Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?
Re: Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?
Преди две седмици мои познати бяха в района на стената, ловили са се дребни и средни костури. Откъм устието май не можело да се влезе с кола заради паднало на пътя дърво, но информацията ми е по слухове. Поздрави и наслука!_DK_ написа:Някой да знае нещо за Душанци? И има ли навити за един съвместен утре там?
И на мен ми се върти същия въпрос, даже гледах руски сайтове -там си дава, а тук вече е бетер тамTRANSKI RIBAR написа:Дали на искъра няма да има риболов на платики![]()

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Колеги айде р.Дунав вече замръзна треба се ходи

Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Преди време ходих в музея на риболова в гр.Тутракан, та там имаше цял сектор посветен на зимния риболов на р.Дунав - вкл. и някакви примитивни образци на зимни блесни.
Не знам някъде другаде в България да има подобен музей!
Не знам някъде другаде в България да има подобен музей!
-
- ще става разбирач
Хайде първо инфо за деня.Тази сутрин на Панчарево.Слезнахме от към село Герман
на десетина метра пред стената.За час нищо интересно само и единствено дребни
костурчета.За този един час посрещнахме и изпратихме три групи рибари от по двама
трима.Вятъра е жесток и за времето което бяхме се одървихме максимално.На три
почивки си събрах бивака а в колата 10 минути неможех да мръдна.Страшен ветрилник.
на десетина метра пред стената.За час нищо интересно само и единствено дребни
костурчета.За този един час посрещнахме и изпратихме три групи рибари от по двама
трима.Вятъра е жесток и за времето което бяхме се одървихме максимално.На три
почивки си събрах бивака а в колата 10 минути неможех да мръдна.Страшен ветрилник.
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
- SaSho-Sensas
- фен клуб-скобар
Днес Връждебна едно свиване на кивока бяхме сЛюбчо там на връждена страшен ветрилник имаше 10 15 човека.След кратък 15 минутен риболов бе решено да се преместиме на пънча там същия ветрилник но за разлика то връждебна поне кивока се свиваше постоянно от дребните кустуряги.Хората се разотидоха бързо бързо.Както и ние след 1 час.ВЕЦА бачка и леда е опасен на излизане единият крак ми пропадна но успях да го извадя добрече не се намокрих.Поздрави Сашо Стола.
SENSAS TEAM-the best fishing team
Колега не забелязах проблеми в леда освен че е 30-40 см
. На излизане ми се стори силен леда незнам може и да не е . Иначе като инфо за един час на малка зимна блесничка около 200 кустура общо бяхме 3ма.Но много вятър.

- SaSho-Sensas
- фен клуб-скобар
Еми мога да те светна че веца работи и изяжда леда на места на мен лично ми пропадна единия крак и то на 3 метра от брега.Адо кустурите тъпо правите ако ги прибирате.Знам че ще кажеш че сте ги върнали но аз не вярвам на такива неща докато не ги видя на снимка.Ако се връщат дребните кустурчета след 1 година тези кустурчета ще станат големи простаци и ще си правиме ебати кефа.
SENSAS TEAM-the best fishing team
то ако всички костури, които съм пуснал за последните 5 години са пораснали поне малко аз сега не трябва да вадя костур под половинка, ама...де да беше толкова просто....
Колега кустурите не са взети просто ти казвам приблизителна бройка не съм отишъл на пънчака за маломерните костурчета които са по леки и от блесната ми.
А да ти кажа да не всички бяха пуснати някой бяха погълнати от кучето което се разхожда все пак и то трябва да яде нещо.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Призовавам съвсем отговорно,да не се връщат малките костурчета ! Всеки трезво мислещ,знае защо 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Наистина не връщайте костурите. Прекалено голяма популация имат и на това се дължи и преобладаващия размер .Няма останали много едри хищници в Панчарево и костура се изроди. Отделно пълчищата костурчета направо съсипват популацията на местните видове.
Последно промяна от niki71 на Нед Фев 12, 2012 12:19 pm, променено общо 1 път.
Колега не е хубаво да се взимат костури по 3-4см по добре ги хвърлчйте на кучето което се разхожда там по леда. 

- chapara
- ще става разбирач

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

Инфо от яз.Чепинци. Лед между 20-25см дупчихме в началото на язовира,стигнахме до първия залив надупчихме много дупки и риба нямаше.Още в началото хванахме единг добър костур и още един испоуснахме и това си беше за целия ден.Вятър имаше много и беше неприятно за риболов.Ще кача снимки след малко в албума че тук незнам как ако някой иска после да ги качи и тук в темата.НАСЛУКА