Ивайловград

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

ивайловград

Мнение от Emo-83 »

ТИ така и не разбра,че сам отворен.КОЙ ти говори за сонара.Имаме уред с който отчитаме температурата на водата на всеки 2м.от повърхноста до дъното.ЗА какво ли ни е.Замесваш в спора ни добри хора като ПЕТЬО.Недей-на него всичко му е хубаво.Виното,гроздето,къщата,кльонковете,сомовете и най-вече характера-ЧОВЕК.Температурата я чакате да стане около 19 гр.Това не е достатъчно.Опитай да четеш между редовете.Защото,когато ловите от 4 до 6м. ние закачаме сомове с тегло 37кг. на 13м.АВГУСТ.Когато чакаш определената температура,защо бучкаш от пролетта...Защо до преди няколко години ловихте сомове най много до началото на ноември.Те калват до Ч.Н.Г.-верно дребни.Предлагам ти да се замислиш,има по-разбиращи и от теб и от мен.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Teleto написа:МЕНЧЕ,-вие по комшийски ли се защитавате.Света троица ли сте.Дай да си пишем нещата без пристрастия.Не се подвеждай и ти.В момента калвеш на гола кука.Нека пишем за риболова по нещо.Не се дублирай с общи приказки,а кажи твоето мнение за ИВАЙЛОВГРАД.Аз казах за там,че това е единствения язовир с почти еднаква температура от дъното до повърхноста.ЗА лятото става въпрос.Това може да те накара да се замислиш.Кога и колко и къде да стоиш.Иначе само се потиш.
От горе до долу еднаква температура ли... :roll: Хъммм май не си много прав.Нямам уред да я премеря,обаче август- таз година ми беше напекло и се пльоснах в водицата да поплувам.Че имам и един гаден навик да се навирам в дълбокото.Ама по надолу водата зе да става една такваз студенааа.Не знам...-на таз тема не мога да споря,щото не съм правил никви измервания,че нямам таквиз уреди.Па не се защитаваме по комшийски-отеца е от София ,язе съм от Свиленград.
И не съм тръгнал никой да защитавам,само дето маалце ме издразни че се включи в На рибата и с пълна газ отваряш един стар спор от който тоз същия форум преди не много време според мен изгуби доста от пишещите и се триха мнения и тъй нататък.
Без никъв срам си признавам-не мисля че съм някакъв капацитет в риболова на кльонк че го практикувам от 3 години и затуй и не давам некви кой знае кви мнения по тая тема.Но живот и здраве и аз ще почна да ги разбирам тез работи и тогаааава... 8)

Абе пропуснах да те питам/ Телето/ -немаш ли некви снимки,пусни тука да видим кво си фанал,па може и да съм те виждал на гьола,или пък дай боже да се видим некой път там,да пофащаме заедно,че да се и почерпим...
Я елате рибенца при батко...
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Re: ивайловград

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Teleto написа:ТИ така и не разбра,че сам отворен.КОЙ ти говори за сонара.Имаме уред с който отчитаме температурата на водата на всеки 2м.от повърхноста до дъното.ЗА какво ли ни е.Замесваш в спора ни добри хора като ПЕТЬО.Недей-на него всичко му е хубаво.Виното,гроздето,къщата,кльонковете,сомовете и най-вече характера-ЧОВЕК.Температурата я чакате да стане около 19 гр.Това не е достатъчно.Опитай да четеш между редовете.Защото,когато ловите от 4 до 6м. ние закачаме сомове с тегло 37кг. на 13м.АВГУСТ.Когато чакаш определената температура,защо бучкаш от пролетта...Защо до преди няколко години ловихте сомове най много до началото на ноември.Те калват до Ч.Н.Г.-верно дребни.Предлагам ти да се замислиш,има по-разбиращи и от теб и от мен.
е тука нещо не схванах...сега кое е верното...твоя уред мерещ през 2 м или дигиталния на стената който еври дей замерва ????

защо тогава оня отчита температурна разлика в нивата на водните пластове и то жестока...а твоя не я хваща ?

...къде е истината ???????

не съм писал че няма риболов а че е куц...!!! :idea:

а това че си забил сом на 13 м ..оки нема лошо...радвам се...ноооо - това не е практика.....а жив късмет !

ти кво мислиш...че не сме пускали на долу ли ? ...охоооо пред носъ съм му свалял и неще....обръща се и дим да го няма ! не го ли раздразниш ти и да го качиш да лудне и да търси...игра нема!

а и колкото и да съм луд на Нова Година на сом няма да ида та ако ще и златната рибка да е....

може да съм луд но не болен ! имам си ги достатъчно хванати във фризера за да си позволя да не ходя поне 1 година цяла

а Петьо не го замесвам...само ти напомням да се сетиш че той лесно ще те опровергае с еднаквата температурка....в миг може да извади тефтерите и....факта ще лъсне

а дали му е хубаво виното... :lol: :lol: :lol: ми незнам....нали знаеш че съм кум на сина му ??? :lol: :lol: :lol: скоро пих от новото а ти ?

а и друго....с него сме комплиментарна двойка в риболова на сом...години наред :idea:

щом го познаваш..ще се радвам да седнем на маса заедно...може да научим нещо за тоя риболов и от теб...човешко е!

или ТИ от нас ....знае ли се ?
Господ може всичко чада мой !
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

а,б,в-за риболова на кльонк

Мнение от Emo-83 »

Ман-че.Няма лошо че кльонкаш от 3г.Може да си в водата и от 1г. и пак да знаеш важни неща.Аз не сам против всеки във форума да дава мнения.Напротив хубаво е.Уча се от всеки.Против сам обаче тона с който разговаря ЖОРКО с всеки извън обкражението му.Нека се дава шанс на всеки да мисли и да се изказва.НОВ съм в форума,но чета отдавна.Затова се включих.Стремя се да не нарушавам тона.Но не се търпи да имам мнение без да питам.Веднага започна едно хранене...Не е важно кой сам ,но ЖОРКО се познаваме доста добре.Защо не се опита да се вслуша и сети какво му казвам-и кой сам.Веднага с новобранец-а ние специалистите.Не публикувам снимки защото съм ТЕЛЕ и немога да работя с конпютър още.Това може да ме научи ЖОРКО.ТОЙ обаче така ме е захапал,че пускане няма.За температурата-естествено,че има разлика.Тя обаче е малка и затова няма ярко изразен термоклин.Тогава сома може да клъвне и на различни метри от предполагаемите.БЕЗ ВЕЧЕРТА.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

е щом 10-12 гр за теб е малка разлика............. :shock: :shock: :shock: не съм те захапал бе пич...напротив....радвам се че пишеш за сома защото не сме много пишещите за него !
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

ивайловград

Мнение от Emo-83 »

Абе ОТЧЕ-говоря за 4-5градуса разлика.ПО гръб не падаш.Ако искаш ми вярвай.Ние също знаем от Петьо за температурата и тетрадките.А уреда се продаваше за 140лв.Вече ги няма защото не са търговски артикул и нямат търсене.Има ги в чужбина.Попитай при АЛЕМ-ООД.За отъркването на сома-бог да го прости МИЛКО каза.Това го чувам за 1-ви пат.А той знаеше много.Ако го чуя от Петьо ще повярвам. За металните кльонкове-не си прав според мен.При тях се постига много тънка дебелина на ножа-2мм.Аз лично използвам дървени.Правя си ги сам.Приличат на твоя.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Теленце-не е сложно бе ,даже май има тема за качването на снимки-пробвай се ... 8)
Обаче като ви слушам ,тебе и Жорката,скоро нема да се разберете.
Аз примерно като влизам /основно с моя другарИцо/-хич не се интересувам от термоклини,атмосверни налягания и тем подобни.Просто нарамваме стръвта,3 броя пръчки,кеп,канджа,парашут,некоя студена бирка и айде у водата.Щото не е лошо да си информиран за останалите подробности,ма май инак тръпката да ти прасне сомле е по голяма.Пък и не е най важното/както в рекламата/ непременно да излезеш от водата със сом на рамо.
А и между другото нашите кльонкове също са дело на адаша бат Петьо Жишев,че и ний сме пили заедно ракийца... 8)
А пък за дълбочината къде точно ще удари сом,нагласяме трите пръчки различно с по 2-3 метра и където сабя покаже.Щот си немаме и сонар да видим къде са дзверовете. :wink:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

ивайловград

Мнение от Emo-83 »

МЕН-ЧЕ може твоя начин за риболов да е по верния.Според мен големия сом е 90 процента слука.Трябват ти знания да си вдигнеш просента и той може да стане 80.Аз ги имам,защото сме голяма група и си споделяме.ТИ също ги имаш-но наблегни на дребните детайли.Те често се научават случайно.НЕ изпускай нито едно мнение-даже на най големия новобранец.Гениялните открития са станали случайно.Пиши и не се притеснявай-какво мислиш.Все някой ще поддаде.Прилагай дяволък-както ме караш със снимките.Не се крия,но наистина не знам.Така е по интересно за всички.Малко е нечестно от моя страна,защото зная вашата история а вие не.спокойно сигурен съм,че ЖОРО работи по въпроса.Сега го яде отвътре,но скоро ще ме разкрие-работи в момента.НЕ се хапя с него-просто му наруших територията.А тя е обща-даже ИВАЙЛОВГРАД.Бих се радвал да чувам мнения не за заяждане,а за риболов.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Re: ивайловград

Teleto написа:Абе ОТЧЕ-говоря за 4-5градуса разлика.ПО гръб не падаш.Ако искаш ми вярвай.Ние също знаем от Петьо за температурата и тетрадките..За отъркването на сома-бог да го прости МИЛКО каза.При тях се постига много тънка дебелина на ножа-2мм.Аз лично използвам дървени.Правя си ги сам.Приличат на твоя.
Теле...спомена Милко...тои ли ти го каза това за отъркването???? с него на риба ходил ли си??? ако си...трябва да те познавам....в нашата група всички се познаваме....без изключение ! А това че не знаеш за случая от Петьо ме кара да мисля че не си мноооого близък на групата!
това отъркване се случи на нас с Петьо, а после го споделихме на Милко....само че той не подлагаше на съмнение това което чуваше...затова и сигурно не си от нашата група в нея такива като теб няма. сещаи се сам...защо !

още нещо...защо като имаш уред питаш Петьо за температурата ???

а за кльонка...и какво от това че е с тънък нож...какво от това???????? че ти топиш ли ножа във водата бе Теле...аз не а ти ???

пич...тая вечер имаше сомска сбирка....паднаха си от смях с теб !

за твое сведение...тая година водата горе бе 28-29 гр а долу не вдигна над 19.5 гр ....това ли са 3-5 гр ???? казват че математиката е точна наука :idea:
Teleto написа:...Все някой ще поддаде.Прилагай дяволък
хитро...чакай да се случи...някога ма не скоро! а и за какво ти е да подава..нали си знаеш :lol: :lol: :lol:

заради такова подаване Петьо още ми е сърдит задето дадох гластност на тоя вид риболов Теле..и на мен и на Милко за писането! ако невярваш...попитай
иначе си пиши...не ми пречиш...що не ходиш да дадеш акъл и на Петьо или на някой от групата ??? Иван например много би ти се зарадвал :idea:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

ивайловград

Мнение от Emo-83 »

Отче-моля те да не зацикляш в една тема.Никой не ни е длъжен да ни гледа заяжданиците.Не ме интересува на каква сбирка си бил и кой ми се подиграва.Аз пиша чесно и каквото мисля.Да не сам толкова близък с ПЕТЬО колкото ти.Да стар кльонкажия си.Да не сам от вашата група.Да биях близък с МИЛКО-бог да го прости.Да той ми каза,че за 1-ви път чува подобно нещо.Да вие му поставихте плочата на булеварда.Да познаваш ме.Да виждали сме се и в София,във водата даже и по телефона си говорихме.НЕ никога не съм се обаждал да питам за температурата на водата.Не никога не давам друг да ми връзва-сега новия хижар ли го прави.Нямам късания от къмшични удари.Имам късания от мои грешки.Докато не се научиш така да говориш,а използваш фантазията си иманията си за величие-никой няма да ти вярва.Поне вечер,като останеш сам в леглото си казвай истината-тогава няма кой да лъжеш-сам си.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

хахахахах.... :lol: :lol: :lol: ами имам си покритието бе Теле...от там и величието...и знаеш ли колко ми пука кой вярва и кой не ???

проблема си остава само за невярващия....единствено :idea:

а кои връзва... :lol: :lol: :lol: ами Теле назначи си и ти човек бре..що неможеш? не само връзва а и ги лъска пръчките и макарите и ги носи и в лодката и риби откача и лодка вкарва във водата и сомове чисти и за стръв ходи :idea: тоя същия ти ли го научи да връзва и да ходи за сом ?????????????????????????? хехе !

това Теленце ти го постигни ...но незавиждай за това че не си :idea: :idea: :idea: яд ли те е че го мога ???

станал съм като западен турист на риболов за марлин :lol: :lol: :lol:

това не значи че не го мога :twisted: :twisted: :twisted: просто съм в друга фаза...даи боже и ти да дойдеш в нея :idea:

а сбирката бе на сомаджийте...същите който тук обучаваш с уменията си по красноречие :lol: :lol: :lol: ти що не дойде :?: тя не бе затворена...даже бе оповестена тук в тоя саит...и е редовно мероприятие...заповядай на следващата :idea: на 25 ти януари ще е :idea:

апропо....аз не отричам знанията ти....да си видял да съм казал някъде такова нещо ??? ако има някой да злобее се замисли кой е... :idea: ...ако има някой да обижда виж кой е :idea:

и като пишеш не си вкарвай противоречия че ей сега ще ти ги копирам тук и ще станеш за смях :twisted: :twisted: :twisted:

температурата била еднаква...познавач...на путкин ден е еднаква :idea: от 3-5 гр си доидохме на думата за разлика 12 гр

знаел си за тетрадките и си се информирал за нея...после пък не било така...ти ако си знаел да си звъннал и да не си се правел на хидролог!

петички..комини...ей пич...те със сърпове кльонкат ти за компютърни анализи ми говориш

остани със здраве и мисли когато пишеш...дали не си закъснял със влизането във форума....и дали не се връщаш в абв на кльонкането? тоя урок сме го минали отдавна............. :idea:

дай нещо ново...непознато...нещо интересно...сега си като педагог за начално училище пред бакалаври :idea: :idea: :idea: за да не кажа пред професори :idea: незабравяй че в аудиториятя академиците са много...

не ни връщаи плийз в първи клас...ако си за там и тия неща още те учудват....ние отдавна сме ги надживели :idea: :idea: :idea:

кога ти почерне гъзъ кога стана калайджия...брях мама му :idea: пиши като за академици, не като за лаици...:idea: :idea: :idea: тогава ще те слушам с кеф...тих и благ :idea:
Торбалан
новобранец
новобранец

Мнение от Торбалан »

Статистически погледнато, на яз. Ивайловград най-добри резултати лично аз съм имал през месеците октомври и ноември, което е в разрез с тезата, че най-добри резултати /говоря за едри риби/ се постигат през м. август.
Бат Петьо Жишев също е твърдо убеден, че август е най-резултатен за големите добичета. Милко /бог да го прости – също/. Но това не изключва слука и през другите месеци, плътно до м. декември.
По отношение на това: на каква дълбочина? – Е, това е един от големите въпроси в този риболов. :!: Продължавам да експериментирам и в това отношение. С изключение на миналата година – повечето ми удари /и сомове/ бяха на дълбочини под десетия метър. Прави ми впечатление, че след втората половина на септември – трудно се лъжат големите животновъди, на дълбочини по-малки от 8-10 метра.
А и има и едно друго мнение – дали сома чува кльонка на дълбочини от порядъка над 20 метра? Или тогава го ловим по-скоро на стръв – не толкова на кльонк?
От какво зависи това, на каква дълбочина се храни /или докъде се вдига/, а пък като се вдигне – дали ще вземе? Все въпроси, на които трудно може да се даде еднозначен отговор и могат да се изказват доста мнения, но кое е вярното?
Тази година, открих странна зависимост на активността на сома като цяло от нивото на атмосферното налягане. Бях чел доста теории и по този въпрос, като почти никоя от тях не оправдаваше на практика. В началото на ноември бях за пореден път на язовира, като първите два дена, беше кофти време /лек дъждец на пресекулки/. От три години имам и барометър, който редовно го мъкна със себе си /в лодката/ и ми беше писнало да го гледам, защото не откривах никаква ЯСНО изразена зависимост между нивото на атмосферното налягане и активността на мустакатия. Е този път се случи нещо доста странно. Както споменах – първите два дена кофти време, но и няколко удара и един изваден. Все си викахме – ей, сега да се оправи времето /да спре да вали/ и ще ги скъсаме. На третия ден, до към 10,00 ч., мъглата се разсея, дъждът спря, изгря слънце и ........................... – пълно мъртвило. :shock: Като прерязан беше. На сонара никакви риби не се вдигат, рибетата висят като мъртъвци по куките, нулева активност. Не помогна и промяната на честотата на ударите, броя на ударите в серия, промяната на дълбочината, на която пускахме. С две думи нищо. И тогава, авера вика – абе, я виж какво е налягането. Като погледнах – и :shock: . Не бях виждал толкова високо стрелката. Налягането се беше вдигнало доста и то в продължение на не повече от десетина часа.

Има и друго – ще изкажа едно лично наблюдение, което още не мога да твърдя със сигурност, но откривам някакво зрънце истина. Приемам условно, че класическата школа в този риболов на язовир Ивайловград е разработена от Петьо и Милко.
Та, забележете какво е поведението на хора, преминали през тази школа – лодката се пуска на дрейф от входа или даже в самия залив /деренце/, като целта е формиращите се, предимно вечер и през нощта низходящи течения да изтикат полека лодката от залива. Целта, по този начин е да се облавят входовете на заливите – места традиционно смятани за перспективни.
Същевременно, често наблюдавам колеги, които ловят в самия талвег на язовира и не държат да се придържат към тази схема. Посоката на дрейфовете на тези колеги, понякога нямат никаква логика. И въпреки това – пак се постигат резултати. Дори понякога доста добри.
Та наблюдението ми е, че през лятото /особено нощно време/ като че ли резултатната стратегия е именно тази на “класиците”, а колкото времето по-напредва към есента – толкова по-близо до талвега. Вие как мислите? Каква е презумцията всеки път когато избирате место и позиционирате лодката, като се ослушвате за това: откъде духа вятъра? Как избирате мислената траектория на бъдещия дрейф, който Вие считате за “идеален”?

По отношение на спора, от последните няколко страници за температурата на водата в дълбочина и термоклина:
Личното ми мнение, е че това е теория която още тепърва ще търпи развитие и доста от отговорите на въпросите, които редовно си ги задаваме, се крият именно там. На Ивайловград – през август, температурата на водата в дълбочина на различните места по язовира е различна. На “Стария мост”, взависимост от годината до къмто деветия ,десетия метър, тя има минимални /почти незабележими отклонения/, а надолу е лед, докато на “Лика гьол”, например, водата има минимални отклонения в температурата почти до самото дъно. Искам са кажа, че през горещите месеци, температурата на водата по протежението на язовира, в дълбочина е различна. Затова, както някой по-горе писа, като се гмуркам на “Мангър дере” – след 10-тия метър става бая бахар, но същевременно на “Саите”, например можеш да се правиш скуба дайвинг :lol: , без опасения от това че можеш да замрезнеш.
През есента положението обаче, коренно се променя и тук съм склонен да се съглася с колегата Телето, по отношение на неговата теза.
Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Торбалан написа:През есента положението обаче, коренно се променя и тук съм склонен да се съглася с колегата Телето, по отношение на неговата теза.
Саше...вземи се замисли....язовира е с входяща река с добър обем... :idea: тъкаааа....има нон стоп подводно течение...във връзка с изтичането на водата през турбините :idea:

значи...тя е в движение...нон стоп....което какво говори ??? никъде ама абсолютно никъде по тоя язовир няма еднаква температура...горе-долу!

и мога да ти го докажа с един тъп термометър вързан на влакно и пуснат долу

ай да не ставаме за смях !

водолазите тая година...замръзваха от студ долу...ма ти не си говорил с тях, а аз всеки ден бях до тях !!!

дрейфа...интересна работа е а ??? хванал си нещо и ти от нас :idea: а не да кесиш у сред гьола като пате :lol: :lol: :lol: колкото повече дреифаш ...толко по добре !

сега ако хванеш и зависимоста на посоката на вятъра спрямо кълването и си готов за националния отбор :idea:

ма за това не си се замислял до сега....абе има още мноо да учите :idea:

а относно местата...те не са смятани традиционно за перспективни а са се доказали като такива...и то многократно!!!

въпроса е в друго...как да намерим правилното място...на какво да се обуслявяме...

къде лежи сома ???....до скала...дънер или на тава ????

аз вече имам своите наблюдения :idea: ...и многократно съм ги доказал за себе си....замислял ли се се над това ???

дали сома чува над 20м....чува Сашко чува...тая година го вдигнах от 23...и дойде :idea: двама в лодката наблюдаваха поведението му на сонара....дойде си като пич...и то голям и не над 8м а до ...и след втората половина септември...края на октомври мисля бе ! ....едната пръчка...на Любо се разхождаше до датчика на сонара...точно на дълбочината на сома...но той не атакува там....а се качи горе...по посока на силата на звука и намери ....стръвта в центъра на звуковото поле...при кльонкане Теле звука се разпространява като конус надолу...но..но...но.....една сателитна чиния има фокус....при клонкането звука създава същия такъв...и ако стръвта ти е на фокуса...грешка няма ! Именно там идва сома....в центъра на фокуса на звука...ако удари на съседна пръчка то това е въпрос на друг разговор....посоката на идването му и силата на раздразнението му от вибрацията която си създал...от плътноста на звуковата вълна..а не от звука които си чул и горе в лодката !!!

измествайки Теле тоя фокус...трябва да смениш и силата на налягането на кльонка...не да блъскаш ми е думата...а да вдигнеш налягане за да вкараш стръвта във фокуса на звуковото налягане....

сега стопли ли защо ловим до....8м предимно....а вие незнаещите това пускайте и на 30м надолу ...може и да хванете...хрема от чакане !

аре стига толко лекция за днес......

давайте да ви видя как ще ме оборите специалисти...ха да ви видя всезнайковци :idea:

май ще излезе право Телето...провокирай го..той сам ще си каже... :twisted:

нема лошо...лошото е да се правиш Теле на велик когато не си !

абе ша стане академик и от тебе някога... :lol: :lol: :lol: много има да ми дишате праха....мноооооогооооо
Последно промяна от отец Ми Го Нафърфорий на Пет Дек 08, 2006 10:15 am, променено общо 3 пъти.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

На колегата Торбалан да отговоря,че и ний сме малко от школата за която говори. 8)
Само че тънката разлика между нас и някои други кльонкащи/нямам никой в предвид/ е , че аз и колегата ми сме от много години почитатели на Ивайловград и сме ловили риба почти навсякъде по протежението на язовира.Говоря за риболов от брега ,който едно време беше нещо невероятно-емоциите край нямаха.Не знам дали си спомня некой но Ивайловград по едно време вреше от разпер,и то екземпляри от по 6-7 кила... :cry:За бялата риба да не говорим... Но думата ми е че в момента кльонкаме не само по заливите а и на места за които със сигурност знаем че "държат" сом.И хич няма да е учудващо ако ни видиш да бучкаме и некъде по средата на гьола.За дълбочината съм заинтригуван ,че удар на по голяма от 8 метра не сме имали,обаче обещавам че догодина едната въдица ще е винаги по дълбочко хакната... :wink: А за времето-като вали ,духа ,гърми-местните казват че това е сомското време.. :roll: -не знам ,може и да е верно,може и да не е,но именно в таквоз време кълвяха сомлетата като си ги скубехме от брега.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Кво ще кажете-дали ще кълве края на март,началото на април.Аз ще пробвам.Април съм хващал,ама в добри години.Сега как ли ще е?Някой знае ли колко градуса е водата в момента там.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”