Дървен харпун

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
paco_lz
новобранец
новобранец

Re: Дървен харпун

Мнение от paco_lz »

Хайде като иска да помага Владо имам няколко въпроса .1 какъв грунд използва.Как го нанася с четка, под налягане или пръска.Загрява ли дървото преди обработка и до каква температура. Какво лепило използва.Как го нанася,дали на едната дъска или на двете .Какъв r прави за улея на стрелата.Местото където се поставя спусъчето при залепянето ли го оставя празно или после го оформя .Дръжката на харпуна кога я залепя,заедно с всички дъски или отделно.Оставя ли место при залепянето на дъските за нея или след това го прави.Какъв лак използва .Колко пъти го нанася. Хайде със здраве .
котката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от котката »

Paco здравей.Аз изполвах автомобилен безцветен лак за покритието на боите "металик".Устойчив на механично износване и УВ лъчи.Първо обезмасих дървесината с коресилин , след което нанесох слой от много преразреден лак - попива добре в дълбочина.На другия ден с шкурка № 500 матирах старателно навсякъде и лакирах със сащия лак , но с нормална гъстота.Не мога веднага да ти кажа марката на лака защото пропорциите ми ги нагласи един приятел , който има магазин за автомобилни бои.Ако имаш желание ще проверя и ще ти кажа.За канала на стрелата - най - добра праволинейност може да се получи на универсална фреза с дисков профилен фрезер.За съжаление аз го правих на бормашина , със свредло , което заточих с нужния радиус.Бива , но не е както ми се искаше.Харпунът го киснах това лято само около две седмици - нямаше проблеми , но все пак това е много малко време.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

paco_lz написа:Хайде като иска да помага Владо имам няколко въпроса .1 какъв грунд използва.Как го нанася с четка, под налягане или пръска.Загрява ли дървото преди обработка и до каква температура. Какво лепило използва.Как го нанася,дали на едната дъска или на двете .Какъв r прави за улея на стрелата.Местото където се поставя спусъчето при залепянето ли го оставя празно или после го оформя .Дръжката на харпуна кога я залепя,заедно с всички дъски или отделно.Оставя ли место при залепянето на дъските за нея или след това го прави.Какъв лак използва .Колко пъти го нанася. Хайде със здраве .
Абе ти си малко калпазанин и не заслужаваш, ама какво да те прави човек :wink:
Ей тук, ако не те мързи може да прочетеш това-онова.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=40&t=21399
Пък иначе ето и конкретни отговори по реда на поставените въпроси.
1.Грундът си го джуркам сам (по рецепта). Нанася се с четка при стайна температура. Всяка ръка съхне 2-3 дни. Поне 3 ръце.
2.Лепило-епоксидна смола -" Еповит" (нашенска)
3.Улея за стрелата и гнездото на спусъка - на фрезата
4.Дизайна на дръжката е такъв, че част от нея влиза и се залепя в отвора за спусъка (демек отделно от другите дъски)
5.Лакът е двукомпонентен и ми го носят с бака от Гърция
6.Нанася му се финиш с лак с UV защита
Друго ?
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Хм... Хрумна ми идея, докато четох последните постове. Лично се познавам с Paco de Lucia. Даже и китара ми прати по своя импресарио Juan Estrada. От него разбрах, че Paco имал собствена фабрика за китари. Владо, сигурно няма да е страшно невъзпитано да му поискам технологията за изработката им, нали?
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
makari
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от makari »

Владо, сигурно няма да е страшно невъзпитано да му поискам технологията за изработката им, нали?
Ама никак даже.Сигурен съм,че щом се познавате ще ти каже от какъв материал ги прави.
А по между другото има една поговорка:"ако става само с гледане,кучето ще е най-големия касапин"
Който не е учил започва да учи другите.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Какво да ти кажа, батко Тони ?
Нали го виждаш момчето по кой начин ми задава въпросите си ? Даже и питанки не слага в края на въпроса!
Демек, съм му длъжен с нещо. Въпрос на възпитание е, приятелю.
Сега всички си мислят, че е достатъчно да отвориш някой от многобройните форуми, да чукнеш два-три реда написани по най-подигравателния начин и срещу това да се се обогатиш със знания които даден човек е натрупал с години упорит труд.
Виждаш от къде почна всичко, от това, че на Пако му подхвърлих да открадне това-онова от моята галерия. Никога не съм твърдял, че аз точно съм номер едно в това начинание, но все пак смятам , че със задружни усиля на цялата гилдия, сме успели да постигнем много. Пак повтарям, на цялата гилдия. Защото да направиш харпун, който да съответства на многото понякога противоречащи си изисквания в подводния риболов, беше един процес, на много проведени лични и телефонни раговори с потребители, които в повечето случаи ти се обаждат, когато не са доволни от нещо и това е сигнал, пушката да се върне при тебе (за твоя сметка) , за да бъде коригиран недостатъка (понякога с нова пушка, пак за твоя сметка) и всички виждат крайния резултат-успехите, а издънките - онези моменти, в които нещата не са били сполучливи, просто не са попаднали в "светлината на прожектора", но уверявам ви пътя беше много стръмен и каменист. С една дума като във всяко начинание си има и голамо количетво провали и неуспехи, но това малко хора го отчитат. И не е това онова, в което ме обвиняват - скрита реклама. Няма скрита реклама. Всичко съм показал (без технологията за постигането му, естествено) .
Едно време, преди да се пенсионира, майка ми работеше като преподавател и беше единствената, която позволяваше на абсолютно всички (без мен,аз нямах това право) да ползват учебника, когато правеха контролно и пак имаше хора , които си изкарваха заслужено слаби оценки. Не за друго, ами защото просто не умееха да преписват.
Затова пиша и "отговарям" на мнения като горното. Просто не са това въпросите, които трябваше да бъдат зададени. :mrgreen:
Ама хайде да не коментираме повече, че създаваме само работа на модераторите.

P.S....Хайде наздраве на гилдията по случай Никулден. :wink: Желая на всички вас големи риби и бистро море ! :drinkers:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
paco_lz
новобранец
новобранец

Мнение от paco_lz »

Темата ти е как да си направи м добър харпун в домашни условия. Едва ли някой ще успее да си направи от това което си писал.Всичко е в сверата на пожеланията.А помоща ти е като на продавач консултант, просто да изберем правилния продукт. Искам да подчертая ,не тая лоши чувства към никой и това че спорим си е нещо нормано.Не знам Владо защо позеленя :mrgreen: ,но това са въпросите които всеки който реши да си прави харпун ще зададе.Далеч съм от мисълта че ще получа точен отговор на въпросите си и се убедих че темата е комерсиална.А бе то се видя че от тая трънка няма да излезе заек.. ама хайде довечера ще :drinkers: едно за ваше здраве.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Айде и аз да ви покажа някой от моите тояшки от преди лятото.ИзображениеURL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275932]Изображение[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275936]Изображение[/URL]ИзображениеURL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275941]Изображение[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275942]Изображение[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275945]Изображение[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275946]Изображение[/URL] .Съжалявам за качеството на някой от снимките.
SANTIMIR
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SANTIMIR »

.мога да те уредя да си купиш на 100 метра от него , къщичка с двор 350 квадрата за 4000 лева :shock: ...мястото е на 15км . от Бургас , ще ми станеш комшия по вила. ехей колега , само за влади ли вайи офертата или могат и други да се възползват .
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

SANTIMIR написа:.мога да те уредя да си купиш на 100 метра от него , къщичка с двор 350 квадрата за 4000 лева :shock: ...мястото е на 15км . от Бургас , ще ми станеш комшия по вила. ехей колега , само за влади ли вайи офертата или могат и други да се възползват .
...купиха я вече :D
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”