Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от bkd »

Благодаря колега,мисля да отскоча до Ново село този уйкенд :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Иван Димов написа::D Здравейте колеги риболовци.От Добрич съм,и се запалих по тази хубава река,но не познавам местата подходящи за риболов.Обчам риболова във всичките му форми:плувка,дъно,изкуствени примамки,кльонк,директен телескоп.Мисля да посещавам района,Силистра-Тутракан,защото ми е по близо.Ако някой може да подскаже за някое място и за рибат която се лови,предварително благодаря.А ако се видим там ,и да почерпя.Благодаря още веднъж,и на слука през новия сезон.
1- Боколуджа- срещу езерото Сребърна. Има места подходящи за дънен риболов, спининг а и паднали дървета....плувка. Има големи дълбочини.
2- Розована - близо до село Ветрен/20-25 км. от Силистра/.
Мястото е предимно за дънен риболов, обратно течение впорядъка на 70-100 м. навътре.
При ниско ниво на дунав там е като изложение на каравани и палатки.

Но ти препоръчвам да тръгнеш с лодка. Ако нямаш ......срещу някоя пара някой от "професионалните рибари" ще те прехвърли на някой от островите. Застани от страната /на острова/ най близка до плавателния път. Има места на които на 1 метър от брега има 5-7 м. дълбочина. този вариант има 1 недостатък.........невъобразимо много комари.

Р.С. при Попина, Гарван също има добри места.....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

bkd написа:Благодаря колега,мисля да отскоча до Ново село този уйкенд :wink:
по добре слез още преди ново село-между него и флорентин има един пьт,който минава покрай едни сьборетини в гората(вероятно стар лагер от бригадирското движение :D )..като слезеш покрай сградите завиваш наляво и тьрсиш там място-много яки места има,ама не знам според нивото как е -баш там разцепваме скобара и мьздругата всяко лято на мамка и троха :wink: и аз бих дошьл,ама се налага да мрьдна по гулянци да си стегам кьщичката :roll: та...по дунав плевенско или по искьр и вит някой има ли информация?
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

И така...
Откриването започнах с:
Изображение
Адмирации и благодарности към Тошето за жестта - цял кашон живо пиво ми изпрати!!! :drinkers: :supz:
Въпреки, че бях поискал да си платя пратката с наложен платеж, той не е поискал плащане! :prayer: :prayer:

От откриването до вчера не спрях да риболовствам, започвайки с колегата marinov1973, с който хванах...слънчево изгаряне :lol: , после с колегата Stefko в проливен дъжд спинингувахме, та замалко да хвана...бронхопневмония този път :mrgreen: , след това смених мястото и отидох при едни приятели, които от няколко дни хранеха на камъните на Симеоново. Те си заминаха с резултат - две мрени за три дни, а аз разпънах багажа:
Изображение
...и въдиците:
Изображение

Мястото беше обещаващо, от 3 дни захранвано сутрин и вечер, от бивака имаше добра гледка:
Изображение

Няколко часа след като бях хвърлил въдиците, плахо дрънна звънче, веднъж-дваж...и замлъкна.
Аз припнах към пръчката, но нищо не подсказваше да е имало удар от риба. Хм, сигурно водораслите са поместили найлона - рекох си наум. :roll:
Дойде време да прехвърлям въдиците, а там спецификата на вадене е интересна - мяташ пръта на рамо и с мръсна газ тичешком се изнасяш по баира, защото под водата е пълно с огроооомни камъни и ха' забавиш темпото - ха' си скъсал. (За няколкото дни на онова място затрих над 10-на олова, вирбели и куки. :evil: )
Та почнах да вадя въдицата, на която беше дръннало звънчето, нарамих я и подпалих гуми по баира, след това заслизах надолу, обирайки влакното и когато стигнах до водата, к'во да видя?! :shock: - един шарко се мятка на края на повода! :D Свирнах на един колега по-надолу от мен да дойде и да го гребне с кепа, та ето го (не колегата, а шаркото :wink: ...бутилката до него е от 3 литра):
Изображение
Ето ме и мен, няма само Кърцата да позира, я! :P
Изображение

Настана вечер...През нощта :mrgreen: не пипна ни сом, ни щука, ни мряна - на блатен, на рибка, на конощип и на някакви черни топчета като пластелин, било специална стръв за сомове. :roll:
Изображение
После утрото се пръкна:
Изображение
Метнах пак за мирни риби, но уви...нищо, освен една мида на пуканка:
Изображение

Имах си дружинка:
Изображение
...но беше скучен събеседник. :lol:

Нещо се замята и заподскача във водата на около метър от брега, рипнах да видя какво става и гледам една щука около 60-70 см. си плува бавно между водораслите с уклейче в уста. :shock:
Ааа, не така! - Взех спининга и започнах да мяткам арсенала:
Изображение

Дръжки...не пипна! :evil:

Дойде и следващия ден. Дойдоха и някакви юнаци в дясно от мен и метнаха тапи за щука. По едно време скивам единият момък крадешком се промъква към водата с цапало в ръка. Тоя ще лови уклеи, викам си аз. Но не би! - Заметна цапалото, водата завря, втурнах се да видя за к'во иде реч, а оня извади цапалото с...една голяяяяма дупка в него :lol: ....муахахах, бил го хвърлил по една щука, ама тя като торпедо минала през мрежата на цапалото. :mrgreen: :lol:

В заключение - риболова по Дунав не е препоръчителен на този етап в и около Видин.
Чувам обаче, че на Връв няк'ви се катерили някъде на високо, гледали с бинокъл къде пасат амури и толстолоби, звънкали на авери с коси на брега и започвала яка сеч!!! :axe:
Единият от тия вече си бил напълнил фризера с риба и даже помолил комшиите да започна да слага в техния. :twisted: :axe:
Друг гей пък ми каза, че някакъв педал му вкарал оферта да намери лодка и да се пускат с нея на ток, като му гарантирал над 100 кила сом на ден!!! И оня ми вика - аре, с твоята лодка? Чшшш, алоооу, къде отиваш може би?! :twisted: :axe: :smt021

На Арчар някакви били сцепили шарана, но и там от няколко дни не ще да пипа.
Къде е тая рибааааааааа?! :smt102

Но, ако си спомняте, още преди откриването бях предрекъл ялов риболов... :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

GODzillata написа: Друг гей пък ми каза, че някакъв педал му вкарал оферта........ :

ей това твьрдение ме разби тотално :D :D :D :D :D :D
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

5кила написа:
GODzillata написа: Друг гей пък ми каза, че някакъв педал му вкарал оферта........ :

ей това твьрдение ме разби тотално :D :D :D :D :D :D
Всички бракониери са пеееааааззззиииии! :twisted: :finga: за тях!
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

и аз бих дошьл,ама се налага да мрьдна по гулянци да си стегам кьщичката :roll: та...по дунав плевенско или по искьр и вит някой има ли информация?[/quote]

За р.Искър реката е доста мътна. В понеделник когато зпочна да се мъти са излизали най-вече малки сомчета до 0,5кг
и то доста . Но малко са хората, които гивръщат обратно. около Койнаре каракуда , по някой морунаж общо взето салбичко. На Койнаре на казанката след бента е хванат голям сом и в неделя 100 въдици. Към Писарово и Пелово морунаж. А на Койнаре под Железния мост до падналата върба един шаран 5,100кг и едно късане.
Това е инфо от събота неделя и понеделник. (07.08. -09.06.). Имам оферта за утре, но още не съм сигурен.

Кико другия петук съм на линия.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Eeee, Кире ти най-сетне си се разписал :!: :!: Ха честито и дано каръка е счупен ;) Очакваме още подвизи, този път с хищници и амури :shock: :)

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

marinov1973 написа:Кико другия петук съм на линия.
@Ивчо, ако ще идваш специално за риболов, май е по-добре да изчакаш да потръгне рибата, защото пак ще е много път за нищо. Направо си е умряла работа, пръчките все едно са хвърлени пред блока. :lol:

@Стефи, явно ти и Иво сте ми били каръците...я виж без вас как хващам. :wink: :P :lol:
Майтапя се. :drinkers: Идвайте когато си искате и свиркайте. :D
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

GODzillata написа:
marinov1973 написа:Кико другия петук съм на линия.
@Ивчо, ако ще идваш специално за риболов, май е по-добре да изчакаш да потръгне рибата, защото пак ще е много път за нищо. Направо си е умряла работа, пръчките все едно са хвърлени пред блока. :lol:

@Стефи, явно ти и Иво сте ми били каръците...я виж без вас как хващам. :wink: :P :lol:
Майтапя се. :drinkers: Идвайте когато си искате и свиркайте. :D

Явно за това и аз не смея да пиша ,че точнотова очаквах да стане. А и ти виж та кажи какъв е къдема та да знаем за другия път. А :lol: :lol: . А няма да идвам специално за риба а само да приберем детето,че иде време за море. Ще дойда в петък и ще се прибера в събота.Ма ако не риболов то поне къдема може да хвана. :mrgreen:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Поздрави за риболова адаш,щом си отпушил един път,занапред ще ти върви,само давай газ и снимки.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Адаш, вярваш ли ми, че толкова беше изморително и късащо нервите, че в близката една седмица не искам да виждам риба дори на снимка. :lol:

Може да ми мине до август и на път за Албена, минавайки през Варна - да ме светнеш на тайните на морския риболов, че на морето досега само попчета съм хващал. :oops: :mrgreen:

@Ивчо, самият аз не знам кое беше кадема... :roll: ...може би разковничето е - на седмица нон-стоп риболов да се пада по една риба? :wink: :roll:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

GODzillata написа: Може да ми мине до август и на път за Албена, минавайки през Варна - да ме светнеш на тайните на морския риболов, че на морето досега само попчета съм хващал.
Значи ще минеш точно покрай Кичево,и аман ти е системата ако не се обадиш.
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

КИРО написа:
GODzillata написа: Значи ще минеш точно покрай Кичево,и аман ти е системата ако не се обадиш.
таман и аз ще сьм в района.... :wink: :D :D :D па покрай кичево само минавам,ама колко му е да атакуваме некоя скаличка-шабленско за лек зарган..па и рикошет може да се навьрта тьдява :D :D
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

иии..а МЕРСИ :evil: за информацията-ще го имам предвид,ама не става вьпрос за киро.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”