Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от kutinchev »

Иво, не искам да говоря напразно но тежестта, която усетих беше повече от впечатляваща :shock:
Но всичко по реда си, тепърва започваме там за тази година :wink:
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

е нема ли да споделите каде е това място по Дунава ????
Аватар
Dani I
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Dani I »

Браво за излета .
И по-добре не казвай мястото и без това не останаха хубави места за риболов от мрежари и всякакви касапи.
Поздрави .
И нашата група беше на реката .
И сме доволни.
И на откриването имаме едно сомче 11 кг.
Два шарана единият 10 единият 11 +два по 2,5 кг имам и снимки .
И дузина по-килограм.
Но местата ще си ги запазя за себе си и за свесните хора около мен.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Dani I написа:Браво за излета .
И по-добре не казвай мястото и без това не останаха хубави места за риболов от мрежари и всякакви касапи.
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Винаги чета в темата , защото знам че винаги ми е кеф да се видя с които и да е от вас .
Тази година все още не съм идвал до реката , но като гледам снимките на Венци и Кутинчев , май още много няма да се чудя и ще взема да дойда да видя , ако не друго , поне да видя дали още комарите хапят !
Вярно , Дани , запази мястото за приятели , ние имаме горчивият опит от споделени успешни излети по реката , но каквото и да правят твоят късмет си е твой , никой не може да ти го вземе !
Поздрави на всички и добри дни край реката ... !
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Dani I написа:Браво за излета .
...
За съжаление и според мен това е правилният подход :smt023 ...

Ходих и аз вчера, както казва Венци, "на разходка". :? На разходка тръгнах и от разходка се върнах. За цял ден една платичка 200-300 грама и облесчета, попченца... абе плява всякаква. Вярно че и реката направи скоростно понижаване на нивото, ама и твърдението: "На крива ракета, космоса и крив" също е вярно. :oops: Сега правя сметки за следващата разходка :roll: .
Браво на Кутинчев и Дани за добрите излети. Радвам се да чета такива неща, зареждат ме с надежда. Може пък и "кривата ракета" да уцели добър излет тая година :lol: :wink:
Аватар
Dani I
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Dani I »

Каккто казва Иво с подписа си ''Моята риба си е моя",но се нагледах на мизерия по любимите ми места оставена от добросъвестни колеги.
А и като гледам отношението на някои'' колеги ",към трофейните риби които са наизчезване .....просто ми става гадно.
Тук вече рядко пиша ,по тия причини,и макар да знам,че темата е именно "Информация за риболова около Русе".
Поздрави на всички свестни които все още пишат.
Просто една част от информацията си я запазвам за себе си.
А и по едно време темата беше станала нещо като чат,на ....
Реката си има своите трофейни риби и мястото им е там....
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Тук много хора са каза болезнени истини. Не че мястото не се знае, но съм събрал половин чувал със боклуци от там, при положение, че никога не оставяме нещо такова зад нас. Не ми свиди за рибата, на който му е писано ще хване, просто се окапазява мястото. Още повече, че тази година толкова труд хвърлихме по облагородяването му... Айде и слагайте снимки да стане по-цветна темата :) Стига само писанки :)

Наслука на всички колеги!
famee
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от famee »

Колеги някаква информация за гиола краи щръклево ? Благодаря предварително
Хвани и пусни !
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

famee написа:Колеги някаква информация за гиола краи щръклево ? Благодаря предварително
В неделя бях там за 2-3 часа .На бял само 10 малки ама много малки таранки.
Вчера бях на Текето .Резултата 3 маломерни амурчета едно маломерно шаранче едно брутално късане на директния 2 таранки и мнооого ама много попчета :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

famee написа:Колеги някаква информация за гиола краи щръклево ? Благодаря предварително
Днеска бях на Щръклево от 7.00ч до 14.00ч. Много вятър имаше и чак ми се отщя да ловя. Резултата е както каза колегата в предния коментар на плувка на бял червей 7-8 малки таранки, но освен това хванах и едно маломерно сомче на белия червей. На дънното излязоха две таранки като на текето и още две сомчета, този път на торния червей, които естествено върнах обратно.
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Днес сутринта бях малко на Дунава.Слаба работа една платика една бабушка и един костур все малки но напалват тиган :).Интересното ми е че в месото на костура имаше малки червени образования и като бракнах с ножа отвътре извадих няколко малки червейчета много танки и далги и така от 3-4 места по месото някой знае ли какво е това???
...and justice for all
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Mitko84 написа:Днес сутринта бях малко на Дунава.Слаба работа една платика една бабушка и един костур все малки но напалват тиган :).Интересното ми е че в месото на костура имаше малки червени образования и като бракнах с ножа отвътре извадих няколко малки червейчета много танки и далги и така от 3-4 места по месото някой знае ли какво е това???
Виж в тази тема -> http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 82#p101800

Яж и се небой... Само не прави суши от сладководна риба, че не се знае какво друго може да има в нея. Вари, печи, пържи и се небой :wink:
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Мерси за инфото.Аз прочетох в друг форум по темата и разбрах че при добра термична обработка не е опасно за човека.
...and justice for all
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Zen и Mitko84,
Ха здравейте - кога ща се засечем на Дунава ?
А за рибата - руснаците имат една поговорка (но я забравих), тя гласи, че рибата винаги трябва да е преварена (ако е чорба) и препържена, препечена , но не и недоварена или недопържена.
Имайте си едно наум по този въпрос !!
Аз имам общо 2 излета след забраната и се мъча да строша Капото с нещо по-така ама не ми се удава (май не само на мен...)
Успехи Ви желая.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”