Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица и макара за тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Въдица и макара за тролинг
мерси колега - пръчките ясно, вече изрових една на 2.10 + 1 на 2,40 и за влакното съм съгласен, ще бъде сменено с по-дълг0 (200-300 м). Благодаря за съветите на всички, но ако някой реши да добави нещо няма да му се разсърдяcapetano написа: 1. Търси въдици с дължина 2.00 - 2.40.
2. С този метраж няма да си нито първия, нито последния, на когото ако му удари нещо, живот и здраве, докато се осефериш какво става, ще видиш как свършва влакното в шпулата и.. "Прашчай Грирорий...", "Сбогом Гринго" или както там си го превеждаш
6.1.http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?p=643150#p643150 написа:Виж тук.

capetano, определено ще бъде почерпен някой ден за полезия линк относно меренето на метража при пълна и непълна шпула
По-голям шаран от рибаря няма...
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Съгласен съм изцяло с мненията на Тоци,явно е отсял плявата и ти показа две теми от които ще се ориентираш за воблерите!
Въдицата ти е прекалено дълга=неудобна за риболов от лодка,но това ще го разбереш при докарването на рибата до лодката=колкото е по-голяма,толкова по-трудно или неудобно ще ти е,да я стигнеш!Сонарът ти също не е за тролинг,защото работи на 400/800кХц с прекалено широк лъч=много шум и отчита само големи риби,но пък виждаш прекрасно дъното,освен това са му малко ватове Пико до Пик!С една дума ти трябва сонар 200/83кХц за тролинг!
Влакното също нищо не ми говори,като параметри и защо треа да е непременно плетеняк?
Акцията на въдицата 80-120грама ми говори дебел колец
,който няма усещане и обратна връзка с воблера!Хубавите и скъпи воблери са най-леките възможни за размера си и обикновенно са по 7-15грама=.......тука съм тайна-защо!
По същата логика са направени и най-добрите и скъпи прътове=търси се ЧУВСТВИТЕЛНОСТ!Мултито е неудобно при битка или замятане за бързо облавяне на бели риби!
Та с две думи можеш да разчиташ първоначално само на късмет и опитът ще ти покаже къде са ти грешките в такъмите!
Самото достигане до рибите става във България по два начина,като първият е масов=Некой да ти каже или да си в някоя тролинг група,като например Горнобанската или Пазарджишката където инфото се разпределя строго-секретно между свои хора ите-така!
Това ти е по-лесния вариант,но по-ценен е втория в който си САМ и търсиш тъпо и упорито ЦЕЛИТЕ СИ,докато не ги достигнеш,каквото и да ти струва това във финансово или психическо състояние!
И една любима сентенция на Троли в която се кълне:"Когато можеш да се справиш сам,не ти трябва друг и резултатът ще е по-съдържателен"!
Все пак темата е конкретна за "Въдица и макара за тролинг",та се придържайте да не стане "манджа с грозде"-775страници!

Тва е друга бира, мерси колега, кратко и ясно, там където е възможно веднага ще има корекции в такъмажа, че времето си върви и Септември наближава, рибоците ще си търся сам и съм сигурен ,че във времето ще ги намеря...Troli Rapala написа:Съгласен съм изцяло с мненията на Тоци,явно е отсял плявата и ти показа две теми от които ще се ориентираш за воблерите!![]()
Въдицата ти е прекалено дълга=неудобна за риболов от лодка,но това ще го разбереш при докарването на рибата до лодката=колкото е по-голяма,толкова по-трудно или неудобно ще ти е,да я стигнеш!Сонарът ти също не е за тролинг,защото работи на 400/800кХц с прекалено широк лъч=много шум и отчита само големи риби,но пък виждаш прекрасно дъното,освен това са му малко ватове Пико до Пик!С една дума ти трябва сонар 200/83кХц за тролинг!
Влакното също нищо не ми говори,като параметри и защо треа да е непременно плетеняк?
![]()
![]()
Акцията на въдицата 80-120грама ми говори дебел колец
,който няма усещане и обратна връзка с воблера!Хубавите и скъпи воблери са най-леките възможни за размера си и обикновенно са по 7-15грама=.......тука съм тайна-защо!
![]()
По същата логика са направени и най-добрите и скъпи прътове=търси се ЧУВСТВИТЕЛНОСТ!Мултито е неудобно при битка или замятане за бързо облавяне на бели риби!
Та с две думи можеш да разчиташ първоначално само на късмет и опитът ще ти покаже къде са ти грешките в такъмите!
![]()
Самото достигане до рибите става във България по два начина,като първият е масов=Некой да ти каже или да си в някоя тролинг група,като например Горнобанската или Пазарджишката където инфото се разпределя строго-секретно между свои хора ите-така!
![]()
Това ти е по-лесния вариант,но по-ценен е втория в който си САМ и търсиш тъпо и упорито ЦЕЛИТЕ СИ,докато не ги достигнеш,каквото и да ти струва това във финансово или психическо състояние!
![]()
И една любима сентенция на Троли в която се кълне:"Когато можеш да се справиш сам,не ти трябва друг и резултатът ще е по-съдържателен"!
Все пак темата е конкретна за "Въдица и макара за тролинг",та се придържайте да не стане "манджа с грозде"-775страници!
![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ти си действай и така,че най-важната процедура е в трупането на часове в тролинга,пък от там опита ще ти покаже най-вярно,дали си съгласен с мен или не за корекцията в такъмите!

Прогледнах...
едно голямо благодаря за един голям човек,
нека "товарния влак" те удря при всеки излет колега
колкото повече такива хора, толкова повече усмивки ще има по лицата ни