беше доста по-висок от на моята.Това щеше да ми попречи да кльонкам,което всъщност е хобито ми.Ако основно тролех,веднага взимах голямата.Пробвал съм от Ломак с двигател 60к.с. ми измъчих се.Наведен да стоиш часове.Точно за това говоря.Не ми трябва да правя кльонкове с визия на боздугани за да достигам водата.
Лодката за риболов по вътрешните водоеми трябва да е съобразена с всичко.....без значение от това дали е надувна или твърда.Морето е съвсем друга бира.За него и яхтите ми изглеждат малки.
А това за водата в гуменярките се чудя от къде го измисли.Имаш предвид,че влиза вода от някъде или
Може да е мокра от росата,от кофата с рибета,от отичащия се парашут или ба ли го от къде.Според мен не трябва да се ловиш на подобен бас,еле пък с мен.....губиш.Освен,ако не ме караш да глисирам в буря с вълни при които е нормално пръските да попадат в нея.Ма то това го има и при риболовните кораби на Крабове.....вълните ги заливат целите. 
И не само да ти угодя ще кажа,че бих взел твърда венага....стига да става за моя риболов,да не се климбучкам у лево и у десно и да ги продават тук тези модели.За това съм погледнал към Щатите.
Казвал съм и преди.Започнал съм риболова на сом през 1999г. с лодка Зодиак 2.65м. с 3.3к.с.Джонсън.Огънчето с приятеля си го подавахме без да си го искаме.Естественно по-голямото да е по-добро.Говоря за 2-та вида лодки.Но не всеки има възможност бе баце.Другото,което обяснявам в тази тема,че не е толкова страшно да си с гумена,но не от типа на Уфимките.А Троли създателя на тази тема е наплашен от Орион с който по някаква случайнос

Сега ще ви споделя още един факт поради който не си взех по-голяма лодка на същата фирма която имам(тя беше и от по-висок клас) .Лодката я даваха на мн. тънки пари,но балона беше доста по-висок от на моята.Това щеше да ми попречи да кльонкам,което всъщност е хобито ми.Ако основно тролех,веднага взимах голямата.Пробвал съм от Ломак с двигател 60к.с. ми измъчих се.Наведен да стоиш часове.Точно за това говоря.Не ми трябва да правя кльонкове с визия на боздугани за да достигам водата.
Лодката за риболов по вътрешните водоеми трябва да е съобразена с всичко.....без значение от това дали е надувна или твърда.Морето е съвсем друга бира.За него и яхтите ми изглеждат малки.
А това за водата в гуменярките се чудя от къде го измисли.Имаш предвид,че влиза вода от някъде или

И не само да ти угодя ще кажа,че бих взел твърда венага....стига да става за моя риболов,да не се климбучкам у лево и у десно и да ги продават тук тези модели.За това съм погледнал към Щатите.
- krokibg
- учете се от него
Виждаш че и аз съм съгласен до някъде за надуваемите/не казвам гумени,щото разликата е огромна/ и що се отнася до кльонкането,напълно го споделям.Единственното криво нещо което ми пречи за кльонкането но не чак толкова че да не мога да кльонкам e борда.При мен си имам седалка отзад по цялата ширина на лодката и само дебелината на борда /не височината/ми е кусур да знаеш.Сега съм решил,тази пролет да направя малка реформа в моята лодка и да си истъня леко борда там където ми пречи,да го заобля да не ми обива,да го направя така че да си кльонкам свободно и удобно.Чувствам се превъзходно,особенно когато и масичката с ракииките,мезето и всичко ми е точно на една ръка растояние и си кльонкаш и си пиеш с кеф.Кажи сега какъв модел е тази лодка дето си я харесал от щатите.Аз също съм хварлил мерака на една от този модел :

Що се отнася до водата в лодката,давай да ти подаря моята.Отиваме на язовир това лято,ловим какво ловим,излизаме на брега,ядем-пием и на сутринта ще видим има ли вода в твоята или няма.Лодката както казах да не е чисто нова на два дни а ползвана/върни се назад и виж какво точно съм писал/кандисвам и на един сезон да е
Мразя да се отмятам,така че само кажи и се обзалагам с тебе че на сутринта, лодката ще има вода вътре на дъното и колкото повече стои във водата,толкова повече вода има - факт

Що се отнася до водата в лодката,давай да ти подаря моята.Отиваме на язовир това лято,ловим какво ловим,излизаме на брега,ядем-пием и на сутринта ще видим има ли вода в твоята или няма.Лодката както казах да не е чисто нова на два дни а ползвана/върни се назад и виж какво точно съм писал/кандисвам и на един сезон да е

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Е това е лодка за риболов.Мммммммм кой може да се възпротиви на хубавото.Моя модел не го поствам,че съм му забравил името и цял ден ровичкам из каталозите да го открия.Като се прибере приятеля ми ще го пусна тука....той знае точното име.Малко по-скромно е от модела,който си харесал ти.Катамаран е който не се клатушка,когато двама боздугани се наведът да кепчосат някоя риба.
За баса знаех,че ще се разберем......Остави ги лодките да си ловим,но едно бакро няма да е излишно.Ако си съгласен да го изядем на Ивайловград....примерно.Или не....ще ти кажа къде,но взимаш и Франко,че много се смея с този човек......напролет а

За баса знаех,че ще се разберем......Остави ги лодките да си ловим,но едно бакро няма да е излишно.Ако си съгласен да го изядем на Ивайловград....примерно.Или не....ще ти кажа къде,но взимаш и Франко,че много се смея с този човек......напролет а

За да намерите общи допирни точки привържениците на твърди и надувни ето ви нещо твърдо което се пренася и съхранява по-лесно от надувното и е готово за ползуване за 30 секунди.Става за разпъване /еднократно/.Ако му се сложи на дъното надувен детски дюшек от 5 лв. ще има и надувни елементи т.е. почти РИБ.
Да сте живи и здрави и успехи през новата година.http://www.youtube.com/watch?v=MxdDBUOC ... re=related
П.п.Прегледайте и другите видеоматериали има доста за сглобяеми лодки.

П.п.Прегледайте и другите видеоматериали има доста за сглобяеми лодки.
- krokibg
- учете се от него
Емо,когато кажеш,тогава идваме с Франко.Само дето трябва предварително да се уговорим с него че може да е дежурен.Тази сутрин го чух по телефона и от 10 дни е без компютър иначе до сега да беше писал в темата.Та,на пролет сме на печено,само да доиде времето.Името на лодката да не би да е Boston Whaler ли беше или нещо от този род=Те са тримарани,нямат потъван, поради простата причина че са пълни с пяна и дори да се разпадне лодката,просто си остава над водата.Много малко се накланят при движение вътре из лодката и са с нисък борд,перфектен за кльонкане !!!
Последно промяна от krokibg на Нед Яну 03, 2010 4:02 pm, променено общо 1 път.
ЕЕЕеееееееееееееееее браво бе Любе.Точно за тях ти говоря.Но ги спряха от производство 2004г. и сега само на старо.В Гърция били направили калъп от който в Б-я са продадени,около 10 лодки,но и те са го развалили.Там не ги копували,защото не наблягат на езерния риболов.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Емо,когато кажеш,тогава идваме с Франко.Само дето трябва предварително да се уговорим с него че може да е дежурен.Тази сутрин го чух по телефона и от 10 дни е без компютър иначе до сега да беше писал в темата.Та,на пролет сме на печено,само да доиде времето.Името на лодката да не би да е Boston Whaler ли беше или нещо от този род=Те са тримарани,нямат потъвани поради простата причина че са пълни с пяна и дори да се разпадне лодката,просто си остава над водата.Много малко се накланят при движение вътре из лодката и са с нисък борд,перфектен за кльонкане !!!
Точно подобно нещо търся.Ако чукнеш в интернет излизат само стари модели,а аз харесвам новото.Да сме живи и здрави ще намерим подходящо нещо.
Само тоя Франко дето ме притеснява с неговите дежурства.....там нямат ли болнични.Ще го насиниме леко.Ти от лево,аз от десно.....може и дейност да отчете.

- krokibg
- учете се от него
Франко е лесен
Само предварително да му кажа за кога и ще даде и дупе за два дни болнични
Скоро гледах някъде да се продава такава лодка но вече се ушашавих и не помня къде я видях.Да ти кажа честно,дори и старо корито да е,хем ще е евтино,хем може човек да си го направи както си иска.Вътре може да се доизгражда,да се слагат ергономични седлки с кожа тапицирани,можеш да си я направиш чисто нова,проста работа да знаеш и става като излезнала от магазина с малко труд и идеи

- krokibg
- учете се от него
Емо,ето ти Бостъни но от новите модели.Предницата им ее по-висока,иначе от задната страна са си достатъчно ниски за кльонкане.Малко цените сигурно са им солени но все пак,погледни из сайта им да видиш за какво става въпрос.Успех !!!
http://www.whaler.com/build/boat-150supersport/
http://www.whaler.com/build/boat-150supersport/
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Емо,авторът на темата премина от надуваема,към твърда лодка!Това е заглавието на темата,от радост!
Много хора преминават на следващ етап и той се казва ТВЪРДА лодка!Нищо повече,просто факт.Явно при тебе ще треа да минат доста годинки да се осъзнаеш!
Ше те изчекаме,нема проблем!
Нали си ни слабост!

- krokibg
- учете се от него
Ето нещо за гледане и без коментар !!!

Има и клип,за да го гледате кликнете на WHY BCGP - Movie след като отворите сайта http://www.whaler.com/build/boat-150supersport/ да видите как след като е взривена,лодката си движи и е много красива

Има и клип,за да го гледате кликнете на WHY BCGP - Movie след като отворите сайта http://www.whaler.com/build/boat-150supersport/ да видите как след като е взривена,лодката си движи и е много красива

Е пусни някоя снимка егати.Не моем да те разберем тебе.Не те е срам да пуснеш строшени макари,а се срамуваш да ни постнеш твърдата лодка.Нали сега се уча на тролинг.....,аз така ли съм се отнасял към тебеTroli Rapala написа:Емо,авторът на темата премина от надуваема,към твърда лодка!Това е заглавието на темата,от радост!Много хора преминават на следващ етап и той се казва ТВЪРДА лодка!Нищо повече,просто факт.Явно при тебе ще треа да минат доста годинки да се осъзнаеш!
Ше те изчекаме,нема проблем!
![]()
Нали си ни слабост!
![]()

Любе,благодаря ти за всичко,което си пуснал.Единственно не ми харесва в новите модели вирнатия нос и по-малкото пространство от пред.Тия нашите комшии Гърците са измислили по-добро разположение на рупката и носа.В смисъл,че може да кльонкаш и разхохождаш от пред.Но аз сега започнах с много претенции.За мен това са лодки за риболов.С 25-30к.с. двигател направо си лети.Обикновенно старите модели съм ги виждал с 40к.с.,но двутактов.Сега ще загледам новите с какво ги карат.....,че трябва да избираме нов двигател за нея,а не знаем точно какво носи.Сега върви яко с 25к.с. двутактов Евинруд.Но това чади при влачене и харчи....та е монтирано и едно малко Сузуки.
Ето две снимки от края на риболова.....Ивайловград.Тогава хванахме 6 сомчета 5-6кг.,на различни дълбочини.Учудващото беше диапазона им от 6м. до 31м.Ако не използваш в такъв случай сонар си умрял.

Гледах клипчетата и май в горния пост съм казал някои глупости.Но вместо да ги изтрия предпочитам да ме скивате как се изказвам непоготвен
.Екстра си е новия модел.Цепи мрака и е само за мене....в смисъл за риболовци.

- krokibg
- учете се от него
Емо,същтия модел които си показал,го купи шефа за Ивайловград от Барутчията и един негов приятел.Аз ходих до София да я взимам преди известно време.Лодката искаше малко да се пипне и тунингова както трябва с разни нещиза,обаче така и не я барнаха.Сега,лодката е разцепена на много места и когато я видях миналата есен,направо ми се приплака.Ползвал съм я когато не ми се мъкне моята лодка нагоре и наистина са много стабилни лодки.Що се отнася до новите които са пуснали,не се залъгваи по височината на предницата,дори е по добре че така са я направили.При малко по-високи върни и когато има вятър влизаже понякога след силен порив по малко водичка.Сега с високата предница,това няма как да стане а задницата си е абсолютно същата,не е променяна и само трябва да се скъсят тези неръждаемите перила и всичко става бир-тамън.Вътре,както виждаш на снимките,могат да се качат повече от трима индивида плюс един слон,стига да го ковнете

Новите са и малко по-дълги....над 5м. мисля 

- krokibg
- учете се от него
С гаубица можеш да я стриляш
Гумената само с една троика и започва лепене.Трябва по време на целия риболов да се отнасяш с надуваемата като с жена,галене,бърсане,скочоне на брега преди нея,вкарване и искарване на ръка и т.н вие си знаете.Е затова не ги обичам че ми беше писнало да се боря с нея,като прасе с тиква.Тези,намираш място за пускане,отвързвашукачваш багажа,вкарваш колесара и газ по язовира.На излизане,директно качвам лодката на колисара,които съм оставил във водата,завързвам,изваждам колесара,събирам воблери и въдици,кафета чаши и ракийката дето съм пил,превързвъм лодката здраво със синджирите и газ към къщи.И кючек играя вътре,и влака карах няколко пъти,абе за много работи стават твърдите лодки.Питай гаджето