Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Сом на тролинг
Дааа, вярно е има някаква измама с тоя клип. В началото е с различна пръчка и макара, и при първото показване на сома ясно се вижда, че е закачен с Ред хеда. А в края на ваденето е с друга въдица и макара и се вижда, че го дърпа за зеления джоинтед, а ред хеда виси свободно, явно скъсан по-рано. Абе и при него със сигурност има доста гелета, но важен е краиния резултат.
И какво излиза сега, че може един и същ сом да бъде закачен два пъти, не само у БГ
И какво излиза сега, че може един и същ сом да бъде закачен два пъти, не само у БГ

Измама има, но пича ясно си казва в един от коментарите в седмата минута от клипа, че
"...Сега вземаме друга пръчка и поставяме нова примамка по-близо до устата. Сега се боря с този нов прът...", което за мен значи "Затърмъчваме го с другата пръчка и продължаваме да го вадим (може би спортсменски????)".
"...Сега вземаме друга пръчка и поставяме нова примамка по-близо до устата. Сега се боря с този нов прът...", което за мен значи "Затърмъчваме го с другата пръчка и продължаваме да го вадим (може би спортсменски????)".
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нямам възможност и за това компенсирам с писане!Аз не хабя енергия излишно и преди 10години си зададох правилния въпрос при същата ситуация,като вашата и си отговорих правилно за да ми носи емоции през годините.Ако бях заложил на "лов с опашка",още щях да съм капо фактологически!Въпросът е -"Защо толкова голяма риба се храни с толкова дребни рибки,като Шад-Рап 7см и Денсър 7см.?кмета написа: Не ми се пише дълго!
Ако някога драснеш към Стамбули и желаеш да пием по ракия, бих побъбрал с удоволствие!

-
- ще става разбирач
Това съм мислил да го приложа, в случай че ме удари яка риба на калпава примамка! Мина ми през ум и сега при великденските премеждия, но рибата се бе предала! Няколко пъти ляга до лодката и се оказа, че не държа чак толкова да извадя, като така и така ще я пускам!nkolev66 написа:Измама има, но пича ясно си казва в един от коментарите в седмата минута от клипа, че
За мен този факт бе изненада и нов момент! Явно това, което исках да изживея, като борба с рибата напълно задоволи страстта ми!
Тъй като сомът бе хванат за опашката, само от тежестта си главата му висеше и така не позволяваше да пъхна канджата под хрилните капаци! Да я забия в тялото стана ясно, че е нещо, което никога няма да сторя! Това е класически пример за приложимост на този вид тактика! Разбира се в случай, че непременно държиш да извадиш рибата!
Ако този сом имаше шанс да ми стане личен трофей,

-
- ще става разбирач
До като трае забраната, трябва яко да напъваме работата, че да освободим мегдан за после! Тъй сме я докарали!toci23 написа:Кмете,разкажи малко за сометата бре-докато е забранакмета написа:Стига да желаеш, не е никакъв проблем да използваш канджата така, че да пощадиш рибата!последните от Стамболията
![]()

Тайната е, че всяка година, ритуално хвърлям главата от никулденския шаран в Стамбулиеца!

На миналогодишния Никулден обаче, поглеждам жена ми разчекнала главата и скубе месо да нахранела котката! Олеле! После пък някъде я затри из фризера и няма намиране! Отиде викам годината!
Като ударихме на Велик ден двата сома, викам да пием вече по бира! Отварям хладилната чанта, бутам за мезе, изкача пакет!

Намерила я милата и ми я турила! Била в лодката през цялото време!

Познай дали не я дадох за шоково замразяване, вакумиране и други обработки за устойчивост!

Живот и здраве да е! С мен цяла година!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Добре казано!~И аз това се опитвам да разясня,че в крайна сметка е най-важно Личното преживяване по време на Битката,а не килата на рибата,които са само статистика без емоция!кмета написа: За мен този факт бе изненада и нов момент! Явно това, което исках да изживея, като борба с рибата напълно задоволи страстта ми!

Аха,значи такава била работата!Излезе главата накрая!Сега аз какво да правя!!!?Какво,отивам и замесвам тесто за два-три рибника,че да има за откриването!Ти всъщност кога я намери,като търсехте торта ли?
-
- ще става разбирач

...Апела тестото и не дава да я загънеш!

Открихме сезона на щуката-с три бебета сомета

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Итрите си плуват обратно-заснети с клипчета при пускането,да не започнат моралистите 

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Леле,ква ви е малка лодката!toci23 написа:Итрите си плуват обратно-заснети с клипчета при пускането,да не започнат моралистите

[quote][/quote]Здравейте колеги.Попаднах на един сайт с воблери които изглеждат удачни за тролинг.
Гледам че има и такива с метални лопатки.Мисля да ги пробвам ама се чудя някой дали ги е
пробвал вече да изкаже мнение.
http://jacko-wobblers.weebly.com/104210 ... 81080.html
Гледам че има и такива с метални лопатки.Мисля да ги пробвам ама се чудя някой дали ги е
- dakataegotin
- научил се да хвърля
Аз съм изкарал доста щуки и кленове с тях по Тунджа. Тройките им са доста слаби- сменям ги с Оунъри. Момчето, което ги прави е от Елхово. За тези пари ловят добре.
Става въпрос за 6см- те, а не с желязната лопатка.
Става въпрос за 6см- те, а не с желязната лопатка.
Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
Не се колебай, колега! Воблерите за много уловисти и спокойно може да се конкурират с най-известните марки на пазара. Човекът, който ги произвежда знае какво прави.ULDO1 написа:Здравейте колеги.Попаднах на един сайт с воблери които изглеждат удачни за тролинг.
Поздрави!