Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
говоря за мрени над нормата повето ги хванах в края на вира,кленовете се бяха наредили от другата страна в плиткото достигнах ги сплавашта бомбарда повод 1м стъв зелен скакалец ,щом минеше покрай тях следваше удар
-
- научил се да хвърля
Колега ще си купя каквото трябва.По принцип ловя на блатен.Кажи ти къде и на какво да ги пробвам тези мрени
-
- разбира нещата
Колега как така на блатен ?
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Сигурно има предвид земен.
днес около четири часа отскочих до Бело поле, резултата - няколко 15 сантиметрови мрени на бял. След 30 -40 минути ме напече жегата и се отказах. Реката беше добра на цвят, но индикация за други риби нямаше.

аз ги лових над софарма там реката е бърза и има хубави вирове олово 10-15г вирбел повод 20см 010-012, кука 16 тънка ,зеленка за стръвKiril Hristov написа:Колега ще си купя каквото трябва.По принцип ловя на блатен.Кажи ти къде и на какво да ги пробвам тези мрени
-
- научил се да хвърля
Колега блатния е някакъв вид земен,само че е много по-жилав и се намира много по-трудно.В Перник го продават по 8 ст. бройката.На мен един възрастен рибар ми показа къде да ги търся и спрях да ги плащам
.На блатен са ми удряли доста сомчета,но повечето маломерни

-
- разбира нещата
Сподели колега къде ги търсиш, градини торища ?
- ivos
- научил се да хвърля
блатният червей не е ли с крачета, ти сигурно имаш предвит "ПАПУРОВ ЧЕРВЕЙ. Живее в основата на стеблото на това блатно растение. Събира се, като се изскубва папур от тинята и след това се вадят червеите. У нас е малко популярен, но френската риболовна школа го смята за изключителен рибешки деликатес. Подходящ е за риболов на платика, лин, черна мряна, каракуда и шаран. Както се вижда – главно за риби, които обитават придънния слой на водоема."
http://www.znam.bg/com/action/showArtic ... =151228286
- TRAP
- ще става разбирач
Блатния червей не е с крачета.Той е чарен или тъмно кафяв леко сплеснат дълъг и много жилав.Копае се в почвата около канали или водоими също така и пресъхнали такива.Има го много в крайдунавските отводнителни канали и разливища.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- разбира нещата
А на него има ли шанс да ти удари по едър сом или не ?
Колега много точно си характеризирал блатния червей. Освен, че е с множество крачета, блатният червей е изключително нежен, трудно се съхранява, притежава леко сплескана форма на тялото, има тъмнокафяв цвят и достига на дължина до 7-8 см. Това е една много резултатна стръв, която се добива основно от блатата по южното ни черноморие/предимно от бургаското езеро/. С еднакъв успех се използва за стръв както за риболов в морето, така и във всички крайморски реки като: Дяволска, Караагач, Велека и Резовска река. Най-често улавяните риби на блатен червей са иларията и платерината, а в някои по-силни години на тази стръв се улавят огромни кефали и пеленгаси. Последните влизат в устията на черноморските реки и ако има слука се улавят екземпляри между два и четири килограма.ivos написа:блатният червей не е ли с крачета, ти сигурно имаш предвит "ПАПУРОВ ЧЕРВЕЙ. Живее в основата на стеблото на това блатно растение. Събира се, като се изскубва папур от тинята и след това се вадят червеите. У нас е малко популярен, но френската риболовна школа го смята за изключителен рибешки деликатес. Подходящ е за риболов на платика, лин, черна мряна, каракуда и шаран. Както се вижда – главно за риби, които обитават придънния слой на водоема."
-
- научил се да хвърля
Аз съм на същото мнение като колегата TRAP.Мога да добавя че аз ги копая на брега на реката,но не трябва почвата да е песачлива
- BOBI MITREV
- новобранец
Здравейте, ние по нашия край му казваме кален червей, за черна мряна е направо убиец. Намирасе в калните метса на реката и особено там където има шавър.
- TRAP
- ще става разбирач
Колеги в грешка сте това с крачетата е морски червей а не блатен.Иначе на блатния е идеална страв за едри риби.На Дунав залагаме на него за сом и мряна.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.