Заргана май доста се раздвижи ...

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

ШЪ СЪ СТЪРАЙМ ! :D :D :D :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Малкото рибарче
новобранец
новобранец

Мнение от Малкото рибарче »

Бравос, бравос, Чурулик! Днес и по нашия край даваше доволно, та не мога да се оплача! Дано да задържи времето така, че да приговим зимнината :lol:
Не съм ловец, но съм рибар!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Нещо много вдигна вятъра при нас след обяд,че да видим дали ще става утре.Май го дават пак да се разваля времето.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Дъжд от 5ч до към 10-11ч,ориентировъчно,t-18-20,вятър западен 5-12м/s.Между другото вчера бях на Ной към 14 часа,и погледнах отвън,към морето имаше двама колеги които вадеха заргана,въпреки силния вятър отвън беше подветрената страна и си работеха много добре,нямаше вълна.
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Спокойното море предвещаваше добър улов. От мерак бяхме разпънали сопите на трета краневска буна още по тъмно. До 7 ч обаче нямах никакъв удар. После взе да се пипа, едва-едва, на двайсетина метра от камъните. Започнах да вадя риба през десетина минути, колегата до мен също. Имаше още няколко рибари, които мятаха бомбарди, а и бяха хвърлили няколко пръчки на дъно, но без успех. Зарганът се въртеше на точно определено място, което, с голяма доза шанс, аз бях уцелил. След 9 ч. започна да духа откъм морето, отначало слабо, едва доловимо, но после се усили. Канех се да сменям бомбардата с по-тежка, и тогава нещо опъна яко и със зор го отлепих и поведох. Помислих, че е кефал, но се оказа едър зарган. Оказа се и последната риба за днес, тъй като времето стана неприятно за риболов. На връщане проверихме какво става на буната на Писател. Там нямаше много хора. На северния край двама души бяха заметнали на дъно, към брега и, за 15-20 минути, докато бяхме там, единия извади две добри платерини. Другите не вадеха нищо. Минахме и през Траката. Заргани, иларии – почти никакви. Лодки се прибираха от морето с по 5-6 кг едър сафрид на човек.
Рекапитулация: заргани – 12, иларии – 2 и няколко гюмюша.

Изображение

Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Мога само да кажа,че май навсякъде е било абсолютно същото.Сутринта с жена ми решихме да посетим по-известните публично места и отпрашихме на юг.Още с пристигането стана ясно ,че свободни места вече няма, и се наложи да се поразходим малко,докато открием нещо що годе сносно. Рибата вървеше доста вяло,но и на добрите места беше същото. Решихме да се преместим ,и се сетихме за едни камънаци на 4-5 км. северно. Оказа се , че и там има риболовци,а южния вятър се беше усилил значително,което ни даде и отговор на въпроса "Защо няма риба"? До мен беше застанал един колега ,който изкара страхотен зарган. Наистина голям "каиш",евала му на човека. При това нямане,не ни остана нищо друго,освен да си похапнем сандвичи и да пийнем кафенце.Все пак излета си е излет.Нали не сме в къщи! Към 11,00ч. лекичко си бихме камшика /останалите колеги вече си бяха тръгнали/ и се прибрахме по живо-по здраво. Като краен резултат - 10 заргана /средна големина/. Преди малко ми се обади един приятел от Шкорпиловци. Същата "умряла" работа и там. Ако и утре остане същия южен вятър,просто "нямам куража да ви го кажа".
Наслука на всички!
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

с

Мнение от mishel »

Днес направих боино кра6тене на новите таками,за чиито избор ми помогна 4yрyликpen4o за което много мy благодаря,кам 6,20 бях на 3 бyна вече имаше 4 човека,за няколко минyти сложих такамите и заметнах с парвото хварляне зарган... след това малка паyза когато по4на да калве кам 7 моjе би.Dо 8 и 20 вече нямах червеи резyлтата беше 26 заргана.Обадих се на ба6та ми да става да ми носи червеи,като меjдyвремнно взех назаем от един колега.Лових до 11 и 20 когато свърши и втората доза.Резyлтата 40 заргана,3 истарвани за6тото не си правех трyда да слизам от тетраполите на бyната а ги слагах в торба провесена на камака и едно касане на кyката от голяма платерина.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Само така! Щом като ти си доволен,значи и аз съм доволен.Браво! Следващия път , още повече. При мен нещата не изглеждаха така,но това е риболова. Главното е ,когато морето пуска пяна ,да си там и то с курбанджийската лъжица. :D :D :D :D :D :D
Пък като няма,значи няма.Остава ти излета , чистия въздух и разговорите с останалите колеги.
Наслука!
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

40 заргана си е постижение, а при това нямане е направо подвиг! Браво, mishel! Надминал си учителя си :) !
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

с

Мнение от mishel »

не само ас хва6тах,вси4ки хва6таха,кои повече кои по малко и много илария даваше...а за вчера казаха че о6те повече е давало
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

:)

Мнение от mishel »

Солено,мерси за саветите:)А за риболова просто сам нов в този риболов,хва6тал сам по няколко риби... и сега реших да се васполzвам от момента:) А за червеите ако бяха като твоите мойеше и дрyго да е полойението,моте от треска бяха болни и сигyрно постят,а твоите... леле мале аиде наслyка и yспех
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mishel »

Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

И днес не пропуснахме хубавото време. Кофти,че цяла Варна се беше изсипала на риболов. Само дето не се прескачахме един-друг,но това е част от играта,така че........ Учудващо,но първите риби,които взехме на плаваща бомбарда бяха сафрид.Всеки си дръпна по един-два, и пасажа си замина.Ама хубав,едър,мазен сафрид за скара. Като цяло ,улова не беше лош,предвид цапането,пляскането и т.н.т. - 26 заргана, 1 сафрид и 1 едра платерина. Това, до 10,30ч. Специална информация за колегата Soleno - рибата я хвана жена ми.Аз само дрямах и се мотах около нея.Нямаше смисъл да се мъча,щото така или инъче,рибата пак влиза в къщи. :D :D :D :D
Джо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Джо »

Много ми се ходеше ми се на Шабла, но чух крайно неблагоприятни отзиви за този тараф: приятелска компания в четвъртък се върна оттам без нито една риба. Затуй реших да не рискувам и посетих галенския плаж. Още не беше съвсем просветляло, а рибата си вървеше. Рано-рано стана и доста населено - по камъните накаца сума ти народ. Загубих ценни 15 -20 минути, за да приготвям такъмите и да давам инструкции на един млад рибар. Конкуренцията се възползва, разбира се, от моето бездействие и през това време дърпаше зарган след зарган, все с прилични размери. Към 6.30 и аз се включих в риболова. Удряше почти на всяко хвърляне, но доста риби се откачаха. Извадих един дебелак, но той си остана единствен. Илария нямаше. Риболовът беше до към 8 ч, после замря. Вятърът стихна, пекна и слънце, но рибата тъй и не се появи повече.

Изображение
Последно промяна от Джо на Нед Сеп 16, 2007 5:35 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Kok0
новобранец
новобранец

Мнение от Kok0 »

Първия ми улов на зарган :)
При условие, че сам ловил само на торен червей щото днес в гърция има парламентарни избори и нищо не работи :(
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=173566
Е благодаря на всичките от форума за съветите
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”