Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Всичко друго, само не "Тебен". Ползвал съм макари купени за 10 лв. и са много по добри от "Тебен". Купих си такава миналата година, (прави постоянно бради и навива когато си реши влакното само на 1/3 от шпулата) и откровено Ви казвам, че това е най лошата макара която ми е попадала в ръцете през съзнателния ми живот. Не си давайте парите за "Тебен". За мен това е най-големия брак който се продава на българския пазар. Препоръчвам - Риоби Екусима - само за 65 лв. и няма дертове..f1team написа:за тези пари май ще е по добре да е Тебен (Манчо), но нека и опитните колеги да се изкажат
п.п. Не се заблуждавайте по външния вид на макарите "Тебен" - лъскави, златисти и избарани - голям боклук са..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Няма спор, че Риобито е по-добро но е два пъти по скъпо от посочената от колегата макара.
За тебените тук е изписано доста, в повечето случаи положително. Един приятел има Тебен WEF на десетина излета и за сега не е имал проблеми. Аз съм я въртял още преди да я сложи на пръчката и смятам че за 30 лв е добре. Друг е въпроса, че не може да се сравнява с Риобито и Мичълите за ок. 80 лв. които имам, но смятам, че е некоректно да предлагам на човека такива макари при положение че се интересува от по-евтин модел.
Не знам защо тук е практика винаги да се предлага нещо по-скъпо от това, за което се пита.
За тебените тук е изписано доста, в повечето случаи положително. Един приятел има Тебен WEF на десетина излета и за сега не е имал проблеми. Аз съм я въртял още преди да я сложи на пръчката и смятам че за 30 лв е добре. Друг е въпроса, че не може да се сравнява с Риобито и Мичълите за ок. 80 лв. които имам, но смятам, че е некоректно да предлагам на човека такива макари при положение че се интересува от по-евтин модел.
Не знам защо тук е практика винаги да се предлага нещо по-скъпо от това, за което се пита.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
тебенчетата са перфектни макари за цената си
+ това спрете да ги гледате тия онлайн магазини с надутите си цени, по пазарите тия макарета рядко надхвърлят 30лв.
ето това макаре лятото го гледах на 26 лева на видинския пазар http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... 0-Teben-TN
това пък беше 23лв. http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Teben-WEF

ето това макаре лятото го гледах на 26 лева на видинския пазар http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... 0-Teben-TN
това пък беше 23лв. http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -Teben-WEF
- Vid
- кандидат преподавател
Извинявам се за острото си мнение по отношение на марката Тебен, може би тази, която съм купил е била дефектна.f1team написа:Няма спор, че Риобито е по-добро но е два пъти по скъпо от посочената от колегата макара.
За тебените тук е изписано доста, в повечето случаи положително.
Относно за "по скъпото" мога да кажа, че при макарите винаги евтиното излиза скъпо - Купих си Тебен за 30 лв. и след куп ядове с бради и оплитания, изтървани риби и рязане на влакно, след месец си взех що годе читава макара за 80 лв. и като добавя това че ми съсипа брейд за 45 лв., макарата май ми излезе 155 лв.
По добре колегата да изчака и да събере още 30 лв. и да си купи нещо що годе читаво, отколкото да купува буклуци. Пък в крайна сметка една спинингова макара става и за други видове риболов...
Сенека
Сенека
Няма защо да се извиняваш колега Vid макарата(Тебен) за спининг на става собственVid написа:
Извинявам се за острото си мнение по отношение на марката Тебен, може би тази, която съм купил е била дефектна.
горчив опит с два броя.
По добре това Okuma Lode Star

С монофилно влакно с плетено не е пробвана (99% не става с плетено)
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, само да допълня, от собствения си скромен опит Ви казвам - не купувайте макари на цена под 60-70 лв. Колегата czd по-горе казва че примерно Тебен може да се купи на пазара за 23 лв., сами преценете какви материали има в този продукт при положение, че повече от половината разходи са търговски надценки, транспортни разходи, мита, акцизи и др. Значи себестойността и е реално под 10 лв. Не зная някой да може да произведе макара на тази себестойност пък дори да дялка частите и от дрянови клонки, освен брата китаец. Сами преценете за какви материали и за какво качество става дума - макара Еднодневка...bobopeli написа: Няма защо да се извиняваш колега Vid макарата(Тебен) за спининг на става собствен
горчив опит с два броя.
На начинаещите спинингисти мога да кажа аз как опитах този вид риболов - взех най-леката дънарка, сложих и най-леката дънна макара която имах и един 0,25 монофил, купих си карабинки с вирбели и по 2 воблера и блесни и пробвах... Когато се убедих, че това е моя риболов, едва тогава почнах да давам пари за спинингови такъми.
п.п. Сега съм мераклия за мухарския риболов при който за разлика от спининговия за да разбера дали ще ми хареса трябва наистина да се "изръся" за пръчка и шнур и пр.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Напълно съгласен ! Макарата която е пущил Freaky , също !bobopeli написа:...макарата(Тебен) за спининг на става ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- antivik
- кандидат преподавател
Като прочетох това ми прещрака, че една от моите е ОкумаТоледо, що не изкажете некви мнения, щото аз за сега съм твърде доволен от нея, ма я таркалям има няма 0,5-1год.Vid написа: ...
По добре това Okuma Lode Starhttp://www.fishing-market.com/shop/prod ... fd.html...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Колеги една от макарите ми е SHIMANO CATANA 2500FA исъм доста доволен от нея макар че е надоста скромна цена. Адругата която ползвам е FILSTAR PREMIER която е направо без пари.Пробвал съм ги за лефер и двете страхотно се справят а знаете с лефера каква борба се води

-
- вече хвърля и на тежко
изказвам мнение:...що не изкажете некви мнения
не си купувайте боклуци и ще сте много по-доволни.
или си направете тема "Спинингов риболов с к'вот имам".
примерно.
- antivik
- кандидат преподавател
ДаденоPetur60 написа:изказвам мнение:...що не изкажете некви мнения
не си купувайте боклуци и ще сте много по-доволни.
или си направете тема "Спинингов риболов с к'вот имам".
примерно.

-
- вече хвърля и на тежко
Доста поучителна история.Vid написа:Извинявам се за острото си мнение по отношение на марката Тебен, може би тази, която съм купил е била дефектна.f1team написа:Няма спор, че Риобито е по-добро но е два пъти по скъпо от посочената от колегата макара.
За тебените тук е изписано доста, в повечето случаи положително.
Относно за "по скъпото" мога да кажа, че при макарите винаги евтиното излиза скъпо - Купих си Тебен за 30 лв. и след куп ядове с бради и оплитания, изтървани риби и рязане на влакно, след месец си взех що годе читава макара за 80 лв. и като добавя това че ми съсипа брейд за 45 лв., макарата май ми излезе 155 лв.
По добре колегата да изчака и да събере още 30 лв. и да си купи нещо що годе читаво, отколкото да купува буклуци. Пък в крайна сметка една спинингова макара става и за други видове риболов...
Но само за такива, които четат и мислят.
За другите, които не ги могат тези две неща, има "макари" от 20 лева.
Както и удовоствието да ползват бутона за намаляване на репутацията ми...

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега ти май не си наясно ,че в тази държава има 1млн. души преживяващи с по-малко от 75 евро месечно ,всеки иска да лови със страдик ,двойна сила или нещо по-читаво ,но това е действителноста ....пък и риболова мисля ,че всички го ползваме за почивка ,а не да се дразним ,че някой има еди каква си макара за еди колко си пари ...според мен кеф мога да си направя и с дървена тояга ,шивашки конец и карфица за кукаPetur60 написа: Доста поучителна история.
Но само за такива, които четат и мислят.
За другите, които не ги могат тези две неща, има "макари" от 20 лева.
Както и удовоствието да ползват бутона за намаляване на репутацията ми...

пп. Мен лично не ме интересува колегата на гьола до мен дали лови с такъми на цена равняваща се на брутния вътрешен продукт на Бангладеш или е купил такъми за 20лв.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Аз не искам да ловя със Страдик и не го правяczd написа:...,всеки иска да лови със страдик ,...

В случаят наистина по-важно е да споделят хората какво ползват , от какво са доволни , какво биха препоръчали и съответно да се поинтересуват от неща които други хора ползват и могат да дадът мнение за тях без значение дали струват 20 или 2000лв. В случаят това кой колко взима и какво го интересува са две доста пъти несъвместими понятия и ще помоля да не се избива в тази насока та да не се налага да ползвам гуми разни .
Благодаря за разбирането

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- antivik
- кандидат преподавател
Прав си, обаче погледни 2-3 поста по-горе. Изкам мнение за точно определено нещо и получавам отговор"...не си копувайте боклуци."Павел Иванов написа:Аз не искам да ловя със Страдик и не го правяczd написа:...,всеки иска да лови със страдик ,...![]()
В случаят наистина по-важно е да споделят хората какво ползват , от какво са доволни , какво биха препоръчали и съответно да се поинтересуват от неща които други хора ползват и могат да дадът мнение за тях без значение дали струват 20 или 2000лв. В случаят това кой колко взима и какво го интересува са две доста пъти несъвместими понятия и ще помоля да не се избива в тази насока та да не се налага да ползвам гуми разни .
Благодаря за разбирането