ПРОМЕНИ ПРИ ОБЯВИ КУПУВА / ПРОДАВА

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

Заключено
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ПРОМЕНИ ПРИ ОБЯВИ КУПУВА / ПРОДАВА

Мнение от glmv »

Здравейте, колеги! Моето мнение за новият облик на обявите е, че така е по - добре. Подредени и категоризирани и всеки, който търси нещо конкретно, много по-лесно и удобно може да го намери.Според мен има два пропуска, които не са толкова съществени, но все пак като се прави нека да е максимално добре.
Първият пропуск според мен е, че промо обявите се появяват без оглед категорията. Разбирам, че този който си е платил за по - популярна обява това му допада, но масово се пускат нормални безплатни обяви. Идеята ми е те да са най-горе на страницата, но на съответната категория, а не над всяка категория.
Второто нещо, което не открих е т. нар. некоректни купувачи и продавачи - докато се натрупа рейтинг, защо тази тема не се остави някъде из форума достъпна, а не да се чака да се натрупа отрицателен рейтинг.
Това е от мен, като цяло замисъла за новия облик много ми харесва,с изключение на двете по горе написани от мен бележки, и ако се запази така би бил много удобен за всички. Похвала за труда, който сте вложили и желанието за развитие на портала. Хубав и спорен ден желая на всички колеги! Наслука!
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

ВАЛЬО написа:КОЛЕГИ,ПРЕСТАНЕТЕ С ПРОСТОТИИТЕ ОТ 10 СТРАНИЦИ 8 С ТЪПИ КОМЕНТАРИ(КОЛКО БИЛ ДОБЪР СТАРИЯ ВАРИАНТ)-Е НЕ БЕШЕ,ЪПВАШЕ СЕ ПО 100ПЪТИ ЕДНИ И СЪЩИ ОБЯВИ.ПРОСТО БЕШЕ БЕЗ ПАРИ.НОВИЯТ ВАРИАНТ Е В ПЪТИ ПО ДОБЪР.НЯМА ДА ИМА (НАДЯВАМ СЕ)ВСЕКИДНЕВЕН ЪП.

П.П. Извинявам се за така нареченото "викане" ,но ми писна от мрънкане и простотии,такива са нещата и трябва да вървим напред.
Че всекидневният ЪП си беше според правилата на сайта бе колега.Ясно беше написано,че е разрешено да се ЪП-ва на минимум 24 часа,просто трябваше да се промени правилото за ЪП-ване на 3 дена или на една седмица примерно,както е в някой автомобилни форуми примерно.Във форума на Рено например,дори и да има запитване към даден продукт който продаваш,нямаш право да отговаряш в тема,а отговаряш на ЛС.Отговориш ли в темата си на конкретното запитване,ти по тоя начин един вид си ЪП-ваш темата,обаче там има модератори които си вършат работата за разлика от тук и видят ли такова нарушение-трият ти темата на момента!Посещавам доста форуми и риболовни,авто форуми,кемпер форуми,форуми за домашни любимци,във всички има раздел "Купува-Продава",ама такъв облик като на онлайн магазин(както е тук в момента) в никой форум не съм видял.
Отделно,ако реша да си продавам цялото шаранджийско оборудване например(макари,пръчки,сигнализатори,стойка,стол,легло,палатка,топчета,поводи,куки и т.н.) аз 10 обяви трябва да пусна по тоя начин и респективно някой ако търси цялостоно оборудване,има да се рови като глух петел из всички категории на подфорума
teca
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от teca »

Осрахте раздел обяви.....Збогум форум!
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

glmv написа:Здравейте, колеги! Моето мнение за новият облик на обявите е, че така е по - добре. Подредени и категоризирани и всеки, който търси нещо конкретно, много по-лесно и удобно може да го намери.Според мен има два пропуска, които не са толкова съществени, но все пак като се прави нека да е максимално добре.
Първият пропуск според мен е, че промо обявите се появяват без оглед категорията. Разбирам, че този който си е платил за по - популярна обява това му допада, но масово се пускат нормални безплатни обяви. Идеята ми е те да са най-горе на страницата, но на съответната категория, а не над всяка категория.
Второто нещо, което не открих е т. нар. некоректни купувачи и продавачи - докато се натрупа рейтинг, защо тази тема не се остави някъде из форума достъпна, а не да се чака да се натрупа отрицателен рейтинг.
Това е от мен, като цяло замисъла за новия облик много ми харесва,с изключение на двете по горе написани от мен бележки, и ако се запази така би бил много удобен за всички. Похвала за труда, който сте вложили и желанието за развитие на портала. Хубав и спорен ден желая на всички колеги! Наслука!
Това с промо обявите за конкретната категория не е пропуск, а вчера умишлено го направих така, за да има повече показваемост докато се позапълнят категориите. Рейтингите на потребителите са планирани и ще се правят днес или утре. :smt023
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

pasator написа:Посещавам доста форуми и риболовни,авто форуми,кемпер форуми,форуми за домашни любимци,във всички има раздел "Купува-Продава",ама такъв облик като на онлайн магазин(както е тук в момента) в никой форум не съм видял.
Не си видял, защото изисква време, ресурс и кинти, както и някаква мисъл за развитие. То е най-просто да хванеш да накараш приятел да ти инсталира форум. Правиш разделите "продава" и готово.
pasator написа: Отделно,ако реша да си продавам цялото шаранджийско оборудване например(макари,пръчки,сигнализатори,стойка,стол,легло,палатка,топчета,поводи,куки и т.н.) аз 10 обяви трябва да пусна по тоя начин и респективно някой ако търси цялостоно оборудване,има да се рови като глух петел из всички категории на подфорума
Когато решиш да продадеш всичко на веднъж ще го пуснеш в Други->Комплекти ;)
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Списъчният вид на стария беше по добре от решетката сега :wink:
Аз там съм пораснал...
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

teca написа:Осрахте раздел обяви.....Збогум форум!
Сбогом
WINNERS DON'T USE DRUGS
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

Пак предлагам.Помислете за закупуване на кредити с отстъпка,както е в повечето продавалници.
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

bobo_33333 написа:Списъчният вид на стария беше по добре от решетката сега :wink:
Да,така е. При стария вариант с един поглед се вижда кои са новите обяви, кои са стари, но са преглеждани вече, по кои има нови коментари. Да не говорим колко лесно и бързо се намираше интересуваща ни обява, която сме коментирали вече. Може ли админа да отговори как ще се решат тези проблеми в новия раздел? Как например да проследим интересуваща ни обява, която сме/или не сме/ коментирали? Трябва ли всеки път да влизаме в собствените си обяви, за да видим, че има коментар по тях? Или ще се намери начин за съобщение за коментар по собствената обява? :?:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

fixxer написа:
pasator написа:Посещавам доста форуми и риболовни,авто форуми,кемпер форуми,форуми за домашни любимци,във всички има раздел "Купува-Продава",ама такъв облик като на онлайн магазин(както е тук в момента) в никой форум не съм видял.
Не си видял, защото изисква време, ресурс и кинти, както и някаква мисъл за развитие. То е най-просто да хванеш да накараш приятел да ти инсталира форум. Правиш разделите "продава" и готово.
Не мисля така колега,просто в другите форуми си е както беше тук преди,защото така е по удобно за потребителите на тоя сайт,отделно там модераторите следят темите за нередности,за злоупотреби,а тук освен теб и Барута не съм видял някой модератор да прави забележка за обява която не е според правилата на сайта,последно време не съм видял и тема в която всичко е продадено(респективно закупено) ако темата е била в раздел "Купувам" да бъде заключвана както беше преди време,а чакаме да се самоизтрие с течение на времето.Незнам какви са правата на модераторите в тоя форум,но ми се струва,че повечето модератори тук са такива само заради факта, на аватара ми да пише модератор
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

pasator написа:
fixxer написа:
Не мисля така колега,просто в другите форуми си е както беше тук преди,защото така е по удобно за потребителите на тоя сайт,отделно там модераторите следят темите за нередности,за злоупотреби,а тук освен теб и Барута не съм видял някой модератор да прави забележка за обява която не е според правилата на сайта,последно време не съм видял и тема в която всичко е продадено(респективно закупено) ако темата е била в раздел "Купувам" да бъде заключвана както беше преди време,а чакаме да се самоизтрие с течение на времето.Незнам какви са правата на модераторите в тоя форум,но ми се струва,че повечето модератори тук са такива само заради факта, на аватара ми да пише модератор
+1 :smt023
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Като чета коментарите ,май на повечето проблема им е ,че няма да могат да ъпват обявите по 10 пъти на ден ,за едни проблем за други комфорт,аз не виждам никаква разлика с преди относно търсенето ,защото като влезна давам "Покажи най нови обяви" и ми ги показва със снимка ,час,дата,дори само по снимката се ориентирам дали си заслужава да прегледам обявата.Публикуването на обява е в пъти по улеснено и подредено ,защото дори снимките може да се качват директно от компютъра а не както преди да ги прикачвам през различни сайтове.И още доста плюсове откривам ,просто май е нужно време на повечето колеги да свикнат и ще се убедят в това.А и като гледам fixxer-a е благоразумен към препоръки ,така ,че колеги давайте идеи как нещата да станат още по добре и лесни за използване.Поздрави
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

pasator написа:....Незнам какви са правата на модераторите в тоя форум,...
Ако случайно погледнеш какво е написано , ще видиш че под всеки подфорум си има и името на съответният модератор който има право да модерира там :idea: То верно че писател изпреварва в много случаи читателя ама е хубаво да се погледне преди да се изръси поредната глупост . Демек поста ти в случаят е напълно безмислен от където и да се погледне , а подкрепянето му от lishev_64 ще рече че не си сам :wink: :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Павел Иванов написа:
pasator написа:....Незнам какви са правата на модераторите в тоя форум,...
Ако случайно погледнеш какво е написано , ще видиш че под всеки подфорум си има и името на съответният модератор който има право да модерира там :idea: То верно че писател изпреварва в много случаи читателя ама е хубаво да се погледне преди да се изръси поредната глупост . Демек поста ти в случаят е напълно безмислен от където и да се погледне , а подкрепянето му от lishev_64 ще рече че не си сам :wink: :lol: :lol: :lol:
Абе баш пък да са глупости......айде сега :D Много добре знам,че в даденият подфорум модерира само един модератор,ама в раздел "продавам" в другите форуми да не би да модерират по 100 модератори? :wink:
Както писах по нагоре,освен двамата админи не съм видял в подфорума "Продава" някой модератор който има право да модерира да е правил забележка за нередности в обява или нещо подобно.
По напред Админа беше написал,че и модераторите нямали време да отделят по 2 часа на ден да преглеждат обяви.Ами като нямат време.....да ги сменя бе.Преди като бяха Jechev и Стоян(slivnaliata) модератори на подфорума всичко си беше ОК-редовно се правеха забележки,триеха се дори обяви които не са съобразени с правилата и не се позволяваше ЪП-ване по 10 пъти на ден
Аватар
atanasov1589
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atanasov1589 »

ВАЛЬО написа:Пак предлагам.Помислете за закупуване на кредити с отстъпка,както е в повечето продавалници.
Аман от ТЪРГАШИ
Много ти се виждат 2.50 за смс,а същевременно с две ръце подкрепяш нововъведенията
Заключено

Обратно към “Съобщения”