Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от INCUBUS »

Пак сте много напред с материала,ама аз поради скромното си естество, никогиш не съм хранил илюзията,че моа ви стигна.. :)Начи,наистина в нощта на 9-ти срещу 10-ти,съм спал къде 3 часа-даже се събудих и станах 8 минути преди телефонната халарма.В стил "пияна тояга",се разсънвах и правих тоалета си от 03.17 до 03.49.След това "подпалих"МПС-то за мисията- риболов на черна мряна до начесване на крастата за този вид,спешъли :?То бе романтика,то беше чудо- в 04.30 часа под половин луна,пиене на кафе и шоколад от кафе-автомат на площада на спящо пустинно село,без включено улично осветление,с всички сенки и мъгляви очертания от края на вълшебната нощ.Даже и селските псета мълчаха...Нямаше тишина "в машината"-вървеше с пълна мощност след потеглянето от селото хард-рок от 1982-1983 г.- "Рейнбоу".И аз квичах наред с вокала,шофирайки по празния път,на дълги светлини,с 80 км/ч към заветната дестинация -на около 40 км от дома ми.На разсъмване мястото ме посрещна затиснато с роса,с нереални,но жестоки очертания на обраслата с акации,къпини и коприва пътека.Добре,че си бях облякал летния "Хилмън" плюс гумените ботуши-проврях се със сравнително дребни кожни поражения :lol: Посрещна ме "Скалата на саможертвата",където се нахендрих и стоях прав през цялото време до 20.25 часа,частично под "шарена сянка",частично под палещото слънце.Риболовни упражнения -на плувка,на леко дъно,на спининг.Все още бърза река,много боклук в нея /клонки,листа,треви и "човешки" отпадъци /.След два часа проби,печеливш се оказа директния телескоп 5 метра -край скалата,при обръщането на течението,в границата на спокойната вода,налових достатъчно черни едри мрени,та смятам,че ми стигат за сезона.След като се прибрах вечерта,последва МП и Айр.,бърз душ,още МП и Айр.,и гледане как хърватските фашисти разгромиха ирландските алкохолици и полягване в стил "Fade in black".Днес и утре почивах/ще почивам в града чрез светски живот -моткане,съзерцание,пиене на кафета-мафета и бири-мири като разновидност относно служенето на себе си.В сряда сигурно пак ще отпъна на мисия -още не съм решил в коя посока и за какви риби,накратко,преходът върви нормално,бъдете живи,здрави и продължавайте да пишете,щото по едно време пок ще дойде зима и кво праим тогава -да не стоим без графоманстване? :lol: :drinkers:
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Днеска нищо интересно,бех на шопинг за къси гащи,едни сини и едни черни,да направим оборот на бг търговеца-олекнах 78 лв.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

G.Petkov написа: Поста на Vid ме размисли, наскоро един колега от "Софийска област" сподели, че е хванал на платения яз.Габра десетина костура на царевица :roll: !
Пълна обърквация е настанала.

Само Vid да сподели къде ги закачаше блесната, щото понякога скобара натиска това което плува покрай него с главата към дъното и съм ги забождал отстрани с единичната кука.
Сега, като прочетох поста ти се замислих... Има доста логика в това. Половината риби бяха уставно закачени, а останалата половина закачени под устата, в долната част на хрилните капаци. Имал съм много случаи на кефали закачени къде ли не и смятах, че по скоро рибата удря листото на блесната и след бърза засечка, тройката се забива където дойде.
Напълно възможно е да е така както казваш, още повече резултатната техника в случая беше - замятане напреко реката и задържане почти без обиране на влакно, като върха на пръчката е ниско долу, дълбочината е около 50 - 100 см. Течението изтласква постепенно блесната до моя бряг и тогава следва обиране на влакното на "сухо" дори.

Не ми се пише за прехода в понеделник, щото деня беше шибан, то всички понеделници са си шибани изключая отпускарските. Лека...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
lusienn

Мнение от lusienn »

Мараба групата.В тия жеги спретнах една трапеза за жегитеИзображение Излезна ми 15 лв. :D

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Супер,лекинко го даваш :lol: Мъ аз пък, след като обядвах една салатка домати с босилек и сиренце плюс една пърлена питка с кашкавал и чубрица,които залях с голяма наливна биричка"Старопрамен"и последващи дълги кафета,сега на вечеря съм само с МП и Айр.:idea:Ама МП-то го спирам след 25 минути,щото утре ставам пак по никое време -малко след "Часа на Бика",че имам да шофирам 97 км до мечтана от миналата година дестинация на р.Арда преди вливането й в яз.Кърджали.Целта е 16-17 часов риболов на участък,в който не знаеш при кълването и засичането,каква риба ще излезе.Възможните варианти са най-малко 9 :lol: Иначе днес,въпреки канската жега,служих яко на себе си.Кефих се на климатика в колата,докато с плътно затворени прозорци при 30 градуса над нулата външна температура,обикалях из града в работно време с 35 км/ч ,купувах стръв и захранки,четох вестници на сянка,жулейки кафета-мафета и бири-мири.Ами,още един ден прекаран в служене на себе си през прехода,не в рая,ама кефа със сигурност беше същия :)В момента гледам футболното пърхане на две нации,които еднакво не уважавам,така,че може да се каже,че този мач го гледам напълно безпристрастно,само с преценка на недостатъчните технически умения.В четвъртък ще участвам в як служебен купон вечерта /обадиха ми се от службата,че нали съм щастлив отпускар в момента/на една виличка в планината,на края на село Писаница.Ще се "намокря"яко със сигурност там,щото в петък не само няма да се ходи рано на риболов,ми и ще ме возят кат "тархаджик" :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе гледам това е по твоя районИзображение Кой знае тия колеги какви бели риби ловят от брега-блазе им много добро място,е и едно по усойно река в гора,за жегата ставаИзображение Е и от голямата река дунавИзображение Малко от доспатИзображение Навсякъде е хубаво :D Който е отпускар,е щастливец ако има пари да ги харчи по родината :arrow:

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

INCUBUS написа:... Посрещна ме "Скалата на саможертвата",където се нахендрих и стоях прав през цялото време ...
Е-й,
Най-после и INCUBUS-а да сподели за риболова :D !
И много художествено го е описал, изкефих се много на това което ни разказа!
А "Скалата на саможертвата", ме разби окочателно :D !
Аз направих два яки излета за гъби в събота и неделя, ама щото пиша и в темата за "Гъбарите", та да не се повтарям !
С оглед на годините ми и мързела, мога да изплагиатствам от Инкубус - преходи в "Планината на саможертвата" :D
Ходих в Стара планина!
В интерес на истината, колкото повече катеря баирите, толкова по-добре се чувствам. Преди три-четири години не смеех да тръгна по денивелация повече от 50 метра, сега не се притеснявам от изкачване на високо.
Верно е, че понякога се опитвам да се кача с кола до върха на планината, ама това е по скоро плод на мързела ми :lol: !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:... Имал съм много случаи на кефали закачени къде ли не и смятах, че по скоро рибата удря листото на блесната и след бърза засечка, тройката се забива където дойде...
Ами то кефала , костура и пъстървата имено това правят когато са нервни , удрят листото и се закачват неволно . Скобарът като мързелив дънен обитател пък прави точно това , затиска блесната и поради тази причина много пъти е чест гост на спинингиста :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

НЯМА !!!
Няма радости, само мачове и ...
Прекрасни домати, истински, се появиха по пазарите в София :D !
Да ти е кеф да изпиеш една заледена,натурална, гроздова, 45 градусова ракия :D !
Иначе, си беше чиста мъка с пластмасовите им имитации през предходните месеци.
Какво ли не пробвах, през зимата ме спаси салатата "Айсберг" - важи и беше добро решение.
Ама нещо прехода поспря,
А може и съавторите да са по реки и язовири, служат на себе си и пълнят живарниците, а :D !
И само аз да ходя на работа, така ли е ?
lusienn

Мнение от lusienn »

Аз съм си тука,за друг не знам-мойте приятели работят-всичките.Иначе уикенда качвам на високо,обещал съм на колездача един Боровец.

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Вече съм във ваканция, казано на народен език, иначе де факто си е дълъг летен отпуск. :D
Днес ще водя песа на ваксина, изгризал ми е кабела на слушалките, та ми иде да го пусна през терасата :mrgreen: ....за риба некФо не ми се ходи, защото инфото е, че никой не лови.
Трябва да насадя и полея близо декар с домати и краставици....лекинко съм позакъснял, ама нейсе, ще станат готови тъкмо за Коледа. :lol:
В понеделник ще направя един воаяж до София, но ако свърша работа, ще се прибера същия ден.
...и те така! :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Фффключвам се,да покажа,че оживях :)Продължавам прехода,след като в сряда отпрасках 17 часов риболов в онази зона от България,която по-скоро прилича на останките от вилает на Западна Турция,оцелял след последната термоядрена война...Реката все още е много голяма,намерих си все пак свободно място на един завой с разлив,под "шарена"сянка,иначе температурата си беше таковала таковото.Щом вместо обичайните си 1,5 л изворна вода и 0,5 л студено "3 в 1",изпих 3,0 л изворна вода плюс другото,начи мамта... Риби хванах,около 2 кг уклеи и десетина яки бабушки,имах и две зверски късания на повод 0,12 на директния 5 м телескоп,които смятам,че бяха от сомчета.На спининг нищо,може би за това,че водата си беше замътена и в нея имаше доста боклуци.В четвъртък,след като си купих захранка и стръв за петък/днес!/,вечерта купонясах яко на посочената вила.То бяха песни и танци,то беше чудо.В около 00.40 часа дойде едно бусче,което извози телата обратно до Смолян,в т.ч.и моите телесни мощи.Спах три часа и тази сутрин станах в 04.20 -доста късен час за мен за риболов,ама кво да се прави...Та,по такова изключение,днешният ми риболов беше 13 часов :oops:,в интерес на мазохизма обаче бях на слънце през цялото време,добре,че подухваше възхладен ветрец.Ма наистина много змии има тази година- за двата последни излета съм видял очи в очи над 15 бр.най-различни,като най-впечатляваща беше не някоя "отрова",ами един,вероятен смок-мишкар над 2 метра дължина и дебелина на тялото като пожарникарски маркуч :lol: Днес се прибрах по-ранко,щото имах ангажимент към съпругата,сега измит,служещ на себе си,лекуващ душевни и телесни травми с МП и Айр.,изработих в полза на темата за прехода тези слова. :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

INCUBUS написа:Продължавам прехода,след като в сряда отпрасках 17 часов риболов в онази зона от България,която по-скоро прилича на останките от вилает на Западна Турция,оцелял след последната термоядрена война...Реката все още е много голяма,намерих си все пак свободно място на един завой с разлив,под "шарена"сянка,иначе температурата си беше таковала таковото.
Въобще не се оплаквай, в твоя край има уникална природа и водоеми, които ги посещавам при всеки възможен случай или по точно при отворило ми се свободно време. Доста време ме дразнеха онези турско-говорящите докато в един момент осъзнах, че те са по-добри и по-човечни от нас и градят, а не рушат това което имат.
Утре, ако успея да се събудя на време, щото тази седмица ми "взе здравето" и не мога да се наспя, ще направя един излет около яз.Кърджали и р.Арда, ако не, ще е в неделя...
Сенека
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Сега изгледах филма Белый тигр. За всички, които харесват руските филми за 2-рата световна ...
[youtube1]<object width="560" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3EU62MNWV2E?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3EU62MNWV2E?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Сенека
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Vid,ни съ оплаквам,аз доброволно ходя натам за риболов,щото екзотиката е пълна,ако е прозвучало като оплакване,то е било поради по-драматичния изказ,който,такова,за по-голям колорит...Иначе,с онези хора съм свикнал много отдавна-аз съм живял до 14 годишна възраст в Маджарово и в Харманли,най-добрите приятели на баща ми за целия му живот, бяха от онези хора от някои харманлийски села - Тънково,Долни Главанак,Орешец и пр.Успех с утрешния излет,моето "служене на себе си"в тази насока ще се ограничи до утрешен излет до границата между Смолянска и Кърджалийска област-ще возя приятел,който поиска три неща : 1/ По-наблизо /да се разбира до около 40 км от Смолян/;2/Да сме под "хубава сянка". 3/Да не тръгваме "много рано" :) съгласих се на 100% с първите две,имам такова място там под големи дървета,дето е сянка цял ден с перспективен участък от реката за риболов,ама за третото искане,взех компромисно решение-тръгване в 05.00 поне :lol:Неделя е все пак,"куцо и сакато" по отношение на риболова внезапно се сеща,че неделя е най-подходящия ден за риболов.Иначе,благодаря за предложението ти за руския филм-гледам много такива,освен този ,съм набелязал вече и един друг,който за мое улеснение "ще го дават" от понеделник до сряда вкл.по сателитния канал "Планета РТР" -нова продукция,казва се "Долгие вьорсты войны".
Днес,в стил "пилеейки времето",служих на себе си по стария център на града.Кафета-мафета,обяд в любимото заведение с бири-мири,малко служба и за семейството с покупки на разни неща за търбусите плюс плащане на сметките на телефонищата към М-тел,че ни дадоха последен ултиматум :(Сега кротко се протягам в къщи,след като в коридора съм си подредил раница,такъми,кофа,захранка,0,5 л студено "3 в 1",в хладилника -сандвичи и стръв,консумирах си дозата МП и Айр.,сега за мача ще продължа само с Айр.,щот нали ще пилотирам утре по нашите завойченцета :lol:,никога,щото отдавна се изживявам кат честен гражданин, като първо действие не забивам служебен "докимент" в лицата на проверяващите органи и досега от 1996 год.в качеството ми на управляващ МПС любител-водач на МПС ,многократно съм се подлагал на алкохолната проверка със съответното устройство...Поздрави на всички преходници,здраве и много либоф :drinkers:
Заключено

Обратно към “Разни”