Въдица и макара за тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Re: Въдица и макара за тролинг

Мнение от pacho69 »

capetano написа: 1. Търси въдици с дължина 2.00 - 2.40.
2. С този метраж няма да си нито първия, нито последния, на когото ако му удари нещо, живот и здраве, докато се осефериш какво става, ще видиш как свършва влакното в шпулата и.. "Прашчай Грирорий...", "Сбогом Гринго" или както там си го превеждаш ;)
6.1.
мерси колега - пръчките ясно, вече изрових една на 2.10 + 1 на 2,40 и за влакното съм съгласен, ще бъде сменено с по-дълг0 (200-300 м). Благодаря за съветите на всички, но ако някой реши да добави нещо няма да му се разсърдя :drinkers:

capetano, определено ще бъде почерпен някой ден за полезия линк относно меренето на метража при пълна и непълна шпула
По-голям шаран от рибаря няма...
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Съгласен съм изцяло с мненията на Тоци,явно е отсял плявата и ти показа две теми от които ще се ориентираш за воблерите! :idea: :wink: Въдицата ти е прекалено дълга=неудобна за риболов от лодка,но това ще го разбереш при докарването на рибата до лодката=колкото е по-голяма,толкова по-трудно или неудобно ще ти е,да я стигнеш!Сонарът ти също не е за тролинг,защото работи на 400/800кХц с прекалено широк лъч=много шум и отчита само големи риби,но пък виждаш прекрасно дъното,освен това са му малко ватове Пико до Пик!С една дума ти трябва сонар 200/83кХц за тролинг! :wink: Влакното също нищо не ми говори,като параметри и защо треа да е непременно плетеняк? :rolleyes: :mrgreen: :wink: Акцията на въдицата 80-120грама ми говори дебел колец :cry: ,който няма усещане и обратна връзка с воблера!Хубавите и скъпи воблери са най-леките възможни за размера си и обикновенно са по 7-15грама=.......тука съм тайна-защо! :idea: :drinkers: По същата логика са направени и най-добрите и скъпи прътове=търси се ЧУВСТВИТЕЛНОСТ!Мултито е неудобно при битка или замятане за бързо облавяне на бели риби! :cry: Та с две думи можеш да разчиташ първоначално само на късмет и опитът ще ти покаже къде са ти грешките в такъмите! 8) :rolleyes: Самото достигане до рибите става във България по два начина,като първият е масов=Некой да ти каже или да си в някоя тролинг група,като например Горнобанската или Пазарджишката където инфото се разпределя строго-секретно между свои хора ите-така! :rolleyes: :mrgreen: Това ти е по-лесния вариант,но по-ценен е втория в който си САМ и търсиш тъпо и упорито ЦЕЛИТЕ СИ,докато не ги достигнеш,каквото и да ти струва това във финансово или психическо състояние! :rolleyes: :drinkers: И една любима сентенция на Троли в която се кълне:"Когато можеш да се справиш сам,не ти трябва друг и резултатът ще е по-съдържателен"! :drinkers: Все пак темата е конкретна за "Въдица и макара за тролинг",та се придържайте да не стане "манджа с грозде"-775страници! :cry: :mrgreen:
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Troli Rapala написа:Съгласен съм изцяло с мненията на Тоци,явно е отсял плявата и ти показа две теми от които ще се ориентираш за воблерите! :idea: :wink: Въдицата ти е прекалено дълга=неудобна за риболов от лодка,но това ще го разбереш при докарването на рибата до лодката=колкото е по-голяма,толкова по-трудно или неудобно ще ти е,да я стигнеш!Сонарът ти също не е за тролинг,защото работи на 400/800кХц с прекалено широк лъч=много шум и отчита само големи риби,но пък виждаш прекрасно дъното,освен това са му малко ватове Пико до Пик!С една дума ти трябва сонар 200/83кХц за тролинг! :wink: Влакното също нищо не ми говори,като параметри и защо треа да е непременно плетеняк? :rolleyes: :mrgreen: :wink: Акцията на въдицата 80-120грама ми говори дебел колец :cry: ,който няма усещане и обратна връзка с воблера!Хубавите и скъпи воблери са най-леките възможни за размера си и обикновенно са по 7-15грама=.......тука съм тайна-защо! :idea: :drinkers: По същата логика са направени и най-добрите и скъпи прътове=търси се ЧУВСТВИТЕЛНОСТ!Мултито е неудобно при битка или замятане за бързо облавяне на бели риби! :cry: Та с две думи можеш да разчиташ първоначално само на късмет и опитът ще ти покаже къде са ти грешките в такъмите! 8) :rolleyes: Самото достигане до рибите става във България по два начина,като първият е масов=Некой да ти каже или да си в някоя тролинг група,като например Горнобанската или Пазарджишката където инфото се разпределя строго-секретно между свои хора ите-така! :rolleyes: :mrgreen: Това ти е по-лесния вариант,но по-ценен е втория в който си САМ и търсиш тъпо и упорито ЦЕЛИТЕ СИ,докато не ги достигнеш,каквото и да ти струва това във финансово или психическо състояние! :rolleyes: :drinkers: И една любима сентенция на Троли в която се кълне:"Когато можеш да се справиш сам,не ти трябва друг и резултатът ще е по-съдържателен"! :drinkers: Все пак темата е конкретна за "Въдица и макара за тролинг",та се придържайте да не стане "манджа с грозде"-775страници! :cry: :mrgreen:
Тва е друга бира, мерси колега, кратко и ясно, там където е възможно веднага ще има корекции в такъмажа, че времето си върви и Септември наближава, рибоците ще си търся сам и съм сигурен ,че във времето ще ги намеря... :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ти си действай и така,че най-важната процедура е в трупането на часове в тролинга,пък от там опита ще ти покаже най-вярно,дали си съгласен с мен или не за корекцията в такъмите! :wink: :drinkers:
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Прогледнах... :lol: едно голямо благодаря за един голям човек, :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: нека "товарния влак" те удря при всеки излет колега :drinkers: :drinkers: колкото повече такива хора, толкова повече усмивки ще има по лицата ни :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”