Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2009г
Това е колега. Основното влакно е монофил 0.20Боцмана написа:Хайде сефтето![]()
Дванадесет броя за героя![]()
Бомбардите- първо на плуващия ДартКастер, после заради усилилия се вятър минах на обикновенна плуваща, а когато зачестиха празните атаки приключих с бавно потъваща 25/5 гр.
Повод флуорокарбон. Кука Гамакатцу V-Head № 14. Стръв стандартна - чевей блатен/морски
![]()
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес след 3 часа риболов на фичоза на бомбарда и на дъно- Нъцки само една барбуна.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
тъкмо се замислях дали утре да ида там да пробвам. Ама може и да не идаfelippemassa написа:Днес след 3 часа риболов на фичоза на бомбарда и на дъно- Нъцки само една барбуна.

Може би ще се пробвам на камъните на плажа на Галата - дето се слиза по стълбите надолу. А може и нещо друго да измисля до утре

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Може и да не мислиш.......... Където и да отидеш,бройката няма да е повече от 4-5 бр. Сезонът протича по обичайният си начин. След около седмица колегите от юга ще задържат или намалят бройката,докато при нас ще започне да се увеличава. През средата на август 20 бройки /за север/ ще са нормално явление към 6-7 бр./за юг/. През септември и средата на октомври съотношението ще е 5 към 1 /за севера/ , но оттам нататък само за една седмица ще се обърне на 180 градуса. Нищо ново под слънцето....... Рибата си следва пътя с или без нашите умения и хитрини..... Важното е да релаксираме все по-често по морския бряг ,пък бройката е една "друга"тема.Може би ще се пробвам на камъните на плажа на Галата - дето се слиза по стълбите надолу. А може и нещо друго да измисля до утре
П.П.На Галата или на "онези"камъни ще имаш слука след 20-ти август.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Благодаря за разясненията за движението на зарганачуруликпенчо написа:Може и да не мислиш.......... Където и да отидеш,бройката няма да е повече от 4-5 бр. Сезонът протича по обичайният си начин. След около седмица колегите от юга ще задържат или намалят бройката,докато при нас ще започне да се увеличава. През средата на август 20 бройки /за север/ ще са нормално явление към 6-7 бр./за юг/. През септември и средата на октомври съотношението ще е 5 към 1 /за севера/ , но оттам нататък само за една седмица ще се обърне на 180 градуса. Нищо ново под слънцето....... Рибата си следва пътя с или без нашите умения и хитрини..... Важното е да релаксираме все по-често по морския бряг ,пък бройката е една "друга"тема.Може би ще се пробвам на камъните на плажа на Галата - дето се слиза по стълбите надолу. А може и нещо друго да измисля до утре
П.П.На Галата или на "онези"камъни ще имаш слука след 20-ти август.

Аз обаче така или иначе не отивам за бройка, а за кеф. И един да хвана, пак ще съм доволен. То на мен толкова ми е и рекорда - 2 пъти по 1 зарган

Така или иначе в това време - само станах сутринта, видях каква гръмотевична буря се вихри и си легнах обратно

Чуруликпенчо, нещо не мога да се съглася с този анализ за движението на зарганата.
Вчера първи риболов 8 бр , обзалагам се , че от сега нататък само ще се покачват бройките. Не знам какво е на север, ама смятам да не е пускаме да си ходи от тук скоро. Заргана си е тук , друг въпрос е, че не иска да яде, има много храна в морето и не харесва нашето меню.
Вие май месец , всяка седмица пишехте , че сафрида идвал към вас, ама той си беше тук.
Вчера първи риболов 8 бр , обзалагам се , че от сега нататък само ще се покачват бройките. Не знам какво е на север, ама смятам да не е пускаме да си ходи от тук скоро. Заргана си е тук , друг въпрос е, че не иска да яде, има много храна в морето и не харесва нашето меню.
Вие май месец , всяка седмица пишехте , че сафрида идвал към вас, ама той си беше тук.
- valiooooo
- ще става разбирач
Колега,трябва малко да почетеш за миграцията на рибите и по-специално Черноморските.dach написа:Чуруликпенчо, нещо не мога да се съглася с този анализ за движението на зарганата.

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Няма да споря.Сезонът тепърва предстои,така че ще има доста време за наблюдения и анализи....... Предполагам ,че в края му отново ще се върнем на темата.Чуруликпенчо, нещо не мога да се съглася с този анализ за движението на зарганата.
Наслука!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
минах за 2 часа през вълнолома от 11:40 някъде, на плаваща и бавнопотъваща - нямах удар 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Щото следобяд имаше състезание от Формула 1 и знаех, че като ударя 1-2 бири ще ме мързи след товаmrhunday написа:Защо пък реши точно по обяд?

а рано сутринта имаше буря...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
хайде и аз да дам малко инфо. събота и неделя по 1 зарганка на буната на НОЙ , само че от вътрешн ата страна , а не от страната на тетраподите. събота имаше още някой удар, но слабо. в неделя беше пълно мъртвило. и двата дена за по 2-3 часа вечерта е това.
Неделя на Несебър,първи рибки с бомбардата
,баси кефа,ма мноо за кратко,от тъмно към5,30ч до 8,30 щото мноо задуха ,и голяма вълна стана,имаше и още няколко пуснати дребни писалки по педя

Понеделник нищо -капо с бомбардата.На плувка 3 иларийки,на пристанището,на морска гара.

Понеделник нищо -капо с бомбардата.На плувка 3 иларийки,на пристанището,на морска гара.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
днес на вълнолома от 5:30 до 9:15 - 1 приличен зарган, на обичайната - 20/2 бомбарда 

-
- научил се да хвърля
днес на Рубин с приятеля ми по дена заргана. Той хвана и две платерини- хубави. Ама към 8,00 като се събудиха Руснаците, направо да се чудиш с какво ги хранят !!!
Голяма смрад , голямо нещо - ще сменяме мястото. Някои ходил ли е скоро на буните на Кранево ? Миналата есен вадихме добри заргани от там
Голяма смрад , голямо нещо - ще сменяме мястото. Някои ходил ли е скоро на буните на Кранево ? Миналата есен вадихме добри заргани от там