Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Дървен харпун
Модератор: nkolev66
Re: Дървен харпун
Хайде като иска да помага Владо имам няколко въпроса .1 какъв грунд използва.Как го нанася с четка, под налягане или пръска.Загрява ли дървото преди обработка и до каква температура. Какво лепило използва.Как го нанася,дали на едната дъска или на двете .Какъв r прави за улея на стрелата.Местото където се поставя спусъчето при залепянето ли го оставя празно или после го оформя .Дръжката на харпуна кога я залепя,заедно с всички дъски или отделно.Оставя ли место при залепянето на дъските за нея или след това го прави.Какъв лак използва .Колко пъти го нанася. Хайде със здраве .
Paco здравей.Аз изполвах автомобилен безцветен лак за покритието на боите "металик".Устойчив на механично износване и УВ лъчи.Първо обезмасих дървесината с коресилин , след което нанесох слой от много преразреден лак - попива добре в дълбочина.На другия ден с шкурка № 500 матирах старателно навсякъде и лакирах със сащия лак , но с нормална гъстота.Не мога веднага да ти кажа марката на лака защото пропорциите ми ги нагласи един приятел , който има магазин за автомобилни бои.Ако имаш желание ще проверя и ще ти кажа.За канала на стрелата - най - добра праволинейност може да се получи на универсална фреза с дисков профилен фрезер.За съжаление аз го правих на бормашина , със свредло , което заточих с нужния радиус.Бива , но не е както ми се искаше.Харпунът го киснах това лято само около две седмици - нямаше проблеми , но все пак това е много малко време.
Абе ти си малко калпазанин и не заслужаваш, ама какво да те прави човекpaco_lz написа:Хайде като иска да помага Владо имам няколко въпроса .1 какъв грунд използва.Как го нанася с четка, под налягане или пръска.Загрява ли дървото преди обработка и до каква температура. Какво лепило използва.Как го нанася,дали на едната дъска или на двете .Какъв r прави за улея на стрелата.Местото където се поставя спусъчето при залепянето ли го оставя празно или после го оформя .Дръжката на харпуна кога я залепя,заедно с всички дъски или отделно.Оставя ли место при залепянето на дъските за нея или след това го прави.Какъв лак използва .Колко пъти го нанася. Хайде със здраве .

Ей тук, ако не те мързи може да прочетеш това-онова.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=40&t=21399
Пък иначе ето и конкретни отговори по реда на поставените въпроси.
1.Грундът си го джуркам сам (по рецепта). Нанася се с четка при стайна температура. Всяка ръка съхне 2-3 дни. Поне 3 ръце.
2.Лепило-епоксидна смола -" Еповит" (нашенска)
3.Улея за стрелата и гнездото на спусъка - на фрезата
4.Дизайна на дръжката е такъв, че част от нея влиза и се залепя в отвора за спусъка (демек отделно от другите дъски)
5.Лакът е двукомпонентен и ми го носят с бака от Гърция
6.Нанася му се финиш с лак с UV защита
Друго ?
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Хм... Хрумна ми идея, докато четох последните постове. Лично се познавам с Paco de Lucia. Даже и китара ми прати по своя импресарио Juan Estrada. От него разбрах, че Paco имал собствена фабрика за китари. Владо, сигурно няма да е страшно невъзпитано да му поискам технологията за изработката им, нали?
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
- makari
- научил се да хвърля
Ама никак даже.Сигурен съм,че щом се познавате ще ти каже от какъв материал ги прави.Владо, сигурно няма да е страшно невъзпитано да му поискам технологията за изработката им, нали?
А по между другото има една поговорка:"ако става само с гледане,кучето ще е най-големия касапин"
Който не е учил започва да учи другите.
Какво да ти кажа, батко Тони ?
Нали го виждаш момчето по кой начин ми задава въпросите си ? Даже и питанки не слага в края на въпроса!
Демек, съм му длъжен с нещо. Въпрос на възпитание е, приятелю.
Сега всички си мислят, че е достатъчно да отвориш някой от многобройните форуми, да чукнеш два-три реда написани по най-подигравателния начин и срещу това да се се обогатиш със знания които даден човек е натрупал с години упорит труд.
Виждаш от къде почна всичко, от това, че на Пако му подхвърлих да открадне това-онова от моята галерия. Никога не съм твърдял, че аз точно съм номер едно в това начинание, но все пак смятам , че със задружни усиля на цялата гилдия, сме успели да постигнем много. Пак повтарям, на цялата гилдия. Защото да направиш харпун, който да съответства на многото понякога противоречащи си изисквания в подводния риболов, беше един процес, на много проведени лични и телефонни раговори с потребители, които в повечето случаи ти се обаждат, когато не са доволни от нещо и това е сигнал, пушката да се върне при тебе (за твоя сметка) , за да бъде коригиран недостатъка (понякога с нова пушка, пак за твоя сметка) и всички виждат крайния резултат-успехите, а издънките - онези моменти, в които нещата не са били сполучливи, просто не са попаднали в "светлината на прожектора", но уверявам ви пътя беше много стръмен и каменист. С една дума като във всяко начинание си има и голамо количетво провали и неуспехи, но това малко хора го отчитат. И не е това онова, в което ме обвиняват - скрита реклама. Няма скрита реклама. Всичко съм показал (без технологията за постигането му, естествено) .
Едно време, преди да се пенсионира, майка ми работеше като преподавател и беше единствената, която позволяваше на абсолютно всички (без мен,аз нямах това право) да ползват учебника, когато правеха контролно и пак имаше хора , които си изкарваха заслужено слаби оценки. Не за друго, ами защото просто не умееха да преписват.
Затова пиша и "отговарям" на мнения като горното. Просто не са това въпросите, които трябваше да бъдат зададени.
Ама хайде да не коментираме повече, че създаваме само работа на модераторите.
P.S....Хайде наздраве на гилдията по случай Никулден.
Желая на всички вас големи риби и бистро море ! 
Нали го виждаш момчето по кой начин ми задава въпросите си ? Даже и питанки не слага в края на въпроса!
Демек, съм му длъжен с нещо. Въпрос на възпитание е, приятелю.
Сега всички си мислят, че е достатъчно да отвориш някой от многобройните форуми, да чукнеш два-три реда написани по най-подигравателния начин и срещу това да се се обогатиш със знания които даден човек е натрупал с години упорит труд.
Виждаш от къде почна всичко, от това, че на Пако му подхвърлих да открадне това-онова от моята галерия. Никога не съм твърдял, че аз точно съм номер едно в това начинание, но все пак смятам , че със задружни усиля на цялата гилдия, сме успели да постигнем много. Пак повтарям, на цялата гилдия. Защото да направиш харпун, който да съответства на многото понякога противоречащи си изисквания в подводния риболов, беше един процес, на много проведени лични и телефонни раговори с потребители, които в повечето случаи ти се обаждат, когато не са доволни от нещо и това е сигнал, пушката да се върне при тебе (за твоя сметка) , за да бъде коригиран недостатъка (понякога с нова пушка, пак за твоя сметка) и всички виждат крайния резултат-успехите, а издънките - онези моменти, в които нещата не са били сполучливи, просто не са попаднали в "светлината на прожектора", но уверявам ви пътя беше много стръмен и каменист. С една дума като във всяко начинание си има и голамо количетво провали и неуспехи, но това малко хора го отчитат. И не е това онова, в което ме обвиняват - скрита реклама. Няма скрита реклама. Всичко съм показал (без технологията за постигането му, естествено) .
Едно време, преди да се пенсионира, майка ми работеше като преподавател и беше единствената, която позволяваше на абсолютно всички (без мен,аз нямах това право) да ползват учебника, когато правеха контролно и пак имаше хора , които си изкарваха заслужено слаби оценки. Не за друго, ами защото просто не умееха да преписват.
Затова пиша и "отговарям" на мнения като горното. Просто не са това въпросите, които трябваше да бъдат зададени.

Ама хайде да не коментираме повече, че създаваме само работа на модераторите.
P.S....Хайде наздраве на гилдията по случай Никулден.

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Темата ти е как да си направи м добър харпун в домашни условия. Едва ли някой ще успее да си направи от това което си писал.Всичко е в сверата на пожеланията.А помоща ти е като на продавач консултант, просто да изберем правилния продукт. Искам да подчертая ,не тая лоши чувства към никой и това че спорим си е нещо нормано.Не знам Владо защо позеленя
,но това са въпросите които всеки който реши да си прави харпун ще зададе.Далеч съм от мисълта че ще получа точен отговор на въпросите си и се убедих че темата е комерсиална.А бе то се видя че от тая трънка няма да излезе заек.. ама хайде довечера ще
едно за ваше здраве.

Айде и аз да ви покажа някой от моите тояшки от преди лятото.
URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275932]
[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275936]
[/URL]
URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275941]
[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275942]
[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275945]
[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.16275946]
[/URL] .Съжалявам за качеството на някой от снимките.

-
- ще става разбирач
.мога да те уредя да си купиш на 100 метра от него , къщичка с двор 350 квадрата за 4000 лева
...мястото е на 15км . от Бургас , ще ми станеш комшия по вила. ехей колега , само за влади ли вайи офертата или могат и други да се възползват .

...купиха я вечеSANTIMIR написа:.мога да те уредя да си купиш на 100 метра от него , къщичка с двор 350 квадрата за 4000 лева...мястото е на 15км . от Бургас , ще ми станеш комшия по вила. ехей колега , само за влади ли вайи офертата или могат и други да се възползват .