Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?
Re: Леден сезон 2011-2012 - къде има лед?
Колеги някой имали информация за яз.Широка поляна?
- chapara
- ще става разбирач
Лед и сняг,колкото искашqdeca написа:Колеги някой имали информация за яз.Широка поляна?

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

Здравейте колеги,
Като че ли, след публикуване на темата за кражбите на Алино, доста понамаляха и коментарите от този язовир. Аз последно бях там преди около 2 седмици и написах своя коментар, но интересното беше, че бяхме само двамата с мой колега, т.е. наистина нямаше други колеги... за разлика от миналата година.
Та сега бих искал да попитам дали някой е ходил наскоро на Алино и как е положението там - има ли добри резултати и дали ще се задържи поне още 1-2 седмици леда там според вас?
Благодаря
Като че ли, след публикуване на темата за кражбите на Алино, доста понамаляха и коментарите от този язовир. Аз последно бях там преди около 2 седмици и написах своя коментар, но интересното беше, че бяхме само двамата с мой колега, т.е. наистина нямаше други колеги... за разлика от миналата година.
Та сега бих искал да попитам дали някой е ходил наскоро на Алино и как е положението там - има ли добри резултати и дали ще се задържи поне още 1-2 седмици леда там според вас?
Благодаря

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Студа ни даде възможност да разнообразиме водоемите. Алино е сигурно всяка година
Леда ще си е там и другата седмица, че и след това

Леда ще си е там и другата седмица, че и след това

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Закрих зимния риболов за този сезон на яз. Алино.
Резултатът - както се казва, редки риби за ценители...
Страшна жега, лед - около 40см., но ледът вече НЕ е здрав и сигурен и мисля, че всяко влизане оттук нататък ще е опасно
Структурата на леда на доста места е рехава, ледът се пропива с вода, а по бреговете излизането става почти невъзможно! При мен излизането беше малко проблемно, с "леки" пропадания до брега, така че - прибрах се жив и здрав и прибирам ледобура и мормишките 
Резултатът - както се казва, редки риби за ценители...

Страшна жега, лед - около 40см., но ледът вече НЕ е здрав и сигурен и мисля, че всяко влизане оттук нататък ще е опасно

-
- научил се да хвърля
Днес, големия "Беглик". Тегаво! От 25 до 80 костура на човек в група от 5 рилоловеца. На мормишка почти не пипа. На блесни с верижка и на други ишерети все пак дава нещо на дълбочини около 10 -13 м. Лед 1 м., осемдесет и пет сантиметра от него е снежен и отдолу има около 15 см. лед. С по щироки ледобури трудно се бият дупки. Мазохизъм!
-
- научил се да хвърля
Може би на Беглика, ще има възможност да се направи и още един излет на лед, но рибите вече хвърлят хайвер и трудно се ловят, което обезсмисля мероприятието, освен ако не ги нацелиш на боището.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
И аз закрих!
След 28 дни на леда събота приключих на Алино. Много активни риби, но и лош лед. Леда е все още дебел, но е бял и мек. Между двата пласта що годе твърд лед е затворен пласт киша около 10-12см.

След 28 дни на леда събота приключих на Алино. Много активни риби, но и лош лед. Леда е все още дебел, но е бял и мек. Между двата пласта що годе твърд лед е затворен пласт киша около 10-12см.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
колеги как е леда на широка поляна.някои ходил ли е тия дни
- aboman
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
За Широка незнам но на Големия и Малкия Беглик в събота и неделя леда опираше по огъвката на ледобура-"Тонар"-80-90см. През деня имаше 5-6см вода отгоре а вечерта замръзваше. 30см лед отгоре 30-40см киша и пак лед, това се усещаше като пробивахме дупките.
На Широка поляна предполагам положението е същото. Казаха ми че вървял костура на втората стена.
Успех
П.С. И да не забравиш да пишеш какво сте хванали!!!
На Широка поляна предполагам положението е същото. Казаха ми че вървял костура на втората стена.
Успех
П.С. И да не забравиш да пишеш какво сте хванали!!!
aboman колега а леда здрав ли е дали ще може да се качи на него и тази събота и неделя? Защото той е 90см но ако е като вафла
Благодаря ти предварително за инфото.

Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
- aboman
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колега lachezar1 незнам какво е състоянието на леда вече много време мина и трябва на място да се провери.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Леда е много опасен!!!!

- chapara
- ще става разбирач
И модератора май не го слуша главата
, реших че си бил по Аляска 

Най-мразя да се подебавват с моята усоба !!!

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
В тази жега и аз се сетих днес за последната зима, която си беше много яка с ниските температури!
Сега съм потекъл отвсякъде
!
Ама след 5-6 месеца сме пак на леда
!
Сега съм потекъл отвсякъде

Ама след 5-6 месеца сме пак на леда