Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?

Модератори: bobopeli, Кърцата

Публикувай отговор
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?

Мнение от Бат Стан »

Първият лед и уловени риби за този сезон вече са факт! Колегата Иван Контрата е ловил в неделя на малкото езеро на Широка поляна. Ледът е бил 6-7 см, рибите - костур и бабушка, както обикновено. До края на седмицата очаквам да замръзнат добре и други водоеми, които са по-близо до София. Моля ако някой има инфо за леда, да го споделя в тази тема.
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?

Мнение от eden_fish »

Чакаме с нетърпение!!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Страхотна новина, дано имаме силна година :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

chirusa_bg написа:Страхотна новина, дано имаме силна година :drinkers:
Ами дават го голям студ, надеждите са, че Батак ще замръзне. Ако това стане, ще си отловим тая зима. Сега чакаме първо Алино и Богровите.
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Аз преди 2 седмици бях на Широка Поляна на малкия гиол ловиха се костури и кефалчета но не беше замръзнал целия....
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Браво на Бат Стан за благата вест!
И аз се замислих, че въпреки предварителните ми песимистичните ми прогнози, при тези ниски напоследък температури -7, -8 С -сутрин имаме големи шансове да замръзне стабилно още преди Коледа, което не се е случвало от доста време.
Ще се обърне водата и още малко студ и айде на леда "за ценители" :D !
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Тъй като дават нощните температури тотално ниски а и през деня мъглата да задържа студа
няма да се учудя и по Никулден да стъпим на леда. Хайде точете ледобурите и умната на леда. Въпреки че новия лед е най як не се лъжете на 5-6 сатиметровия изчакайте още някой друг ден. :roll:
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от t68 »

айдеееееееееееееее да подигна адреналина на най нетърпеливите :D :D :D със малко спомени от доброто старо време от преди глобалното затопляне :D :D :D Изображение Изображение Изображение Изображение
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Значи отворих си риболовния дневник, и там пише, че на 17 декември 2003 г. сме ловили на язовир Батак на лед. Излета си го спомням чудесно - 10 см прозрачен лед на залива на контрастената, яко костури, редки бабушки. Оттогава насам най-ранното откриване е било на 16 ноември 2005 г., когато същият колега Контрата се качва на леда на малкия гьол на Широка поляна. За миналата година данните са: 15 декември - лед на Габра, скромен улов, 25 декември - много рисков лед на Алино, риболов на бабушки и дребни костури, чат пат и някое кленче, 30 декември - читав лед на Враждебна. За 2002 г. обаче имам риболов на 15 декември на неплатеното на Кривина, с 10 санта лед и здраво костури на зимна блесна. Абе, почва се, дето има една дума! Точете ледобурите, приготвайте мърмушките и умната и с уважение стъпвайте на леда!
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

t68 написа: от доброто старо време от преди глобалното затопляне :D :D :D

И това е една голяма измама... То причината за застудяването е пак глобалното затопляне.Та пак по негова вина, дали няма да имаме лед от началото на декември до края на март.Може и малко повече.Лично аз не бих се разсърдил :D
Бат Стан написа: с уважение стъпвайте на леда!
Добре казано.
Пожелавам на всички колеги хубава зима със здрав и дебел лед,с много риби и много здраве!
Наслука !
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
eden_fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от eden_fish »

Де такъв късмет и на нас :lol:
Прикачени файлове
fishing2lv2.jpg
fishing2lv2.jpg (107.84 KiB) Преглеждано 3825 пъти
Аватар
t68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от t68 »

eden_fish написа:Де такъв късмет и на нас :lol:
Изображение :D
Аватар
aboman
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от aboman »

Здравейте, ако всичко е ок може и аз да посетя "Блатото" до Широка поляна този уикенд. Ще пусна инфо. Живи и здрави. Само незнам дали вече продават вердевас в Пловдив или на пинки да пробвам.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

aboman написа:Здравейте, ако всичко е ок може и аз да посетя "Блатото" до Широка поляна този уикенд. Ще пусна инфо. Живи и здрави. Само незнам дали вече продават вердевас в Пловдив или на пинки да пробвам.
По-добре си вземи вердевас на всяка цена, ако няма естествен, продават един гумен на "Бъркли". Кълването в момента е активно, така че според мен ще ти свършщи работа, а съм ловил и предните години с него риби на поляната в условия на по-пасивно кълване. Но без вердевас не тръгвай нагоре. Наслука!
dancho.t
новобранец
новобранец

Мнение от dancho.t »

Колеги на 3и4 бях на широка поляна на големия.На дълбоката стена има вече15 см. лед.Там нищо не хванахме и другите около нас също, но на блатото направихме малко рибка.Вердивас нямах, лових само на пинки и хванах близо костурчета до обед.Наслука на всички.
Публикувай отговор

Обратно към “Подледен риболов”