Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Кърджалийска област
Модератор: sapuna
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Кърджалийска област
Все ми разправят, че на Островица и на нулата на Ст. кладенец нищо не се обаждало, та за това и не съм скокнал до там, макар че ми е най-лесно. За Сутлийката на момчилградския разклон, на моста се чува, че койт може вади по някой скобар, ма това е само от слухове. Та който иска да пробва, аз се дво и три умя
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Един колега, приятелите му ходили на "реката" и шибнали 5 скобара по 5-600 грама. Но не знае на коя река. Предполагам че е на спирка Джебел. Ще можа да ми обясни чак на 2-ри когато сме на работа.
-
- кандидат преподавател
Не съм ходил в отминалите почивни-от 23.12.от 14.00 ч до 26.12. в 09.00 ч.съм се занимавал само с ядене и пиене
Същата работа е в момента-при мен по принцип няма "закриване",така,че най-реално е ,да мога да се изстрелям на 02.01.12г.,стига да не стане бедствено положението със снеговалежите.Няма да ми е речен излета, обаче,най-вероятно пак ще е някъде по яз.Кърджали.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Утре смятам да ходя на Широко поле , до кораба.Ако някой иска да идва да свирка.Ще хвърлям за каракудан.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- новобранец
Честита Нова 2012 Година колеги!
В края на изминалата година бях в гр. Кърджали. На 27.12 и 28.12. 2011г. ходих за риба на реката, на разклона на Джебел и Момчилград (под моста). Имах удоволствието да уловя няколко скобара (алая на местен език), няколко клена и морунаж. Реката беше бистра и нивото е ниско. Голяма част от рибата се е групирала малко по-нагоре от моста и там добрите места бързо се заемат.
Такъма с който лових беше: плувка 1гр., за да хвърлям малко по-навътре; утежнение: група от еднакви дропери, на края микровирбел и повод около 30 см.. На 5-7см. над куката на повода слагам още един дропер, защото кълвеше предимно на стирепор. На куката слагам и червено мънисто. Повода ми беше 0,08, но хванах и на 0,12, за предпочитане е 0,10. Кука N12, N14.
Клена взема хубаво на бял червей.
Доволно количество риба има и около самия мост.
На 29.12.2011г. бях на яз. Кърджали, на Емоната. Лови се от заведението, но аз лових в заливчето и за 2-3ч. хванах доволно количество уклей и бабушка, но трябва храна.
Надявам се да съм ви бил полезен.
На всички риболовци пожелавам успешна нова 2012г. и нека винаги да си почистваме мястото,след риболов,защтото Господ ни е дал прекрасна природа и трябва да я пазим чиста!
В края на изминалата година бях в гр. Кърджали. На 27.12 и 28.12. 2011г. ходих за риба на реката, на разклона на Джебел и Момчилград (под моста). Имах удоволствието да уловя няколко скобара (алая на местен език), няколко клена и морунаж. Реката беше бистра и нивото е ниско. Голяма част от рибата се е групирала малко по-нагоре от моста и там добрите места бързо се заемат.
Такъма с който лових беше: плувка 1гр., за да хвърлям малко по-навътре; утежнение: група от еднакви дропери, на края микровирбел и повод около 30 см.. На 5-7см. над куката на повода слагам още един дропер, защото кълвеше предимно на стирепор. На куката слагам и червено мънисто. Повода ми беше 0,08, но хванах и на 0,12, за предпочитане е 0,10. Кука N12, N14.
Клена взема хубаво на бял червей.
Доволно количество риба има и около самия мост.
На 29.12.2011г. бях на яз. Кърджали, на Емоната. Лови се от заведението, но аз лових в заливчето и за 2-3ч. хванах доволно количество уклей и бабушка, но трябва храна.
Надявам се да съм ви бил полезен.
На всички риболовци пожелавам успешна нова 2012г. и нека винаги да си почистваме мястото,след риболов,защтото Господ ни е дал прекрасна природа и трябва да я пазим чиста!
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз ходих там преди 7-8 дни.Не бутна изобщо. Хвърлях с 2 фидера и храних яко на дистанция 30-40м. На плувка пробвахме на бял и нямаше бутване. По добре се ореантирай към спирка джебел, с по финен такъм.Антон Тонев написа:Утре смятам да ходя на Широко поле , до кораба.Ако някой иска да идва да свирка.Ще хвърлям за каракудан.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Ей сега се връщам .Ходих на бента зад Маказа.Пътя до там е сняг и е замръзнало.Вода бол, риба -таратанци
.След това се преместих на въжения мост на Глухар-същата работа.Под моста на спирка джебел, май Веселин Маринов имаше концерт
, толкова много рибари имаше.Незнам, може и аз да съм карък или толкова си мога
.Ако някой от концерта там е извадил нещо да сподели.

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
колеги някой ходил ли е към дъждовница\на яз кърджали\има ли вода там от към дерето Много алаи вадихме на това място преди години
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега,"преди години" вадехме от всякъде риба.Имаше. Сега за това няма.А вода на залива на Дъждовница има. Ако ходиш пиши как е било. На мен това ми е любимия залив на язовир Кърджали.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Темата на Кърцата съдържа повече от изчерпателна информация.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=57358
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=57358
Здравейте!Кажете хубави места на яз.Кърджали за палатка .Обиколих го целия ,но освен в началото на язовира ,където се влива реката от страната на село боровица други не видях ,за разлика от студен кладенец където има много удобни места.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Няма хубави места за палатка за Кърджали. Даже там ,където си видял е пълен ташак. Пек,кал,народ...alparu написа:Здравейте!Кажете хубави места на яз.Кърджали за палатка .Обиколих го целия ,но освен в началото на язовира ,където се влива реката от страната на село боровица други не видях ,за разлика от студен кладенец където има много удобни места.
-
- кандидат преподавател
И змии,чат-пат някоя мечка,че и кърлежи 

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Малко под село Главатарци .

На 5-600 метра над хижа Боровица.

На 5-600 метра над хижа Боровица.

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- Антон Тонев
- сериозен играч
Ако търсиш риба- тук

Ако търсиш красота - тук

Ако търсиш красота - тук

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!