Дървен харпун

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Дървен харпун

Мнение от alex_vp »

Миро ако можеш да ми обясниш на мен къде се намира тоя склад,че да мина да погледна, щото в последния склад за дървен материал, в който ходих ме гледаха като голям камък като ги питах дали имат тик, а и даже ме питаха какво е това :)
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Алекс това е мястото:
Бургас
ЛЕСОЦЕНТЪР
Адрес: Северна промишлена зона - ул. Крайезерна ( от трапезица караш посока езерото вая и веднага след надлеза в дясно за да слезлеш долу и това е улицата)
Телефони: 056831055; 056875012; 0888201044
Факс: 056831055
E-mail: lessocenter@lessocenter.com

Само ще те помоля да ми кажеш свършил ли си работа за да знам, защото аз не съм ходил. :smt023
Последно промяна от adventurebg на Пон Ное 30, 2009 10:33 pm, променено общо 1 път.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Отиваш преди Крайморие в магазина на Върбанов там има халета кадето ремонтират яхти , и питаш дали им е остананал тик от ремонтите ако имат останал го продават.Но съвета ми е свържи се GUNMAN (Владо) той ще ти обясни всичко.Не искам да те обесукоръжавам направих няколко харпуна и в краина сметка пак стрелям с харпун на Владо Акула.Етого и харпуна.URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.15484821]Изображение[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.15529383]Изображение[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.15543121]Изображение[/URL]
paco_lz
новобранец
новобранец

Мнение от paco_lz »

gunman написа:Пако, спусъчето и ластиците ти са при мене. Пазя ти ги. :wink:
Пък иначе виж в моята галерия, открадни там каквото можеш от моите оръдия. Точно затова съм ги сложил там, за да ги гледат момчетата и да ги ползват за юрнек. Иначе за какъв дявол да се наричаме хора, ако не си помагаме един на друг. А някой ден ще почерпиш :drinkers: .
Виж сега gunman това спусъче при теб си е твоето,моето аз ще си го направя.А относно тая думичка открадни ,не се прави че ти си открил Америка.Предполагам месеци си чел в нета преди да направиш първия си харпун ама нали =открадни..А за харпунитети мисля че са перфектно направени и е съвсем нормално човек като реши да прави нещо да търси съвършенното за основа на модела си. :wink:
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Колега Пако поразгледай из сайтовете кога са направени първите кчествни дървени харпуни в БГ.и от кой и тогава пиши.И все пак успех в начинанието.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

можеше и да си премълча , но не съм такъв човек , ...един от първите потребители на Спиърфиш съм , по първи и от Добс дори , Акулата влезе за пръв път там години след това ...ще се повторя - първия качествен дървен харпун в Бг , го направи Добс и още си стреля с него , ползва за информация най-вече италиански сайтове , самият той владее италиански...първото инфо по Спиърфиш , той го пусна ...след това много други като ККК и Акулата си направиха харпуни...не защитавам Добс , нито ми е приятел , напротив заради него ми е втория бан там ...тогава много като него не бяха на Ти с гмуркането , аз спорех с тях и общо взето не се разбирахме ...сега са вече по напред от мен :D ...това е нормално ....Гринго запозна Акулата с един българин живеещ в Америка и произвеждащ дърв. харпуни , от него Акулата дръпна още повече напред ...без нета Акулата щеше да си прави само неговите странни първоначални разработки подходящи може би само за сомовете и шараните в гьола , но не и в морето и океана - имаше и такива в началото...Акула приятелю , не ми се сърди , но за мен Пако е прав :!: ...но този факт с нищо не прави твоите пушки по малко перфектни , имал си инфото - верно , но и си дал много от себе си ...поздравления за което !!! :drinkers:
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Тук не става въпрос кой е най най или кой е първи!!! Акулата го е напислал просто така на шега и не трябва думите му се приемат буквално Пако (открадни) имам в предвид.
Успокойте топката малко!! Тук сме за да си помагаме и да обменяме опит така че успех на всички :D
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Моето мнение е, че колкото и голяма информация да има човек от нета, това е само 50% от осъществяването на проекта.
Аз например не бих се наел да си правя харпун, ако ще на теория да съм подготвен и на 100%, защото нямам нужните умения, инструменти, база и пр. Моите наблюдения са, че почти всички които се наеха да си правят, първите им харпуни не станаха много сполучливи. Едва след направата на по няколко бройки, на принципа проба-грешка и след много много умуване започнаха да изчистват недостатъците, но и до ден днешен надали са създали съвършения харпун.
На Владо Акулата съм виждал доста от харпуните, но за съжаление не съм стрелял с нито един от тях и затова не мога да изразя мнение за качествата им.
Всеки е в правото си да опита да си направи въпросното изделие, а е друг въпроса дали то ще стане сполучливо, но за едно съм сигурен, че много труд, нерви и парички са нужни за осъществяването му.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

Миро, ходих днес до лесоцентъра - имат тик, цената е 45,60лв. за талпа с размери 400/125/25см
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Алекс на мен ми трябва за един харпун, но не ми е спешно. Ако обаче ви остане бих ви го платил.
Аватар
alex_vp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alex_vp »

То и аз не съм си купил, само ходох да разбера точно цената и в каква форма го продават. Че то и на мен не ми е спешен. Като гледам ми се струва, че може да стигне за 2 харпуна (опити за харпун) :), така че по-нататък може да направим партия направо
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Въобще не можах да разбера аз ли станах причината за поредната караница.Ами... сигурно. :mrgreen:
Пако, въобще не съм искал да те обидя или да ти нараня достойнството по някакъв начин, заради което не смятам да ти се извинявам.
Стара мъдрост е че не бива да помагаш на някой, който не е искал това от теб, защото по този начин индиректно му показваш че е слаб.
Е ... и аз сгреших, че изказах готовност да помогна на Пако.
- Пако, не съм искал да те изкарам некадърен. Даже ти желая успех в начинанието.
Това е.
Наистина тръгнах трудно в началото. Наистина Гришата ми помогна да се свържа с най-добрия спеаргънбилдър в света и да ви кажа ли честно и открито с какво най-много ми помогна той: С надежда и с кураж.
Материалите които той използва - дърво, смоли, импрегниращи смеси и т.н не мога да използвам поради простата причина, че за да дойдат до България стават златни в буквалния смисъл на думата.Но все пак, всеки път когато съм се сривал психически от неуспеха си, той ме е подкрепял от хилядите километри които ни делят.За което ПОКЛОН. :prayer: :prayer: :prayer:
Едно от материалните неща, което той изпрати на нас, българските подводни ловци, това са ластиците за харпун 14.5мм.
Знаете ли в самото начало каква борба беше, за да убедим дебелите тикви, че постоянното зареждане на дебели ластици може сериозно да травмира гръдната кост на ловеца, а едно възпаление в тази зона е само на 5 сантиметра от сърцето и че тънкия ластик е много по-бърз от дебелия.
Как да ги убедиш, че старите и легендарни харпунджии по нашето черноморие едно време са взимали ноооого риба (наистина) с ластиците G20 (легендарни като Audi Kuatro в ралиспорта) ама тогава каква е била рибата по нашето крайбрежие.Ватусе, я кажи какви бяха рибните потоци преди 20 години.А ти Булти, помниш ли? Такива са били годините, такава е била рибата, такъв е бил риболова, това е бил ластика тогава.Тогава и ЛАДА 1600 беше върха на семейното благоденствие и мечтата на всеки един младеж, ама вече не е така.
Който не е хващал харпун с такъв ластик (14.5mm)на него, той е изпуснал толкова много, колкото не може да си представи. Питайте Тони Митев, Лъчо Терзиев, неговия приятел Благо Голев, Веско Томов, Коцето Канавров от Балчик, Явор Иванов... А даже има и едни "екземпляри", дето едно време ми се подиграваха открито в нет-а, а сега заявяват такива чрез други хора. Хи-Хи-Хи. Не съм карезчия бе, хора. :lol: Споко.
А да на някой да му е минало през акъла, че както във въдичарския риболов едно време и в сегашния няма място за сравнение на такъмите, така и в посводния риболов нещата са прогресирали толкова много напред, колкото никой никога не си е представял преди 10-15 години. Не е вече оная риба, която беше едно време. Трябва си вече и по-прецизен такъм за нейното отстрелване.
Е... много хора допринесоха своето, като дадоха немалко от себе си, но не е сега момента да си мерим пишките за това.
Едни намериха хубави и евтини костюми, за които едно време не бяхме и мечтали, други намериха начин да ни "запознаят" с карбоновите плавници, сликонови малообемни маски и т.н. и т.н.
Аз моето зрънце го виждам при харпуните.Толкоз.
Толкова съм могъл и с толкова съм помогнал.
Едно време се чудех дали с купешкия си харпун ще улуча рибата, сега се ебавам с платерините, като им стрелям от каквато си искам дистанция и се опитвам да им улуча гръбнака през хрилната перка.Който не ми вярва не мене, да звънне на Тони. Лъчо или Благо и да ги попита.Те поне са с мои сопи ще потвърдят, ако искат.
Едно време имах проблем със скоростта на истрела, сега се чудя колко по сериозни стрели да слагам, щото от "кекавите" ластици, на стрелите шестици им се взима акъла.Бясно ускорение е точната дума.
Сега знам, че веднага ще изникне на някой в тиквата въпроса за комерсиалната страна на нещата.
Да, такава има.Взимам пари за труда си. Така е. Кой не го прави. В България обаче всеки гледа какво дава, а не гледа какво получава насреща. Всеки се взрял в сламката в окото на другия.А за цената на моите харпуни не е време и място тука да дискутираме.Никога и никъде публично не съм упоменал, защото смятам, че не е редно да го правя,но съм уверен, че ако бях автотъговец сигурно щях да продавам Бентли-та на цената на Опел Кадет.Такъв съм.
Та да се върнем на ластиците.
Аз държа на името си. Държа високото качество на онова което правя. Независимо дали са "сопи" или хидравлични изделия (такава ми е професията) и за да разберете каква е цената, да може някой от вас да се кефи на хубав изстрел, мога да ви дам координатите на Прайм Лайн, за да направите запитване за минималния ордер към фирмата, за да видите какво ще ви отговорят.Ей това е цената, която съм си платил.
А като стана въпрос за спусъци, знаете ли колко ми е лесно, да си купя едно спусъче от Бентос или друг някой грък да го вградя в харпуна си?
Ама за плащам тая цена петорно, че и повече, за да имат някои хора възможността и кефа да дръннат едно телефонче ли едно лично и да си имат готов продукт с гарантирано качество, което отговаря на изискавнията и на най-капризните ловци, ама на цената на полвин гръцки такъв.
А кажете, има ли досега човек в сайтовете, в които пиша, да ме е попитал нещо лично или да е поискал помощ и да съм му отказал ?
Дали е за покритие, дали е за технология, дали е за сет, дали е за някави размери и форми, за каквото ще да е.Кажете !
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
котката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от котката »

Колеги , поздрави от Велико Търново.За мен нещата са така:
1 - набиране на информация
2 - обмисляне
3 - изработка , тестване
4 - споделяне на резултата
5 - анализ на забележките ви
6 - отново точки 2,3,4,5
По време на зимния застой има време за експерименти.Нормално е да не се получи от първия път.
Затова пък няма да се отказваме от търсенето на сполучливия харпун.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

котката написа:Здравейте колеги.Аз се казвам Недю Божков и съм от Велико Търново.Реших да си направя дървен харпун.Ще изпозвам осен.Ще ви бъда благодарен ако ме посъветвате за избор на дървения материал.Взех ластици Ф 20 на Rob Allen.Малко залитнах с диаметъра им , но ще купя и по-тънки за експериментиране.
Поздрави.
..
приятели , така започна тая тема ...дайте да не я изместваме в друга насока :!: ...Владо , Гънмен Акулов , нямам нищо против да си правиш скрита реклама , да си намираш клиенти и да си продаваш харпуните тук , аз съм само потребител на тоя сайт и не ми пука , нито ти завиждам - не съм поискал , не съм ги запукал серийно харпуните :D :D :D , но предлагам ти - отвори си нова тема и там да разглеждаме достойнствата само на твоите пушки , колко са по-хубави от другите , а другите не струват и т.н....дали ще ти разрешат админите и модераторите е друг въпрос , а как ще реагират другите вносители на конкурентни пушки - не ми се мисли ...стига с тая скрита реклама ве ...или го прави явно или не :!: ....стари трикове от време оно ...една реклама за консерви за боб в Щатите отпреди 200 год. : " Как да си направим консерва боб :...избирате най- едрите и качествени зърна боб...най-добрия сос...най-най-най и т.н. ... и ако не можете да направите това , най-лесно е да си купите от нас консерва щото ние ги правим тъй..."...само аз ли виждам аналогията тук :D :D :D :D :D
...момчета предлагам да се върнем строго към темата и да не създаваме излишно работа на Румчо

:drinkers:
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Булти написа:аз вече няма да пия :D :D :D :D :D :D :D :D
:drinkers:
Митак, голям лаврак удари- голяма дума не казвай! :D
А сега, нека и аз да кажа нещо по темата. Подкрепям изцяло казаното от Владо /gunman/. Радвам се, че го познавам и го считам за един от приятелите ми. С нетърпение чакам момента,в който някой от пишещите и четящите този форум направи и представи по- хубави харпуни от тези на Влади.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”